Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Whiteshit skrev (2 minutter siden):

Men når endra det seg då? Hadde Sir Alex full kontroll? Vil vel anta det sia han fekk kjøpt Bebe omtrent usett.

Sir Alex og daværende CEO David Gill hadde full kontroll sammen. Begge ga seg samtidig i 2013. Klubben klarte seg godt med de to fordi de var ekstremt dyktige på det sportslige. Så tok bankmannen Ed Woodward over rollen til David Gill, uten snøring på det sportslige. 

Men problemene startet før det, ikke så mange årene etter at Glazer kjøpte opp klubben i 2005, da Glazer døde og sønnene tok over. Det var manglende investeringer mot slutten av Sir Alex sin tid også. Det fungerte fordi Sir Alex var fantastisk og fordi akademiet produserte godt.

I løpet av Sir Alex sin tid i United brukte klubben mest penger i ligaen kun tre av årene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
bshagen skrev (46 minutter siden):

*sigh* 

 

Gidder du? Hyggelig at du koser deg nå, men det er ikke noe vits akkurat nå

25 år med trolling andre veien, så då må det vere lov å ta inn litt banter i et faktisk legitimt spørsmål...som Snik svarte fint på, takk @Snikpellik.

Men at ingen ser at modellen ikkje lenger fungerer er og spesielt. Klopp har vel heller ikkje "full kontroll" på innkjøp meg bekjent, men en bevist strategi for kva type speler en leiter etter. Det har jo egentlig united og etter slik eg har forstått intervju med Solkskjær men då er det tragikomisk at en kun sitter med Bruno på blokka etter 1 år (eller 10 mnd som han har hatt "ansvaret" for laget) i united.

No sitter jo en såklart sikkert med fleire namn på blokka, men det er jo lite bevegelse - dette burde jo vore signed sealed delivered ved midnatt nyttårsafta?  Men United går vel i pluss også uten Europa gjer det ikkje? Kan ikkje vere mykje som mangler på når en får ut alt daukjøtt med feite kontrakter.  

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (9 timer siden):

Fra nest flest poeng og nominasjon til månedens manager i desember til en skikkelig mørk januar. 

Hva er forskjellen? Spillerne han har tilgjengelig. 

Fotballspillere har litt å si i fotball, gitt. Og klarer ikke eierne å skjønne at det må investeres i troppen i løpet av den neste drøye uka så vet jeg ikke en gang hva jeg skal si. 

Er dette en forklaring på at United taper hjemme mot Burnley?

Kan gjerne skylde på spillerstallen, og det er en viss sannhet i det også, men i går så var det erstatterne til McTominay, Pogba og Lindeløf som var Uniteds kanskje tre beste spillere. Mens mannen som ble hentet for 80 millioner pund i sommer var banens klart svakeste.

Lenke til kommentar

Selv om Matic, Mata og Jones var gode, så hadde sikkert McSauce, Pogba og Lindelöf vært bedre om de hadde spilt. Og erstatteren til Rashford var i alle fall ikke i nærheten.

Maguire. God nok i går? Nei. Kan vi forvente at han hever seg? Ja. Banens dårligste i går? Nei. Hva med Pereira og de tre andre der fremme?

Edit: Mata var vel ikke særlig god?

 

Etter tapet mot Liverpool, så satt jeg igjen med en følelse av at vi hadde vunnet med Rashford, Pogba og McSauce.

Endret av Jakobk
stryking av Mata.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå tenkte jeg på Fred og ikke Mata - Fred ble kastet innpå fordi Pogba ble skadet mot Arsenal.☺️  Pussig nok har han (bortsett fra Rashford) vært Uniteds beste spiller i år.

Jakobk skrev (32 minutter siden):

Etter tapet mot Liverpool, så satt jeg igjen med en følelse av at vi hadde vunnet med Rashford, Pogba og McSauce.

Du gjorde det, ja. 

 

Endret av Amoralsk
Lenke til kommentar
Whiteshit skrev (10 timer siden):

Men at ingen ser at modellen ikkje lenger fungerer er og spesielt

Nå trigger du en lang rant fra meg.

Problemet er at modellen "fungerer" fint for Glazers. Så lenge de tjener store penger på Manchester United er det noe som fungerer for dem. De ser selvsagt at det ikke fungerer sportslig, men det betyr ikke særlig mye.

De tar ut et stort utbytte hvert år. Før de kjøpte i 2005 hadde ikke klubben gjeld, når har United flere hundre millioner pund i gjeld. United er nå bare en pengemaskin for Glazers, hvor inntektene og sponsoravtalene har økt samtidig med dårligere resultater. At det har fått pågå i sju år nå, er et bevis på at de ikke bryr seg om annet enn pengene, men det virkelige fallet begynte da klubben erstattet Ronaldo og Tevez med Owen og Valencia. Det gikk bra i 3-4 år til fordi Ferguson var et geni.

Enhver klubb med gode eiere ville gjort grep for lengst. De ville fjernet eller flyttet Ed Woodward fra alt sportslig ansvar, de ville restrukturert klubben og fått inn folk med faktisk erfaring innen fotball til å ta de sportslige avgjørelsene. De ville forsøkt å etterligne strukturen til andre, suksessfulle klubber som har kommet seg ut av en lignende situasjon.

