Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Cappo skrev (På 28.8.2022 den 15.57):

Men mener du liksom helt ærlig at bedre forhandlere ikke kunne fått f.eks Maguire billigere? Syns du opptil £70m for Casemiro er en bra pris?

Det kan godt hende, men det er langt fra hele sannheten at United evt har "dårlige" forhandlere. 

Nå har klubben fått på plass en (slags) sportsdirektør, og dette er den første sommeren Murtough sitter med ansvaret for overganger. Dessverre for han har alt rotet med Rangnick, samt det at Ten Hag ikke ble tilbudt jobben før i april, ført til at klubben ikke har kunnet scoute spillere etter en skikkelig profil før langt utpå våren. Dette førte igjen til at klubben i bunn og grunn sto uten en klar plan for sommeren. Liverpool og City er priviligerte mtp at de har langsittende trenere som har jobbet lenge med sine direktører. Klopp og de andre kan allerede nå ha klart hvem som skal inn neste sommer (les: Bellingham). Den luksusen har ikke United kunnet unne seg. Når man ikke får jobbet med overganger over tid, så ser de veldig impulsive ut, og dette vil naturlig nok drive opp prisen.

Alt i alt så synes jeg United, med de forutsetningene man har (desperat klubb med mye penger å svi), har kommet seg veldig godt ut av overgangsvinduet. De har hentet inn de riktige spillerne (på papiret, selvsagt), og denne "United-taxen" skyldes at man har kommet sent i gang, som vanlig. Dersom roen nå kan senke seg, om det er mulig i United, så vil man være langt bedre rustet kommende sommer. De Jong-sagaen var en skuffelse, men selv bortskjemte nordmenn bør vite at man ikke kan få alt man peker på her i livet.🙂

Endret av Amoralsk
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ajax-journalister mener Antony-prisen ble 80-84 millioner pund fordi Ajax ikke hadde sett for seg å selge flere spillere i dette vinduet, og fordi Sao Paolo hadde videresalgsklausul på 20%. Videre mener de at en brasiliansk landslagsspiller har skyhøy verdi, og det kan nok stemme godt med tanke på markedet der.

Likevel er det jo sånn at det blir en god del mer negativ oppmerksomhet rundt prisen når det er United som kjøper spillere for mye penger enn når andre klubber gjør det. Nunez til en totalpakke på 85 millioner pund er en overgang man kan sammenligne med, det er mange likheter. Prisen er såvidt litt høyere, Nunez er ett år eldre, de har ca. like mange landskamper, og kommer fra ligaer som ikke er så ulike hverandre på nivå. Begge har scoret mål i Champions League. Men det er visst bare en "vanvittig pris" for den ene av dem, og bare "dårlige forhandlinger" og "desperasjon" av den ene klubben. Selv om vi ikke kjenner detaljene.

Det handler nok mye om størrelsen på klubben og dermed mer omtale samt narrativet som er gående om pengebruken til United, men kanskje mest at det går bedre sportslig med de andre klubbene - og historien bak tidligere spillerkjøp.

Så får vi se om Antony leverer. Jeg er ikke sikker på om han er klar til å levere godt ukentlig på Premier League-nivået enda, men han er ung og potensialet er det null tvil om. Han kan i beste fall bli en av de nye store artistene i fotballen, men det kan godt hende at det vil ta litt tid.

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
Lenke til kommentar
blured skrev (2 timer siden):

Bedre å starte Magure nå og da, vår viktigste forsvarsspiller i to sesonger under Ole, enn å la Varane pådra seg skade som følge av for stor kampbelastning. Tipper Maguire starter i en av de to kampene denne uka.

Sant. Nå husker ikke jeg hvordan dere stilte i de første kampene som gikk dårlig, men kanskje Maguire og Martinez fungerer bra sammen? La Fernandes være kaptein for å ta vekk litt av byrden på Maguire. Kanskje han begynner å spille bra igjen da?

For det kan kanskje virke som at jo mer ansvar som ble lagt på han, jo verre gikk det?

Lenke til kommentar
blured skrev (8 timer siden):

Bedre å starte Magure nå og da, vår viktigste forsvarsspiller i to sesonger under Ole, enn å la Varane pådra seg skade som følge av for stor kampbelastning. Tipper Maguire starter i en av de to kampene denne uka.

Nei, nei. Ikke Maguire.

Selv de kampene der han ikke gjør åpenbare tabber, er det ganske enkelt å se at mannen ikke er i stand til å spille slik United ønsker. I en trebackslinje? Kanskje. Og sikkert også for et bunnlag. Men han er rett og slett for treig til å fungere i et lag med to midtstoppere, som vil dominere kampbildet. Mot Brighton, der han visstnok var en av de minst dårlige, var det ganske enkelt å se at han ikke holder stand. Kom ikke oppi spissen, og tapte alle 50/50-duellene på grunn av manglende tempo. Dette førte til at Brighton klarte å utnytte de store rommene bak Dalot. Er konstant utrygg med Maguire på banen.

