Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Helt utrolig å bruke slike enorme summer på spillere og ende opp med en gjeng som blir utspilt av Newcastle og Norwich. Enten bommer de totalt på hvilke spillere de kjøper gang på gang, eller så endrer de helt innstilling i det de ankommer klubben og blir likegyldig til både egne og lagets prestasjoner.

Er jo samme møkket en blir servert gang på gang uavhengig av hvem de kjøper eller hvem som er manager/trener.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hjelper ikke å ha gode spillere hvis man ikke har et godt lag.

Elefanten i rommet er etter min mening fortsatt bruken av Ronaldo. Han passet overhodet ikke inn i Solskjærs spillestil, og ikke inn i Rangnicks spillestil. Fantastisk i boks og når han får service, men spillet er ikke bygget rundt ham i det hele tatt - Solskjær bygget dette rundt Bruno Fernandes.

Nå virker det som den offensive planen i hovedsak er å få ballen ut på høyrekanten til Dalot så han kan slå innlegg på Ronaldo. Bruno gjemmes bort sammen med en annen tier. Venstrekanten er fraværende offensivt. De to sekserne overlates til seg selv sentralt. Stopperne må slå lange baller opp for ofte.

Jeg savner Bruno i rollen som en fri tier, Rashford og Shaw-kombinasjonene på venstre, en linkup-spiss som faller dypt for å trekke ut stopperne (les: Cavani, til og med Ighalo) og lar Bruno/Rashford/Greenwood løpe inn bak. Shaw og Maguire som trekanter seg forbi midtbanen for å bygge opp, og de raske kontringene. Dere vet, den gangen vi hadde "no tactics" under Solskjær forrige sesong.

Håper Rangnick tenker på å endre formasjon. Nå synes jeg de fleste gode egenskapene dette laget har blir nullet ut i 4222. 
 

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ganske åpenbart at han ikke passet til Solskjær stil men han blir brukt da nåværende spisser ikke makter å score.
Ronaldo er en type spiller hvor laget må bygges rundt han, slik er det bare men ingen managere kommer til å gjøre det i hans alder, her snakker vi maks 2 år til, om det engang. (i United)

Formasjon er allerede endret og måten de skal spille på så den saken er ikke noe mer å diskutere, spørsmålet er heller hvordan få det til å fungere med nåværende mannskap.

Men rydde aksjon blir det nok til sommer, spillere som egentlig ikke har noe mer å gjøre i United: (har fått sjansen sin osv)
-Jones 
-Mata
-Maguire direkte søppel, kamp etter kamp. 
-Fred nok er nok, max level er oppnådd og det er ikke i nærheten nok kvalitet i posisjonen han spiller i.
-Matic Skal sies at jeg ville beholdt han litt til men han begynner å bli en vare som må byttes ut.
-Martial Liker ryktene som går rundt han.
-Baily trenger vel ikke å si noe, skadedyr.
-Pogba Egentlig ferdig fra klubben men siden navnet enda står oppført men selg for å få lommepenger.

Lenke til kommentar

Ålreit kamp i går, et lite skritt frem men ingen månelanding. Jeg tror ikke de kan ha vært helt fysisk klare til Newcastle-kampen, er dag og natt mellom de kampene. Som Maguire sa bar flere spillere preg av å ha vært småsyke med korona. 

Mye bedre fysisk nå og innsatsen var god i går. Pasningsspillet satt bedre og det var mye bevegelser på topp. Ronaldo gjorde mange fine bakromsløp som åpnet opp kanaler for de andre og strakk Burnley-forsvaret. Litt kreativitet forsvant med Bruno suspendert, men det ble skapt en del sjanser likevel. Greenwood imponerte meg til tider veldig, da han droppet ned og inn sentralt, dro av spillere og slo flere knallbra crossere. Sancho startet svakt, men var glimtvis god.

Shaw så veldig bra ut og når han er i form bør han være førstevalg på venstrebacken. På andre siden leverte ikke Wan-Bissaka en særlig bra søknad. For mye rot, så jeg tror vi får se Dalot der igjen.

Maguire skal ha ros for pasningsspillet i går. Trer fint opp i midten flere ganger og slo noen flotte presise lange baller opp på backer og spisser som førte til muligheter. Han sliter fortsatt 1 mot 1 av en eller annen grunn. Men tror kanskje han er på vei tilbake i litt mer ok form. Helt suveren i egen boks mot de svære Burnley-spillerne.

I andreomgangen prioriterer Rangnick mer balanse i laget og det fungerer ganske så bra selv om det er litt kjedelig når ikke kontringene tas. Det jeg ikke liker er hvordan motstanderne igjen ofte klarer å skape 1 mot 1 mot stopperne våre uten sikring. Vi sliter i de defensive overgangene og dette må adresseres. 

McTominay banens beste, uten konkurranse. En innstilling til etterfølgelse for de andre spillerne. 

Lenke til kommentar
Jakobk skrev (4 timer siden):

Jones var god. Tar med meg det i dag.

Den eneste gleden i dag. 

Generelt føles det her som det verste perioden etter at Sir Alex ga seg. Spesielt fordi jeg har hatt såpass stor tro på potensialet til denne troppen, mens det vi ser utpå der er så blottet for selvtillit og energi og struktur at jeg blir helt matt.

Endret av blured
Lenke til kommentar

Fremskritt sist kamp, nedtur igjen i dag. Jones var som nevnt over her det eneste virkelige lyspunktet. Han og Greenwood er de eneste som leverte bra. 

