Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

.berZerk skrev (10 minutter siden):

Så da står Solskjær i ett dilemma om å rotere, tape poeng fordi han roterer samt få kritikk fra alle kanter slik som idag, eller å kjøre de beste 11 i grøften. Lose/Lose?

Uten mer og bedre bredde - ja. Han er i en vanskelig situasjon fordi vi har en sterk og etterhvert veletablert førsteellever i forhold til resten av mannskapet.

Men det er flere veier til Rom. Det går an å tilpasse laget på flere måter, det har han vist blant annet da vi manglet masse spillere forrige sesong og vi likevel fant veien til seire - selv med Pereira og Lingard som faste innslag i startelleveren. Uten Pogba, uten Rashford.

Det er omtrent min eneste kritikk av Solskjær, jeg mener han i det store og hele har gjort og gjør en strålende jobb med dette laget og jeg er nok en del mer tålmodig enn en del andre. 

Her er det han sa etter kampen i dag:

Sitat

“We started too slow, definitely. The first 10-minutes they were miles sharper than us. Quicker to every ball. We gave some silly fouls away because we were too slow up and in the challenges. You can see they were more ready than us.”

When asked if the lack of pre-season could have played a role in his side’s poor performance, Solskjaer said: 

“Well it’s down to a few things but definitely the lack of preparation time for some of these players."

“This is the Premier League, it’s not like a middle league in Europe. This is a top league and you play against very good players all the time."

“We paid the price maybe of going so far in Europe [last season] but then, these are the times we are in.”

Solskjaer went onto share his thoughts on the awarding of Palace’s dubious penalty, he said: 

“One, I didn’t think it was a penalty. Two, great save by David [De Gea] but three, it’s probably the right decision because he’s one inch off the line, is it?"

“So, if you follow the rules it’s probably the right thing, the same as offsides so I can’t blame the referees in that respect, but it’s not a penalty in my view.”

https://strettynews.com/2020/09/19/ole-gunnar-solskjaer-refuses-to-blame-contentious-decisions-for-crushing-3-1-defeat/

 

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Luke Shaw etter kampen i går, sier rett ut at han mener United bør kjøpe spillere og at 5 dager med laget ikke har gjort dem forberedt (via TV2):

Sitat

— Sannsynligvis alle steder på banen. Vi var ikke klare. Vi manglet selvtillit og skarphet. I kveld var et veldig annerledes United, og det var ikke bra nok. Konsekvensene er nok at veldig få av oss har trent sammen. I kun 4-5 dager har vi trent sammen hele laget. Jeg skal ikke klage på det, men jeg tror det har noe å si.

– Som jeg sa: Vi har en veldig god stall, men personlig tror jeg at vi trenger flere spillere for å forsterke troppen. Det kan gi oss en boost. Når man ser seg rundt at andre lag forsterker lagene, så må vi også gjøre det for å holde oss oppe med dem andre, sier venstrebacken.

 

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Tror det kan ta litt tid å få i gang laget på det nivået vi hadde i vår i hvert fall. Som Solskjær sa så det som United spilte pre-season mens Palace spilte Premier League. Langt unna i går på mange måter.

Tviler på at alle de som spilte i går var de som mest klare for å spille igjen rent fysisk også. Det er ikke vanlig å se spillere stå med hendene på knærne og hive etter pusten etter 60-70 minutter i en sesongåpning. 

Neste match er allerede på tirsdag, borte mot Luton i ligacupen. Da forventer jeg mange unggutter, men samtidig er det en bra anledning til å gi flere litt mer matching. De trenger minutter i beina.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (16 timer siden):

Rolig med dommedag, konklusjoner og overdrivelser nå, det er spilt én kamp. Solskjær har i likhet med Ancelotti gjort både laget og enkeltspillere bedre. 

Dette var Uniteds første tap i ligaen siden januar, og siden det har vi fortsatt tatt flest poeng i Premier League. Vi spilte ikke bra bare på grunn av enkeltspillere i hele den perioden, men også kollektivt som lag. Så vi vet hva dette mannskapet er i stand til under Solskjær, ikke bare i noen få kamper men også over lengre tid.

Selve matchen i kveld var helt elendig på mange måter, både fra spillerne og taktisk, men det mest bekymringsfulle er at de fortsatt ser slitne ut og mangler den ekstra intensiteten man trenger. Jeg synes United så litt treningskamp ut, og det er krise i åpningskampen i Premier League så tapet kunne ikke vært mer fortjent.

