Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Håper helt ærlig at Matic, Maguire, Bruno og AWB så og si står over hele EL.

Kommer til å bli skader neste sesong om ikke de får hvile.

Martial/Greenwood/Rashford kan rulere på å bidra litt når ser at Mata, Lingard, Ighalo og James ikke har klart å score noe etter 75 minutter.

Lenke til kommentar

Solskjær har altså greid å ta 66 poeng to sesonger på rad. Kun en gang de siste 30 sesongene har poengfangsten vært lavere, katastrofesesongen under Moyes i 2014, da det ble 64 poeng. Ellers må vi tilbake til 1990-91, hvor det ble 59 poeng, altså like før den moderne storhetsperioden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Herlig med tredjeplass! :D 

Målet for sesongen som var topp fire ble nådd. Forventningene de aller fleste hadde ble innfridd, og det med en del unge gutter som har spilt sine første kamper med seniorball, en komisk skadebonanza på nøkkelspillere og en tropp under oppbygging/utskifting. Tredjeplass med ligaens yngste lag er en bra prestasjon og at mange av dem er lokale gutter som har gått gradene i akademiet er spesielt moro.

To semifinaler i cupene er også greit, selvfølgelig skuffende at vi ikke gikk til noen av finalene men vi ble slått ut av gode lag. 

Flere har tatt viktige steg denne sesongen, vi har blitt et lag med kule spillere som er i stand til å spille feiende flott fotball, vi scorer mange mål og slipper inn få. Men ting tar fortsatt tid i fotball, og det vil fortsatt være et stykke igjen til vi er der vi skal være. Vi var veldig slitne og litt stressa mot slutten av sesongen, men jobben ble gjort. En mental sperre kan være i ferd med å knekkes.

Etterhvert er det fjernt å tenke på hvilken tilstand United var i da Mourinho ble sparket. Det er ikke en enkel jobb for noen manager å ta troppen og klubben derfra til her vi er nå fra et slikt utgangspunkt. Vi har nå et solid fundament å bygge videre fra og jeg gleder meg til fortsettelsen. Potensialet er stort!

Nå er det mulig å hvile før og under Europa League. Hele førstelleveren kan stå over returkampen mot LASK Linz som vi leder 5-0 over, mens de som knapt har spilt i det siste får verdifulle minutter. Jeg tror spillerne selvfølgelig ønsker å vinne turneringen og at å vinne et trofé vil være veldig nyttig for en ung tropp, så jeg er helt sikker på at United går all in for å vinne. Vi er Manchester United, noe annet ville vært skandale. En annen bonus er at vi da blir førsteseedet i CL.

Endret av Snikpellik
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Har vært digg å følge klubben etter at Bruno kom. Litt skremmende å se at én spiller skal være en såpass stor utløsende faktor, men samtidig forståelig når han er lysår foran middelmådighetene Lingard, Mata, Pereira, Fellaini etc. som har spilt i den posisjonen de siste årene. Helt rå arbeidsvilje på fyren, er ikke bare god offensivt, men tar også de sugende løpene hjemover. Deilig hvordan han hever kvaliteten på hele laget. 

EL er litt vrien. Hadde jo selvfølgelig foretrukket trofe, førsteseed, samt å få en vinnermentalitet inn i troppen. Men samtidig er det gode argumenter på motsatt side også. Kampprogram og slitasje kommer til å bli en enorm faktor til vinteren, og da er det på ingen som helst måte ideelt å ha en såpass lite optimal sesongoppkjøring i beina. Klubber som tar to ukers ferie nå og begynner på preseason når Europa-kampene starter er nok de som kommer til å ha best utgangspunkt foran kommende sesong.

Nå gjelder det å investere stort og riktig i sommer. Ganske tydelig at Ole ikke er fornøyd med kvaliteten i troppen, det er jo knapt at han bruker innbytterne. Og det er ikke mulig å klandre han for det. Førsteelleveren er god, men kvaliteten på bredden er altfor dårlig. Sancho må inn. En Grealish/Donny-type må inn. En ren DM må inn (Matic kan ikke starte alle kamper, og Fred/McTominay holder ikke nivå på DM). En stopper må inn. Laird opp på A-laget hadde også vært moro. Da har man plutselig 15-16 gode spillere å velge mellom, kontra 10-11 som vi har hatt denne sesongen, hvor vi ikke har hatt råd til rotere og samtidig hele tiden vært én skade unna total krise. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Leiferen skrev (3 timer siden):

Solskjær har altså greid å ta 66 poeng to sesonger på rad. Kun en gang de siste 30 sesongene har poengfangsten vært lavere, katastrofesesongen under Moyes i 2014, da det ble 64 poeng. Ellers må vi tilbake til 1990-91, hvor det ble 59 poeng, altså like før den moderne storhetsperioden.