Fire kamper har gitt 3 baklengs i snitt med Maguire-Lisandro, og 0.5 baklengs i snitt med Varane-Lisandro. Selvfølgelig vil disse tallene bli mindre ekstreme etter hvert, men det vil også ved sesongslutt være en markant forskjell her - garantert. 

Men han og Lindeløf skal gjerne spille alle kampene i de øvrige turneringene, pluss Bournemouth hjemme o.l.

Endret av Amoralsk
Lenke til kommentar
blured skrev (8 timer siden):

Bedre å starte Magure nå og da, vår viktigste forsvarsspiller i to sesonger under Ole, enn å la Varane pådra seg skade som følge av for stor kampbelastning. Tipper Maguire starter i en av de to kampene denne uka.

Enig der. Ser helst at Maguire starter en av de neste kampene eller mot Real Sociedad. Programmet er veldig tett før VM starter og Varane er så skadeutsatt. I tillegg har vi allerede Lindelöf skadet og har kvittet oss med Bailly, så jeg tror det er viktig å holde de fire vi har i gang. Spesielt viktig er det å få Maguire opp på nivået sitt igjen.

Lenke til kommentar

Deilig med 3 poeng. Varierende kamp, en del positivt men også en del negativt.

McT var god i dag, Bruno jobber som en helt, forsvaret vårt fortsetter å vokse. Casemiro bør starte fremover, mye kvalitet vi har bruk for der.

Mye unødvendige lange baller når vi tilsynelatende har kontroll. DDG er ekstrem på det dessverre. Synes også Bruno sløser vekk ballen mye på den måten.

Rashford hadde ikke noen god kamp, heller ikke Elenga. Blir godt å få inn Antony blandt de tre fremme, og forhåpentlig vis vil også Martial vise seg fra sin beste side når han er klar igjen.

Endret av ProphetSe7en
Lenke til kommentar

Ok kamp, og seier. Solid er ordet, og det er vel det. Ikke imponerende offensivt, og jeg synes det er en del ting som var enda svakere enn mot Southampton. Så er det likevel sånn at dette er fremgang, med borteseier igjen.

Det må være et år siden sist United vant to bortekamper på rad, og det er i hvert fall 16 måneder siden sist vi vant tre kamper på rad. Viktig å huske på hva det er som må snus og hvor vi kommer fra når vi bedømmer hva laget gjør.

McTominay banens beste, var spesielt god i førsteomgangen. Tapte kun én duell i kampen, som ble et frispark på 20 meter. Varane var også veldig god i kveld. Jeg likte forsåvidt innhoppet til Ronaldo, der han viste iver og vilje både til å presse og spille opp medspillere. Slo bare bort ballen én eller to ganger. 

Det viktigste er at dette laget har fight i seg. Oppofrelse og vilje, kaster seg i blokkeringer, jobber hjemover. Det har vi ikke sett siden Solskjærs siste fulle sesong. Liker highfivesa i backfireren. Ser jo nesten ut som håndballkvinnene til tider.

Ellers er det Sancho sier etter kamp viktig, dette er den første sesongen på flere år hvor laget har hatt en oppkjøring sammen. Han sier det er først nå han har kunnet bli ordentlig kjent med lagkameratene, og det gjelder ganske mange av spillerne. Tror det har en del betydning.

EDIT: Ser også tydelig at heller ikke Ten Hag til nå i hvert fall mener at Van de Beek skal spille en særlig rolle. Vil heller kjøre Eriksens bein i grøfta enn å sette inn Van de Beek. En spiller det kom frem at klubben kjøpte mot Solskjærs ønske, som Rangnick sendte på lån, og som nå ikke virker å være i nærheten under Ten Hag.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Deilig med seier over Arsenal. 

Litt bekymret for skadene vi fikk, håper det er kortvarig.

Noen som har en forklaring på hvorfor ikke Casemiro kommer på når Arsenal dominerte så til de grader i deler av 2 omgang? Vi har en spiller som kan hjelpe oss å ta tak i kampen og vinne midtbanen, men han sitter mer på benken enn han spiller. Jeg forstår det ikke.

Uansett, godt fornøyd med resultatet og laget 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Viktig seier. Seks poeng mot Arsenal og Liverpool er blitt til en fin start på sesongen.

Rashford har nå 22 mål mot «big six»-lagene (!). Flotte tall.

I førsteomgangen er laget stramt og bra. McTominay står ut som omgangens store spiller der han opererte overalt i rommet foran forsvaret, og det viste seg å være helt riktig å starte han fremfor Casemiro. Eriksen løper sokkene av seg, men kreftene tok mer og mer slutt i andreomgangen og vi mister frimerket på Ødegaard. McTominay må dermed ta for seg mann fremfor sone og vi blir veldig sårbare.