Helt fra første spark var det en fortsettelse av tendensen vi så på slutten av forrige sesong, at spillerne så slitne og "ferdige" ut. Konstant på etterskudd i alle dueller, upressede feil, feilpasninger etc. Oversatt til hva som er synlig på banen er det gjerne "manglende vilje" det ser ut som. Da får man ikke til noe i nærheten av det aggressive presset vi ble veldig gode på siste halvdel av forrige sesong.

Wolverhampton hadde i likhet med oss bare 4-5 økter med laget samlet før sesongstart, men de så betraktelig mer pigge ut i sin første kamp enn vi gjorde i kveld, så jeg lurer på hva som er gjort annerledes. Kanskje vi helst burde fått møte et lag som også spilte sin første kamp i sesongen. 

Synes med fasit i hånd også at Solskjær ikke burde valgt Rashford og spesielt Pogba fra start. Begge var fullstendig iskalde, orket ikke ta løp eller presse, gjorde masse feil. De var ikke klare til å spille i kveld og burde aldri startet.

Men dette er ikke overdrivelser, hvor mange ganger har vi ikke sett dette allerede? Hvor mange ganger har vi ikke spilt dritt men vært heldige og sluppet med skrekken? Det er alltid en unnskyldning. Hvorfor er bunnivået vårt så forferdelig dårlig? Jeg kan ikke huske at å ha sett noen andre av de store lagene være så dårlige på sine dårlige dager som vi er eller at de har så mange dårlige dager som oss. 

Det er veldig vanskelig å forklare hvorfor denne spillergruppen skal være så elendige, riktignok mangler vi kvalitet, men i går var det i beste fall Championship-nivå. Forrige sesong var det ikke nok hvile, denne sesongen har det blitt for mye hvile. United er ikke i en unik situasjon, alle klubbene har blitt påvirket av pandemien til en grad, men der hvor det ser ut som andre lag har fått ideelt med hvile og trening så ser det ut som disse spillerne møtte hverandre for første gang under kampen. Ironisk nok var det den ene spilleren som nettopp har kommet til klubben som var det eneste positive.

Vi trenger nye signeringer, men det skal være mulig å vinne troféer uten at det må brukes en halv milliard og oppover i hver eneste posisjon.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr. President™ skrev (27 minutter siden):

Men dette er ikke overdrivelser, hvor mange ganger har vi ikke sett dette allerede? Hvor mange ganger har vi ikke spilt dritt men vært heldige og sluppet med skrekken? Det er alltid en unnskyldning. Hvorfor er bunnivået vårt så forferdelig dårlig? Jeg kan ikke huske at å ha sett noen andre av de store lagene være så dårlige på sine dårlige dager som vi er eller at de har så mange dårlige dager som oss. 

Vi tapte ikke en eneste kamp i Premier League mellom januar og frem til i går, samtidig så vi veldig bra ut i mesteparten av hele den perioden, som gikk over lang tid. Vi kjørte over motstanderne og tok flest poeng i ligaen. Det mest stabile laget i England i 2020.

Tar man alle turneringer siden forrige tap i ligaen vant vi 17, spilte 5 uavgjort og tapte to (Chelsea i semi, Sevilla i semi). 57-13 i målforskjell i perioden januar-august.

Da synes jeg det fort blir litt overdrevent å krisemaksimere basert på ett tap (selv om det virkelig var en helt elendig prestasjon), og en litt nedadgående kurve på slutten av forrige sesong som i stor grad skyldtes stor belastning på troppen og manglende bredde.

Så jeg vil ikke kalle spillergruppen elendige bare basert på dette, for vi har jo nylig fått det bevist over lengre tid at dette kan være et veldig bra og stabilt fotballag under Solskjær. 

Jeg deler definitivt mange av bekymringene og at kurven vi så i sommer så ut til å fortsette i går, det er ikke det, men jeg mener bare at det ikke plutselig er helt bekmørkt heller.

Det største problemet sammenlignet med konkurrentene våre er definitivt manglende bredde i stallen, for det er veldig tydelig at Solskjær ikke mener våre nest beste er gode nok. Nesten ethvert bytte av en spiller i førstelleveren vil svekke kvaliteten på laget litt for mye og da ender man med voldsom belastning på de beste spillerne våre. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (34 minutter siden):

Jeg deler definitivt mange av bekymringene og at kurven vi så i sommer så ut til å fortsette i går, det er ikke det, men jeg mener bare at det ikke plutselig er helt bekmørkt heller.