En dårlig 3. plass sådan, godt under 2 poeng i snitt, men vi tar den. Merkelig hvor svake de andre lagene rundt oss har vært, tror neppe slik laber poengfangst gir CL neste år, vi må heve oss, ser jo hvor ekstremt langt det er opp.

Lenke til kommentar

Tok en rask titt på det (ref, "dårlig tredjeplass"). Rip tidlig hjemmekontor og bra start på uken.

Fra PL gikk over til 20 lag i 95/96 sesongen, altså 25 sesonger siden, har snitt, median og std.dev vært henholdsvis. 68.84p, 68p, 4.67p for topp 4.

Årets poengfangst ville holdt til 3 plass i tre andre sesonger, og 4. plass i fire andre sesonger:

År    | Poeng for 4 plassen:
-------------------------
19/20 - 66p (3 plass)
18/19 - 71p
17/18 - 75p
16/17 - 76p
15/16 - 66p (lik målforskjell, men færre mål...)
14/15 - 70p
13/14 - 79p
12/13 - 73p
11/12 - 69p
10/11 - 68p
09/10 - 70p
08/09 - 72p
07/08 - 76p
06/07 - 68p
05/06 - 67p
04/05 - 61p (3 plass)
03/04 - 60p (4 plass)
02/03 - 67p
01/02 - 71p
00/01 - 68p
99/00 - 67p
98/99 - 67p
97/98 - 63p (3 plass)
96/97 - 68p
95/96 - 63p (3 plass)

Fun fact: Liverpool er det laget som har havnet innen topp 4 med den laveste poengsummen i PL historien, med 60p i 03/04. Hvilket altså var det som ga de anledning til å spille CL i den påfølgende sesongen der de vant.

  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar

Siden sist vi tapte i ligaen mot Burnley og mye så mørkt ut den 22. januar har jeg oppdatert her med litt statistikk siden den datoen. Den ubeseirede rekka på 19 kamper i alle turneringer stoppet mot Chelsea i cupen, men det er på tide å runde av nå. Får eventuelt ta en oppsummering når sesongen er helt over etter EL.

- På de 21 kampene vi har spilt siden 22. januar har vi vunnet 15, spilt 5 uavgjorte og tapt 1. 

- Vi holdt nullen i 14 av de 21 kampene, scoret 53 mål og slapp inn 11.

- Det er 187 dager siden sist Manchester United tapte en kamp i Premier League (22 januar).

Den ubeseirede rekka i Premier League siden forrige tap:

Spoiler

 

Litt mer oppdatert statistikk:

Baklengsmål i Premier League:

  • 2018/19: 54 (11. beste i ligaen)
  • 2019/20: 36 (3. beste i ligaen, 18 færre enn forrige sesong)

Fronttrioen vår, alle turneringer, hele sesongen:

  • Martial - 22 mål - 11 assist
  • Rashford - 22 mål - 11 assist
  • Greenwood - 17 mål - 5 assist

Snittalderen på fronttrioen er på bare 21 år (!). 

David de Gea er nå forbi Peter Schmeichel med flest clean sheets for Manchester United i Premier League:

  • 113 - David de Gea
  • 112 - Peter Schmeichel
  • 90 - Edwin van der Sar
  • 30 - Fabien Barthez
  • 24 - Roy Carroll

De Gea holdt nullen tredje flest ganger i Premier League denne sesongen (13), bak Nick Pope (15) og Ederson (16).

Bruno Fernandes:

  • Siden debuten har United tatt flere poeng i ligaen enn noe annet lag (32). 
  • På 14 kamper i Premier League har han 15 målpoeng (8 mål, 7 assist). Det er mer enn noen annen spiller i Premier League siden. 
  • Med sine 7 assist i ligaen er Bruno den spilleren med flest for United denne sesongen.
  • Bruno skapte 30 sjanser i ligaen, tredje flest i United denne sesongen.
  • Har flere målpoeng i sin debutsesong enn noen annen januarsignering i Premier League-historien.
  • Bruno har 18 målpoeng på 20 kamper i alle turneringer. 10 mål, 8 assist.
     

