Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Har systemet nå egentlig sett så kjempebra ut? Ja, det har vært noen gode enkeltkamper og laget ser godt trent ut, null tvil. Men selve spillesystemet ser jo egentlig fraværende ut. Det skal godt gjøres å finne noen gjentakende situasjoner i en United-kamp.

Jeg har til gode å se noe mønster i dette laget. Og så lenge du ikke har en gjenkjennelig stil, en klar filosofi om hvordan ting skal gjøres, så vil de gode periodene/kampene komme tilfeldig. 

Ser flere forsvarer Solskjær med at trenerne trenger 3-4 år, men det er ikke sant - Klopp, Pep, Pochettino og Bielsa satte standarden fra dag én, og endret spillernes måte å tenke på umiddelbart. Det er fordi de er noen av verdens beste trenere, og fordi de har noe å vise til som trenere. Solskjær har et nedrykk med Cardiff, og Molde ble bedre da han forsvant. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Amoralsk skrev (1 time siden):

Men selve spillesystemet ser jo egentlig fraværende ut.

Jeg har til gode å se noe mønster i dette laget.

Tror du er inne på noe vesentlig her,  mener å ha sett mye det samme. Det vises best når motstander angriper: manglende trygg defensiv organisering/samhandling i laget. Spillerene er da usikre og gjør for lett feil. 
Det OGS har vært best til, er kombinasjoner helt der framme når de er i PPP, samme som i Molde. Har profitert noe på å ha passende klassespillere der.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Synes det er merkelig å trekke inn det defensive.

Vi har gått fra å slippe inn 54 til 36 mål i serien, og fra 7 til 13 clean sheets. Det er jo faktisk der og ikke offensivt vi (rent statistisk sett) virkelig har forbedret oss fra fjorårssesongen: Maguire og AWB inn, lite skader, endelig et fast stopperpar, kontinuitet for Shaw, osv. Og utover i sesongen - stadig bedre på dødballer. Det selv om vi står høyere i banen, og er mindre avhengig av kontringer enn vi var den første perioden under Ole.

Det offensive derimot begynte først å svinge litt etter at vi fikk inn Bruno, og spesielt de første kampene etter pausen - der vi faktisk kunne stille med vår beste 11er.

Hovedproblemet til dette United laget vil jeg heller si er i det oppbyggende spillet, og at vi har så lite dybde at det er lite rom for å rotere i laget / er veldig utsatt for tett kampprogram og skader.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ser ut til at vi ikke blir kvitt denne karen riktig enda:

Men det er ikke bare negativt:

- han er mye bedre enn Jones og Rojo
- med Jones og Rojo ut trenger vi minst en inn
- har gjort sakene sine veldig bra i Roma
- vanskelig å kjøpe en verdensklassestopper i dette vinduet med pandemi etc
- Tuanzebe fortsatt skadet, Bailly alltid risikabel

Lenke til kommentar
kim_InnleggNO skrev (2 minutter siden):

Har vært i United siden 2010 og er vel godt likt i gruppa, så gjør ikke meg noe som stallfyll. 

Godt poeng. Han er en fin fyr! 

Erfaringen hans skal man heller ikke kimse av i dette unge laget, som hadde lavest snittalder i PL denne sesongen. 

Spent på om han har blitt bedre etter lånet. Har ikke sett så mange Roma-kamper men han var nokså dominerende de kampene jeg så. 

Lenke til kommentar

Smalling har de defensive kvalitetene som skal til. Men det ville vært ganske tragisk å måtte bruke Smalling neste sesong, når en av hovedutfodringene våre denne sesongen har vært å spille oss ut bakfra vs lag som evner å presse oss høyt. For der har Smalling definitivt ikke kvalitetene som skal til.

Men problemet er like mye at Roma må ha råd til å kjøpe. United kan ikke bare gi fra seg en spiller som har fremstått som en av de beste CBs i Serie A denne sesongen.

For om vi ikke får solgt han, tviler jeg sterkt på at OGS får lov av ledelsen til å få inn en ny CB, ettersom vi fra før av også har Rojo, Jones og Bailly.