Jeg er enig i det du sier, men dette var året der vi skulle virkelig ta en solid steg og være permanente innad i topp 4, og enkelte eksperter tippet oss til og med som potensielt utfordrere til tittelen. Men det laget som spilte fotball i går? Pfft.. Det laget er ikke i nærheten, og allerede har vi ett tap i sekken. Det gjør vondt at vi som det eneste topplaget ikke forsterker. Det gjør vondt å se ledelsen sin manglende vilje til å gjøre oss til en storklubb igjen, sportslig :(

Endret av bshagen
Lenke til kommentar

Man kan se på det på litt forskjellige måter. Det er fortsatt et år hvor vi har tatt solide steg opp fra der vi var, og det er fullt mulig å fortsette å ta steg fremover selv med en dårlig sesongstart og at vi mistet energien i 3-4 kamper i sommer. Vi vet hva laget er i stand til under Solskjær, men å komme tilbake på det nivået blir nok vanskelig med bare 11-14 mann som er gode nok. Vi må nok ha inn et par forsterkninger til. 

Vi kan begynne å se mot Brighton neste helg. De har sett veldig bra ut i begge kampene hittil selv om det ble tap i den første, så det blir en lei nøtt. Forhåpentligvis kan vi stille med et sterkere lag, hvis Wan-Bissaka, Greenwood og Matic blir klare til å starte. Jeg tippet tap mot Palace, men er mer optimistisk nå som vi kan stille sterkere og spillerne har fått litt grunnlag.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Nå som jeg har fått tapet litt på avstand, sitter jeg ikke med den samme dommedagsfølelsen som i går kveld. Det vi så var sannsynligvis vårt absolutte bunnivå. Jeg hadde grugledet meg til kampen siden forrige runde, nettopp fordi jeg visste om alle "problemene" vi hadde; ikke-eksisterende pre-season, kort ferie, mange spillere med personlige "utfordringer" som at Pogba hadde Covid-19 for noen uker siden, Maguire i trøbbel i Hellas, Greenwood halshugget i media og kastet ut av landslaget, diverse spillere i karantene fordi de var dum nok til å reise til rødflaggede land på ferie... Og vi så alle hvor ekstremt utmattede spillerne var mot slutten av forrige sesong. Klubben burde gitt spillerne strengere restriksjoner for å gi hver og en best mulig opplading før sesongen. Men det er for sent nå. 

1 tap i lommen allerede. Flere tap og dårlige kamper kommer vi til å ha i høst. Men jeg tror og håper på at vi kan reise oss utover i sesongen, slik som i fjor. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (8 timer siden):

Luke Shaw etter kampen i går, sier rett ut at han mener United bør kjøpe spillere og at 5 dager med laget ikke har gjort dem forberedt

Hva er egentlig problemet her? Jeg skjønner det ikke, på den ene siden så klager folk på at Uniteds sesong var altfor lang og samtidig klages det på at Uniteds presesong har vært for kort. Hadde man fått mer samspill ut av treningskamper mot Chesterfield og Inter enn gjennom semifinaler i Europaligaen?

Standarden blant United-fans har sunket så kraftig under OGS og JM at man faktisk er fornøyde med det som skjer. Spillerkjøpene i fjor sommer var sånne kjøp som Marcos Silva gjorde i Everton, og for at en spiller som James, som har ekstremferdigheter som kan utnyttes, skal blomstre så må han ha riktig veiledning. Pussig nok har kvaliteten på spillet til både AWB, Maguire, Bruno og James sunket i takt med hvor lenge de har vært i United. 

I Yorkshire har Leeds rykket opp og er etter to kamper PLs mestscorende lag med nøkkelspillere fra Yeovil og Chesterfield, og med en spiss som var vrakgods i Boro. Dette hadde vært helt umulig dersom laget ikke hadde verdens beste trener. Lista må legges på trenere som Bielsa og Klopp, som har hele pakka: karisma, eksentrisitet, autoritet, et navn i fotballverden og ikke minst en stil som begeistrer. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Solskjær før Luton i morgen:

Sitat

"We’ll make some changes. Of course we will. For some, it’s the pre-season and, for some, they’ve only been here for a week now, for different reasons."

"Some of them need game-time, they do and we can see we’re lacking in sharpness. We just need to make the most of the training sessions and games we have."

"No injuries, no fresh injuries after that game on Saturday but, as I said, we’ll rotate and give some minutes. Some, after the game, will do some harder training this week to get ready for Brighton. Some will join the squad and go down there."

Kilde

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Hardt skyts fra Patrice Evra:

Sitat

"The only problem I would say to Ed is trusting people he should never trust. He even trusts people outside the club that he shouldn't. That's what I can say about Ed."

"Bobby Charlton, George Best, they make the history of the club. All those people they make the history of the club and we try to respect it, '99 and us '08. Just some people they want to blow all this legacy away. For what? Business?"