Victor Lindelöf vant 100% av luftduellene, samtlige andre dueller og vant tilbake ballen 5 ganger mot Leicester. 

Harry Maguire spilte samtlige minutter i Premier League. Det har ikke skjedd siden Gary Pallister i 94/95-sesongen.

Mason Greenwood leverte mål eller assist i snitt hvert 119. minutt i ligaen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Tror først og fremst man er euforisk nå fordi forventningene har blitt gradvis lavere og lavere til klubben, spesielt siden 2018 der man "forsterket" med Fred og Lee Grant. Jeg synes egentlig ikke United har blitt et spesielt godt fotballag de siste månedene. 

Er helt enig med Bojochris her: Solskjær bør erstattes med Pochettino, uavhengig av hvordan det gikk mot Leicester. Hovedårsaken til det er at United sårt behøver et spillesystem som er moderne og mer kontinentalt enn det vi har i dag. Dette laget er statistisk beviselig totalt avhengig av én enkelt spiller for å vinne fotballkamper. 

Skal United gjøre seg avhengig av flere enkeltspillere nå, så kan man jo gå for både Sancho og Mbappe. Men en langt rimeligere løsning vil være å hente inn en trener som klarer å kompensere for manglende milliarder, og det har Pochettino bevist at han er i stand til. I år brukte United om lag 200 millioner pund mer enn Liverpool på spillerkjøp, og avstanden opp økte med to poeng. 

Endret av Amoralsk
Lenke til kommentar
Amoralsk skrev (2 timer siden):

Solskjær bør erstattes med Pochettino

Har vanskelig for å gi et godt saklig/objektivt argument i mot dette, mulig der er et poeng i det du sier der, meget mulig.
Personlig ønsker jeg at Solskjaer forsetter fordi det er en Norsk trener. Den betydningen dette har for Norsk fotball er hovedårsaken til at jeg følger MU og PL om dagen.

Litt vanskelig å bedømme jobben Solskjaer har gjort helt enda, bør gi det en sesong til. Det har vært opp og ned, og noen fine offensive tendenser er der. Men tror ikke defensivt organisert lagarbeid er OGS,s store force. Der har det skranglet med for mye utrygghet og fomling i det defensive arbeidet, når de er under press. Der har OGS klart den største jobben å gjøre slik jeg ser det.

Lenke til kommentar
Amoralsk skrev (3 timer siden):

Er helt enig med Bojochris her: Solskjær bør erstattes med Pochettino, uavhengig av hvordan det gikk mot Leicester. Hovedårsaken til det er at United sårt behøver et spillesystem som er moderne og mer kontinentalt enn det vi har i dag. Dette laget er statistisk beviselig totalt avhengig av én enkelt spiller for å vinne fotballkamper. 

Helt uenig. Ting har ikke sett bedre ut siden SAF og vi ser hvordan det har gått med trenere som i teorien og på papiret skal levere mye bedre. Jeg har ingen tro på at å bytte ut Solskjær med Pochettino nå ville blitt noe særlig bedre over de neste årene. Kanskje om 2 år er saken annerledes, men å bytte ut nå gjør bare at man starter på nytt igjen. Det blir å skape uro og usikkerhet i klubben, blant spillere, blant fansen osv.

La oss se hvor dette bærer først, det har OGS og resten av klubben fortjent nå.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Comma Chameleon skrev (24 minutter siden):

Ting har ikke sett bedre ut siden SAF og vi ser hvordan det har gått med trenere som i teorien og på papiret skal levere mye bedre.

Er dette et argument mot meritterte trenere eller? Litt usikker på hva du mener her, men bottom line er jo at trenere som har tatt klubber opp og fått dem til å prestere "over evne" i utgangspunktet er de beste kandidatene til større jobber. Spesielt Klopp og Pochettino i England har jo løftet sine lag voldsomt. 

Denne begeistringen har jeg sett før. Senest da United ble nummer 2 med Mourinho og man vant EL året før. For at en manager virkelig skal levere i United, bør han klare å gjøre dem til tittelutfordrere. Poengmessig har ikke United vært så langt unna ligagull som i år siden de rykket opp i 1975. Og de hadde nok vært enda lengre unna dersom ikke Fernandes ble signert. Hva gjør man når han blir skadet??

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...