Lenke til kommentar
bshagen skrev (19 minutter siden):

Nei takk? Han var jo ikke i nærheten av topp-nivå hos oss? Skal vi ikke sikte oss in på City og Liverpool da? Nei, syns vi skal satse litt mer enn å ta tilbake Smalling :)

Er jo det klubben har prøvd å få til, men viser det seg å ikke være mulig er det ikke bare negativt. Mye bedre å ha Smalling i bakhånd enn Jones/Rojo.

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (9 timer siden):

Er jo det klubben har prøvd å få til, men viser det seg å ikke være mulig er det ikke bare negativt. Mye bedre å ha Smalling i bakhånd enn Jones/Rojo.

Joda, det er sant nok. Men det irriterer meg veldig at vi ser feks City handle topp-kvalitet tilsynelatende enkelt og billig (!) og i bøtter og spann, mens vi kjemper om smulene til dobbelt pris. Vi er stuck med spillere som Mata, Matic, Rojo, Dalot, Perreira, Jones, Lindgard, Smalling, Sanchez .... det irriterer at vi ikke kan få resirkulert spillere som enten bare er hos oss for å heve lønn eller aldri vil bli gode nok til å kjempe om en PL-tittel

Lenke til kommentar

City og Chelsea er egentlig ingen målestokk sånn sett. City gjør som de vil og har hatt en solid tropp i mange år. Chelsea hadde en transfer ban og solgte Hazard for veldig mye penger. Svært få andre klubber har gjort store overganger til nå i vinduet, mens vi er nære å lande Sancho.

Fortsatt mulig å selge Smalling dette vinduet. Om det ikke er Roma han havner i likevel, så lytter nok United til andre bud. Men det avhenger nok også av at vi enten får kvittet oss med Rojo/Jones eller at vi kjøper en ny stopper. Smalling er den eneste av disse vi kan få en betydelig sum for.

Vi har fortsatt mange spillere som må ut snart, men det vil fortsatt ta litt tid å fikse opp i rotet alle årene før Solskjær. Vi har jo allerede fått ut en del, og kjøpt fire som har forsterket troppen. 3 av 4 har direkte forsterket førsteelleveren. 

Vi må spille ferdig Europa League og trenger en bred tropp til det så vi kan gi de beste hvile før neste sesong. Så fort vi er ferdig med EL tror jeg det vil skje et par overganger ut. 

Vil gjerne se utlån på Garner og Dalot. 

 

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
On 7/27/2020 at 2:12 AM, .berZerk said:

Selvfølgelig, nivået er hevet betraktelig og det er stor kamp om europa liga plassene, alle kan slå alle bortsett fra liverpool city.

Norwich slo Man City og rykket ned. Watford slo Liverpool og rykket ned. Jeg tror vi trygt kan si at alle kan slå alle - uten forbehold.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
bshagen skrev (12 minutter siden):

@Snikpellik Hvor var det jeg skrev Chelsea egentlig? :p

Men ja, er ikke uenig. Bare litt frustrert over overgangspolitikken de siste 5-7 årene. Det blir nok forbedring, som du påpeker, og kan jo allerede se en ny taktikk under OGSen :)

Du skrev ikke Chelsea, jeg dro inn Chelsea fordi det er bare de og City som har gjort store kjøp så langt i Premier League og både de og City er i en spesiell posisjon/situasjon :) 

Ja, overgangspolitikken har vært håpløs men siden i fjor vår har det ikke vært så mye å klage på. En viktig ting er også at de nye signeringene har fått relativt edruelige kontrakter når det gjelder lønn, og at overgangssummene ikke var helt syke. Alt tyder på at klubben har tatt grep og vil gjøre alt for å unngå de samme feilene som tidligere.

Summen for Sancho kommer derimot til å bli syk. Sannsynligvis over 100 millioner pund! Sånn er markedet for en av verdens heiteste unge spillere, med 17 mål og 15 assist denne sesongen. Til og med homegrown, som drar opp prisen. Det verste er at City vil få noen millioner pund hvis vi kjøper han på grunn av en videresalgsklausul. 

Ryktes at Sanchez blir klar for en permanent overgang til Inter snart. Rundt 15 millioner euro. Da blir vi kvitt den utgiften i såfall (vi har betalt halve den gigantiske lønna hans under låneoppholdet). 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Jarmo låste denne emne
  • Jarmo gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...