Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Snikpellik skrev (20 minutter siden):

Zidane er et helt usikkert kort. Fantastisk trener selvfølgelig, men er han det utenfor Madrid? Ingen som veit.

Tror ikke han ville gjort det noe bedre enn Ole over tid. Synes ikke han klarte å utvikle spillestilen deres noe særlig, og selv med en tropp med egentlig ganske mye unge spennende spillere, falt han alltid tilbake på den samme gamle kjernen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ten Hag er vel det som gir mest mening. Men samtidig så er det stor forskjell på å trene en klubb på størrelse med United så det vil jo være litt risikabelt, men det er vel ingen som er risikofrie. Uansett så får man en veldig klar spillestil som jeg vil tro at mange inkludert meg savner. Et annet mindre sannsynlig alternativ ville vært Pochettino, ikke feilfri han heller, men skal jo ikke glemme at Spurs var enormt gode under ham, og det på ganske så kort tid med langt mindre penger enn det vi har brukt. De kom seg jo til en CL-finale.

Lenke til kommentar

Det bør gjøres flere tiltak defensivt mener jeg. Bygge laget bakfra, ha en kompakt midtbane, og sende Ronaldo/Rashford/Greenwood på kontringer, og presse høyt når motstanderen åpner mer opp bak. Nå vingler forsvaret, både i fellesskap men også individuelt. Vi trenger ikke spille så høyt når spillet fremover ikke sitter godt nok. Det er for risikabelt.

Endret av Pliscin
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Synes det er så vanskelig å peke helt på hva som skjer med forsvaret. Da snakker jeg ikke om det som skjer som konsekvens av laget foran dem, men alle juniorfeilene og tabbene som må legges på de spillerne individuelt.

De var ganske så gode der forrige sesong. Shaw hadde en knallsesong både defensivt og offensivt og Maguire leverte stabilt bra. Begge to på flere av årets lag i Premier League. I EM var Shaw den beste venstrebacken, og Maguire blant de beste stopperne. De spiller sammen på landslaget og klubblaget, men ser nå ikke ut til at de har sett hverandre før.

Har de spilt for mye? For lite ferie? Er skaden til Maguire fortsatt der? Mangel på rotasjon?

Alle trodde i hvert fall at forsvaret endelig var "fiksa" nå til denne sesongen. Så når Ole nå kunne fokusere mer på andre deler av banen må han plutselig se at det kollapser fullstendig bak der.

Strukturelt er det mer åpenbart synes jeg - de får ikke like god beskyttelse av resten av laget nå som vi har Ronaldo på topp og presspillet ikke er det samme som før. Men det forklarer ikke hårreisende individuelle juniorfeil i kamp etter kamp etter kamp fra spillere som tidligere, og over lang tid har vært bra.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Staheten til Ole er også et problem. Først slipper vi inn 4 mot Leicester, så 2 mot Atalanta, for å ikke snakke om kampene før det, men likevel så starter vi med samme backfirer. Det finnes åpenbart ikke noe plan B, og plan A ser ut som en skisse. Nytter ikke å starte med de samme spillerne som gjør feilene kamp etter kamp og bare håpe på det ikke skjer neste kamp. Liverpool var ikke så gode som vi var dårlige. Hadde vi vært bedre organisert og unngått å gjøre enkle feil så kunne alle målene vært unngått.

Vet ikke hvor troverdig det er, men orker ikke Mourinho 2.0. Da er det nesten bedre å vente til sesongslutt hvis vi da kan få snappet opp ten Hag fra Ajax. En manager med klar filosofi og angrepsfotball. Kommer til å gi oss akkurat det vi trenger for å kjempe i toppen og dominere kamper som et topplag. Er ikke tilfeldigheter som gjør at Ajax hevder seg i Europatoppen. 

Lenke til kommentar
Mr. President™ skrev (37 minutter siden):

Vet ikke hvor troverdig det er, men orker ikke Mourinho 2.0. Da er det nesten bedre å vente til sesongslutt hvis vi da kan få snappet opp ten Hag fra Ajax. 