Arsenal scorer etter en gavepakke servert fra Varane i perioden vi henger i tauene. Det må likevel være veldig frustrerende for Arsenal at de ikke skaper noe særlig med sjanser til tross for dominans og flott angrepsspill i den perioden de jager ledelse. De blir utålmodige, ikke minst veldig naive og direkte dårlige bakover, og kontringsrommet de etterlater er som en gave til dette United-laget som vet hvordan man kontrer.

Liker godt grepene til Ten Hag underveis i kampen. Fred inn i tieren fungerte perfekt og ga langt større kontroll, men kunne nok kommet før.

Mye mer å si om Antony, Malacia og de andre som gjorde en god figur i dag, men det jeg liker best er at det kjempes hele kampen. Får håpe ikke skadene er alvorlige. Hvis Rashford ryker ut er vi allerede veldig tynne der fremme.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ten Hag har nå byttet ut halve laget og tatt den tapermentaliteten som har gjennomsyra laget i så lang tid ved rota. Så kan spillerne som er satt ut, sakte men sikkert bli faset inn igjen i gruppa og arve den vinnermentaliteten som er under oppbygging. Dette er jo gode spillere, men å jobbe i et giftig miljø kan ødelegge selv den beste. Her kommer vi til å ende opp med en stall som har dobbel dekning av spillere av høy klasse, uten å måtte gjøre alt for mange investeringer. Nei detta ser bra ut! 

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 time siden):

Fin video som viser oppbyggingen og trekkene før 1-0 målet i går. 17 trekk i laget, spiller oss flott gjennom etablert forsvar. Vakkert å se på.

 

Var vel innom alle spillerne som var på banen?

Angående McT så har han virkelig stått frem de siste kampene. Perfekt for å ligge foran forsvaret for å "ødelegge" spillet, men han er ikke rett person å bruke når en skal begynne å dominere banespillet, noe United på ett tidspunkt må begynne å prøve seg på. Han henger etter på på å gjøre seg spillbar og på pasninger, der er han for svak.

McT er også langt bedre når han og Fred ikke kjemper i de samme områdene og går i veien for hver andre.

Jeg er spent på hva plan ETH har for Casemiro. Han er altfor god til å ha på benken og kun få innhopp på slutten av kampene, og med tanke på hva de betalte for han så tviler jeg på at han er hentet for ikke å spille fast. Eneste må være om han er hentet mot ETH sin vilje.

Uansett svært positiv til fortsettelsen med dette laget. ETH fremstår så langt som en langt dyktigere manager enn hva vi har hatt etter at SAF ga seg. Tilpasser taktikk etter motstander, gjør endringer underveis, og fremstår som en del av laget på en helt annen måte enn tidligere år.

Mange savner nok Ole fordi han er norsk, men ETH fremstår som langt dyktigere enn Ole noen gang har gjort. 

Nå er det bare å glede seg til neste kamp. Feilskjær vil det bli, men å støtte laget og ETH er viktig nå, og så får en håpe han får de nødvendige spillerne i januar og neste sommer til å videreutvikle prosjektet sitt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (3 timer siden):

Jeg er spent på hva plan ETH har for Casemiro. Han er altfor god til å ha på benken og kun få innhopp på slutten av kampene, og med tanke på hva de betalte for han så tviler jeg på at han er hentet for ikke å spille fast. Eneste må være om han er hentet mot ETH sin vilje.

Ten Hag forklarte dette i intervjuet før kampen. Han sa han vil gi nye spillere mer tid til å bli kjent med systemet hans før han starter dem, spesielt i en sånn rolle.

Har nok ikke vært mye tid på treningsfeltet siden Casemiro kom. Resten av gjengen er enten godt kjent med Ten Hag fra før, eller var med i pre-season.

Han sa også at McTominay har spilt veldig bra i det siste. Da belønnes han med fornyet tillit.

EDIT: Ten Hag skrev visst noe av det samme om Casemiro i kampprogrammet:

Sitat

‘Everybody knows his pedigree and the number of trophies he has won with Real Madrid and Brazil, but the Premier League requires a period of adaptation, especially in a team learning a new way to play together.‘

Kilde

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
Sitat

EUROPA LEAGUE SQUAD

Goalkeepers: David De Gea, Martin Dubravka, Tom Heaton.

Defenders: Diogo Dalot, Victor Lindelof, Harry Maguire, Tyrell Malacia, Lisandro Martinez, Luke Shaw, Axel Tuanzebe, Raphael Varane, Aaron Wan-Bissaka.

Midfielders: Casemiro, Christian Eriksen, Bruno Fernandes, Fred, Scott McTominay, Facundo Pellistri, Jadon Sancho, Donny van de Beek.

Forwards: Antony, Alejandro Garnacho, Anthony Martial, Marcus Rashford, Cristiano Ronaldo.

Merkelig at Brandon Williams ikke fant seg en ny klubb. Også litt overraskende at de har inkludert Tuanzebe. 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...