Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Sitat

You grow up idolising figures in this game who turn out to be just like you and me. Human beings with human emotions and who, more than likely, have overcome some level of adversity in their career. Disappointingly for some, the ‘stick to football’ advice doesn’t cut it where I’m from. See, when my community had nothing to call their own, they always found something in the way of kindness to give me. I am a product of their compassion, of their drive and of their willingness to offer me more than what was on my doorstep. I’d be doing that community and my family a disservice if I did not use my platform to speak on behalf of the millions whose voices are not being heard.

Kronikk av Rashford i The Spectator. Anbefales.

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Rashfords kommentar må leses.

Rikdom bygger gjerne på fattigdom, og Storbritannia har aldri gjort noe virkelig seriøst for å få slutt på denne fattigdommen. Man kan lese litteratur fra før Dickens og frem til Rashfords kommentar, og situasjonen er fortsatt den samme, relativt sett. Vi har lignende i Norge også, men langt fra like omfattende.

Rashford nå er langt viktigere utenfor banen enn på den. På alle mulige måter jeg kan komme på. Bøyer hatten i støvet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Har bodd en kortere periode i Manchester og det er sant som du sier, det er en helt annen verden enn her i Norge når det kommer til fattigdom og da spesielt barnefattigdom. Rashfords område (Whytenshawe) er dårlig stilt, selv om Manchester generelt ikke er det verste området i England. Det Rashford gjør står det stor respekt av, han bruker posisjonen sin, tid og ressurser på å gjøre en faktisk merkbar forskjell for så mange mennesker. Han gir seg ikke med bare midlertidige løsninger, men får til og kjemper for permanente politiske endringer. Folkehelt, spesielt for de som trenger en stemme mest av alle.

Så til det motsatte av fattigdom:

Hadde ikke Adidas slitt med å levere nok ville det nok gått enda raskere. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er en del tradisjonelle gruvesamfunn som er spesielt ille. Jeg har vært en del i Storbritannia, men jeg har i hovedsak oppholdt meg rundt City i London og litt på den mer pittoreske landsbyscenen i Wales. Jeg har bevisst ikke oppsøkt fattige områder (har fått tilbud om sightseeing i townships o.l.) men jeg mener det er respektløst om man oppsøker det "som velstående turist". Jeg har sett mer enn nok fattigdom, så jeg vet god hva det er fra før. Men man passerer jo gjerne slike områder inn/ut av byer enten man vil eller ikke.

Det står enormt stor respekt av Rashford på ganske mange nivå. Det ene er jo fattigdommen og barn. Det andre er at han må ha stor betydning for menn med afrikanske aner som ser en (jeg ser på ham som det) intellektuell de kan identifisere seg med på veldig mange måter. Kvinnene har jo noen få som har utmerket seg på eksepsjonelt vis, men at også mennene ser en de kan identifisere seg med og som er både intellektuell OG en rollemodell for svært mange kaukasiere er skjelden kost. "Endorsed by the Queen" betyr noe i England.

Det må også nødvendigvis lede til endel avskalling blant de med rasistiske holdninger også, vanskelig å definere en intellektuell som apekatt. Så ja, han har enorm betydning for "sine" og hele den engelske kulturen.

Omregnet i NOK blir vel summen sånn ca 150 mill for Ronaldo, og aksjeverdien steg med ca 2,4-2,5 mrd NOK, så Ronaldo var inntjent på noen rimelig få strakser. Lurer på om ikke draktrettighetene gir mye penger til Adidas og lite til Manutd - som får betalt gjennom sponsoravtalen (og en 10-15% av salget eller noe sånt?)

 

Lenke til kommentar

Det har vel lite med United å gjøre.

Cavani, Fred og McTominay manglet fra troppen som sjekket inn på hotellet i kveld. Ingen løsning enda på brasilianske spillere, så vi må nok klare oss uten Fred. Heller ingen Henderson som tydeligvis ennå ikke er klar etter covid-19.

Ifølge MEN er den observerte troppen:

Keepere: De Gea, Heaton, Grant
Forsvarsspillere: Wan-Bissaka, Dalot, Varane, Maguire, Lindelöf, Bailly, Shaw
Midtbanespillere: Matić, Van de Beek, Pogba, Mata, Lingard, Bruno Fernandes, Sancho, Elanga
Angripere: Cristiano Ronaldo, Greenwood, Martial

Da blir midtbanen interessant.

Lenke til kommentar

Hadde vært så digg om han signerte ny kontrakt!

De to klubbene det har vært rykter om har vært RM og PSG.

Men Real Madrid har Valverde, Camavinga scoret akkurat i debuten sin - og vil bli satset på. Kroos, Modrid og Casemiro holder fortsatt et veldig høyt nivå. I tillegg har de Blanco, Isco, Asensio, Ceballos og Arribas. Det er ingen lett vei inn på det laget der.

PSG: Han må spille i fransk liga... Har antakelig også muligeten til å dra dit på et senere tidspunkt i karrieren (typ når han er 32-33, om han vil spille til han er 35-36, jeg tror Pogba er en spiller som kan holde på til han er ganske så gammel).

Lenke til kommentar

Ikke noe stress. Pogba signerer nok!

Sitat

– Jeg skal gi dere et eksempel på den effekten Ronaldo har hatt på gruppen. Fredag kveld spiste vi middag på hotellet. Etter middagen er det alltid et utvalg med desserter som eplekake med vaniljesaus, brownies og slike ting som spillerne kan kose seg med. 

– Fredag kveld var det derimot ikke én eneste spiller som våget seg frem for å hente dessert. Alle så på hva Ronaldo hadde på fatet sitt og han hadde selvsagt bare sunne ting, forklarer Grant.

Grant forteller at Ronaldo forsynte seg flere ganger av mat som quinoa, avocado og kokte egg.

– Fyren er i en helt utrolig fysisk form. Han har den nest beste kroppen i klubben etter meg, ler Lee Grant. 

https://www.united.no/nyhetsarkiv/ikke-en-eneste-spiller-vaget-a-hente-dessert/

😂

  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...