Skal man bytte manager, noe jeg absolutt håper vi ikke blir nødt til å gjøre nå, så er jeg helt enig. Man må gjøre det man kan for å fortsette på det Ole har lykkes så godt med frem til nå den siste halvannen måneden.

Klubben har vært inne i et bra spor de siste to-tre årene. Det sporet og alt man har gjort for å komme dit trenger ikke å endres nå. Han har tatt klubben fra sjetteplass til tredjeplass til andreplass. Samtidig har han fått ut daukjøtt, satset tungt på unge spillere og gjort klubben attraktiv for de rette typene å komme til igjen i den prosessen. 

Ten Haag kan være en type som fortsetter dette om ikke Ole nå snur resultatene. Men Ajax er en spesiell klubb med en struktur som ikke nødvendigvis er overførbar til Manchester United, og jeg kan ikke veldig mye om Ten Haag utover at jeg liker å se laget hans spille, at han er god i engelsk og ses på som en som kan bli en virkelig stor trener.

Jeg støtter manageren uansett hvem det er/blir, men støtten min for Mourinho forsvant da han mistet garderoben. 

Lenke til kommentar

Skulle bare mangle. Skandale mener jeg å skulle sparke en manager nærmest i affekt basert på noen uker. I sommer fikk han og trenerteamet nye kontrakter, og stemninga var god etter en bra sesong med fremskritt. Klubben må stå ved valget og være tålmodige. Går det dårlig den neste måneden bør det skje noe, men de kan ikke bukke under så raskt. Jeg tror ikke han ryker ved et eventuelt tap mot Spurs heller, men skulle det bli tre tap på de tre neste så må han nok ut.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (29 minutter siden):

Synes det blir feil å si at han får sparken basert på noen få uker. At vi ikke en eneste gang siden April har klart å ha en seiersrekke på mer enn 2 kamper viser i like øyne helt klart at utviklingen går feil vei og har gjort det nå over tid. 

Siden april er jo ikke så lenge. Det er tampen av forrige sesong og fra andre til fjerde runde av denne. Egentlig har det vært bra i lang tid. Tapte 1. november 2020 mot Arsenal, så gikk man på en rekke med 10 seire og 3 uavgjort på 13 kamper frem til man tapte for Sheffield United den 27. januar i år. Etter det gikk man 13 kamper uten tap igjen frem til midten av mai (Liverpool).

Utviklingen har helt klart gått veldig feil vei denne sesongen, men jeg er tilhenger av å gi mer tid enn som så. Spesielt når han ikke har mistet spillergruppa, og det er anerkjent og kommunisert at dette skal være et langvarig, tålmodig prosjekt.

Det siste jeg vil ha er at manageren byttes, at vi får en kortvarig boost som igjen ender med det samme som Mourinho eller Van Gaals perioder gjorde - tilbake til start igjen. Nå mener jeg grunnlaget man har klart å legge med Ole kan hindre det i å skje, men jeg liker det ikke hvis United som klubb skal være så lite tålmodige nok en gang.

Mr. President™ skrev (29 minutter siden):

Tviler på det er lurt å sparke Ole akkurat nå, men hvis det skjer så gir det lite mening i å gi ansvaret over på noen av de andre i teamet. Mister han jobben så tror jeg Conte er favoritten til å ta over

Forsåvidt ikke uenig der, men det er vel lite trolig at noen eksterne er klare til å ta over allerede neste kamp. Det vil da være naturlig at noen som allerede er i klubben leder laget frem til landslagspausen som er en naturlig pause.

Men Conte, Richard Arnold og Glazers? Det er kombinasjon som får det til å grøsse på ryggen. Kommer til å ende med skrik og grin.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Tipper Phelan hadde tatt over frem til neste landslagspause dersom Ole ble sparket nå, også hadde noen nye tatt over i landslagspausen.

Med andre ord helt unødvendig å sparke nå. (Unntaket er om han mister spillergruppa helt, noe jeg ikke har sett tegn til enda, minus journalister som bruker "it is understood that" som kilde...).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...