"When we want a player and they cost say £20m, we end up trying to buy him for £100m. Now those players don't even want our money anymore."

"A sporting director from a top football club called me and asked me to tell Matthew Judge to answer his phone."

"The club needs to stop being so arrogant. There are certain people at the club right now that don't even respect Sir Alex Ferguson."

"People need to understand we send lawyers to talk to players. So when we send lawyers they talk about numbers, they are not people from the football world."

"I love this club and maybe one day I will work for this club again but I will work with my loyalty and I will never lie to any person who loves this club."

"I think some people who work for this club are damaging this club. That's why we have to tell the truth to the fans."

"I know some people are scared to speak up about because they may not get a job in the future, I don't care, I don't need MUFC. I love Manchester United."

Det høres ut som det er Matt Judge spesielt at Evra har en ordentlig høne å plukke med.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Alsaker om United-slakten: – Nå må vi roe ned

Sitat

Øyvind Alsaker etterlyser perspektiv etter Ole Gunnar Solskjærs 1-3-tap i sesongåpningen. TV 2-kommentatoren mener forklaringen bak nederlaget på Old Trafford er åpenbar.

– Nå må vi roe ned. Vi kan ikke felle en knusende dom etter én fotballkamp. Vi må ha litt perspektiv, sier Alsaker til united.no mandag morgen.

– Det er et mareritt for Solskjær selvfølgelig, men forklaringen er at de knapt har trent sammen, sier Alsaker.

– Det har vært masse utenomsportslig ræl i en oppkjøring der alt burde handlet om å bli klar til sesongstart.

– De hadde to uker ferie og to uker trening. Det er for lite av alt, i tillegg til at ferien har vært full av problemer og støy. Det er selvfølgelig urovekkende i seg selv for Solskjær som verdsetter disiplin.

– Det er et tempo i toppen som er ganske voldsomt. Det å havne bakpå er ugunstig. Det var en svak forestilling, og mye av det handler jo om den pre-season de har hatt. Men i fotballen er det ikke rom til å se på det, sier Alsaker.

– Nå er det «Solskjær er ubrukelig» og «United er elendig». Utålmodigheten hersker, og den må Solskjær og United forholde seg til. 

– Men det er ikke bare å spille de gutta i form på ei uke. Så, ja, det er grunn til bekymring.

– De må opp ganske kjapt i et bedre gir. Bruno Fernandes var ikke på sitt vante nivå, Paul Pogba hadde mange balltap, Victor Lindelöf var dårlig defensivt, og Daniel James, Marcus Rashford og Anthony Martial var helt usynlige.

https://www.united.no/nyhetsarkiv/alsaker-om-united-slakten-na-ma-vi-roe-ned/

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

@Snikpellik

Alsaker, enda jeg respekter ham og er til og med tilbøylig og vil si at jeg liker ham svært godt som kommentator, er én av norges største Liverpool-fans. Selvsagt så er jo "alt bra" i United. Det er kanske konspiratorisk, men likevel - se på skadefroen fra liverpool-gutta her inne som danielzu og alkan, de elsker det. Selv du må innrømme litt confirmation bias her, da jeg kan finne United-stjerner som er i harnisk over hva som skjer i klubben vår, og de har ikke et mindre nyansert syn enn det Alsaker har. Jeg syns det gjør vondt å se at dette er bare "greit nok, la gå"

Endret av bshagen
  • Liker 3
Lenke til kommentar

At jeg poster disse sitatene betyr ikke at jeg mener det samme som dem.

Det synes jeg var litt små-konspiratorisk ja, jeg tror ikke Alsaker har noe bias eller skadefro i det hele tatt, for å være ærlig. Han sier det han tenker og jeg tror ikke han lar seg farge av å være Liverpool-supporter. Når han uttaler seg tenker jeg mer på at det kommer fra en som har kommentert Premier League i snart 30 år. Synes heller ikke han sier at alt er bra i United i intervjuet, men prøver å peke på årsakene bak den dårlige prestasjonen.

Angående dette intervjuet så er jeg ikke helt enig med Alsaker. Jeg er enig med han i at kritikken har vært litt for voldsom etter bare én kamp, og så klart enig i det at laget knapt har trent sammen har en god del å si, men jeg synes han legger litt for mye i det også. For laget var elendig åkkesom på lørdag og hadde sannsynligvis tapt uansett fysisk form - og Wolves klarte å komme tilbake på et mye bedre fysisk nivå enn oss i sin første kamp selv om de også hadde veldig kort tid på seg.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
  • Jarmo låste denne emne
  • Jarmo gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...