Jeg forventer på ingen måte noen umiddelbar superforandring. Er tilhenger av å gi managere mye tid, noe jeg har fremmet her spesielt rundt Solskjærs prosjekt hundre ganger, og som flere sikkert har irritert seg over når jeg har vært positiv. At Solskjær ble kastet under bussen blir vel stadig tydeligere her nå.

Uansett, det er naturlig at det tar Rangnick mer enn en måned eller to å få inn sitt preg på laget med veldig synlige prinsipper. Det er en vanskelig jobb og han mangler verktøy på midtbanen.

Visse ting gjør meg likevel mer utålmodig nå. Kampen mot Newcastle og i kveld var helt enormt dårlige. Ingenting av det Rangnick har fremhevet som det viktigste å få på plass i starten er man i nærheten av. Presspillet som han er kjent for er bare ikke noe sted å se. Støttepasningene nærmer seg Van Gaal-nivå. Balansen i laget er berg og dalbane. Pasningsspillet er faktisk ikke helt til å tro. 

Ronaldo gjør oss fremdeles til en dårligere enhet som lag. Det virker frem til nå i hvert fall som heller ikke Rangnick har noen særlig gode løsninger på hvordan vi skal spille med han på banen. Han løper og jager litt mer nå, men feilvendt har han vært en katastrofe de siste kampene. Mister ballen hele tiden og klarer ikke linke godt med andre spillere når han dropper ned.

Alt det vi var gode på under Solskjær og fikk til forrige sesong virker å være fjernet fra planen. Angrepsspillet på venstrekanten har forsvunnet. Vi skal nå som regel alltid vri ut på høyre, der vi har svakere angrepsvåpen. Hvorfor?! Kontringer tas ikke, for spillpunktene er for få og konsentrerte.

Vi spiller en formasjon som jeg føler ikke utnytter styrkene til spillerne. Liten eller ingen bredde offensivt i denne formasjonen. De to spissene går begge innover smalt, mens de to tierne veksler mellom å gå ut på ene kanten og holde seg inne sentralt. Dermed blir det opp til backene å tilby bredde motsatt, som blir veldig enkelt for kompakte lag å forsvare seg mot. Noe både Wolves og Newcastle klarte ganske greit. Ble bedre etter pause med ny formasjon, men aldri nok.

Nå har Ralfen litt mer tid på treningsfeltet fremover, så får vi se. Får bare håpe det er det som trengs.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Lurer på om ikke halve troppen trenger tvunget psykisk helsevern snart. Nå skal vi møte Aston Villa to ganger. Først i FA-cupen den tiende, så igjen i ligaen 15. januar.

Shaw og McTominay er suspendert til ligakampen.

Førstnevnte sa etter kampen i går at spillerne ikke var 100% dedikerte på banen. At de ikke jobbet godt nok sammen. Dette må være Rangnicks første prioritet nå, for det går jo ikke an.

Nå er det en 4-5 dager hvor man kan få gjort litt ting på feltet. Forventer forbedring. Presspillet, aggressiviteten og avstandene i laget må gjøres noe drastisk med hvis man skal vinne begge de neste kampene.

Lenke til kommentar

United.no har en fin statistikk-artikkel med tall fra StatsBomb.

Phil Jones var Uniteds mest kreative spiller i går. Phil Jones.

Nummer to var Bruno Fernandes, som bare spilte en halvtime. Dette er veldig beskrivende tall.

Skjermbilde-2022-01-04-kl.-16.44.19.png


Så har vi «on the ball value», hvor hver berøring av ball gis en verdi basert på hvordan det forbedrer/forverrer lagets posisjon/situasjon på banen. Gjett hvem som topper den statistikken også. Phil Jones.

Legg merke til de to spissene våre, som endte med negativt tall.

ontheballvalue.jpg


xG endte på 0,76 til United mot Wolves sin 0,67. Vi skapt altså både flest og størst sjanser, noe vi har gjort i alle kampene under Rangnick (ifølge xG). 

Denne under synes jeg var interessant. Antall meter fra eget mål United gjør en defensiv inngripen:

  • Kamp 1: Crystal Palace: 47 meter
  • Kamp 2: Norwich: 46,1 m
  • Kamp 3: Newcastle: 41,03
  • Kamp 4: Burnley: 38,64
  • Kamp 5: Wolves: 37,54

Vi ligger altså dypere og dypere under Rangnick. Ifølge United.no: "Tall under 40 meter her er det de dårligste gjerne ligger på, mens Liverpool og City til sammenlikning er så offensive i sitt forsvarsspill at det skjer cirka 50 meter fra eget mål."

Det var lavt på slutten av Solskjærs tid også, før det ble en bedring da Rangnick tok over i de par første kampene. Disse kampene er dog mot flere av de antatt svakeste lagene i Premier League, og det har gradvis blitt dårligere.

Lenke til kommentar

Det er en rød tråd med spillernes oppførsel og holdning helt siden SAF ga seg. Det går i det samme at spillerne er misfornøyde med managerens treningsopplegg eller taktikk, det skjedde med Moyes, LvG, Mourinho og Solskjær. Bare noen uker etter at Rangnick tok over hører vi lignende rykter igjen.

Rett og slett vondt i viljen og primadonnanykker hos mange av spillerne, klager alltid på eksterne årsaker enn å gå i seg selv. Det er en veldig stor jobb å snu denne trenden, det må nok bli verre før det blir bedre. Det er mye dødkjøtt som må bort fra denne klubben for å komme på rett spor igjen.

Lettere sagt enn gjort med tanke på eierne og styret i klubben.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...