I stedet bruker de klubbens historie og tradisjoner til å holde oss supportere som gisler. Vi krever hverken ligagull eller fantastisk fotball hver sesong, men vi krever eiere som legger til rette for at det skal være mulig å kjempe i toppen. Vi krever at man ser fremover, ikke gjemmer seg bak det som har skjedd før. 

Dette sitatet fra Ed Woodward etter et visst kjøp i 2015 sier vel egentlig det meste om mangel på kompetanse og forferdelige valg: "When people see Schweinsteiger on the team sheet, that's gonna send some shivers down the spine.'' 

Hadde det vært en vilje der så er det nok av fantastisk dyktige mennesker der ute man kan rekruttere til stillinger i verdens største fotballklubb, men Glazers velger å ikke benytte seg av dem. Nesten ingen i Uniteds styre eller ledende stillinger har fotball- eller sportserfaring, de kommer fra andre bransjer som økonomi, eiendom, fondsforvaltning, bank etc. 

Det eneste lille tegnet vi har fått på bedring i det siste er at klubben tilsynelatende har skjønt at det må gjøres en stor opprydding i stallen, at de må slutte å kjøpe avdanka superstjerner, og at de må være mer fornuftige med tanke på hvilke spillere de kjøper inn. Men det hjelper fryktelig lite når de ikke klarer å støtte nåværende manager med nye spillere inn når det trengs som mest. Det er fullstendig skadekrise i en allerede altfor dårlig og tynn stall. Solskjær var også et spennende valg, et tegn på en ny retning, men det er en retning som krever investeringer og det har de ikke klart å gi han nok av. 

Håpet om større strukturelle endringer er helt ute. Vårt lille håp er at Woodward, styret og Glazers ser hva som skjer nå og at det i det minste kan tvinge frem reaksjon på overgangsmarkedet, men det svinner hen for hver dag som går i takt med at valgmulighetene for manageren blir stadig færre og dårligere. Det er heller ikke bare på banen Glazer svikter oss - Old Trafford trenger sårt oppussing. Taket lekker, fasilitetene for media og tilskuere er umoderne, treningsanlegget er for lite og planene for å utvide den ene langsiden er "for dyrt". 

Og det verste av alt? Skulle Glazers bestemme seg for å ta hatten sin og gå, ja da er det bare Saudi-Arabia eller andre helt jævlige alternativer som har råd til å kjøpe opp klubben. Det er ikke lys i enden av tunellen. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Glazerne er enkle å bli kvitt, fordi de er der av én grunn, og det er lønnsomhet. 

Dersom folk slutter å bruke pengene sine på United, så vil Glazerne etterhvert forsvinne. Deres investeringer og deres engasjement er helt avhengig av at klubben har et skyhøyt inntektsnivå.

Inntil man skjønner dette, så vil United fortsette å forfalle. Det beste du som fan kan gjøre, er å nekte å bruke penger på klubben. 

Endret av Amoralsk
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-w7DZlO15

Jeg har en brannfakkel og det er at Solskjær styrer klubben i riktig retning. Det er egentlig det @Snikpellik har argumentert for hele veien. Resultatene har ikke vært gode, men når de andre topplagene roter like mye så er det fortsatt gode muligheter for topp 4. Jeg vet ikke om Solskjær er god nok på lang sikt, men han har allerede begynt restruktureringen av laget. Han har kvittet seg med spillere som åpenbart ikke passer inn eller har noen fremtid i klubben og han har hentet gode erstattere. At troppen er så dårlig sammensatt er ikke hans skyld. 

 

Jeg har hele tiden sittet med følelsen av at Solskjær sitter trygt (dessverre). Om presset utenfra fra supporterne skulle bli for stort kan det jo skje noe, men jeg tror ærlig talt ikke det. Synes Alsaker oppsummerte alle mine tanker i går. Klubben er i en elendig forfatning og problemet ligger nok ikke hos manageren, men ledelsen.

Lenke til kommentar

Der var vel en som kunne kjøpt United og som faktisk er Unitedsupporter, men han har vel nylig kjøpt en annen klubb og er sånn sett ikke aktuell lengre. Da står en som du nevner igjen med Saudia Arabia eller tilsvarende som potensielle kjøpere.

Om de hadde brydd seg så mye mer om tilstanden på Old Trafford og treningsfasilitetene er jeg mer usikker på, men tror nok de hadde brukt mer på å fornye stallen en slik det er i dag.

Nå tror jeg ikke United blir solgt med det første, så det er vel ikke så mye å tenke på uansett.

De selger unna og trimmer ned lønninger, sånn sett så øker de egen profitt. Så lenge summene de får av sponsorer, tv, og generelt i PL så skal det mye til før de ikke tjener penger vil jeg tro. Hvor mye utgjør salg på kampdag i form av mat/drikke og supporterereffekter sammenlignet med hva de får inne av andre inntekter?

Lenke til kommentar
Mednaetha skrev (2 minutter siden):

Jeg har en brannfakkel og det er at Solskjær styrer klubben i riktig retning. Det er egentlig det @Snikpellik har argumentert for hele veien. Resultatene har ikke vært gode, men når de andre topplagene roter like mye så er det fortsatt gode muligheter for topp 4. Jeg vet ikke om Solskjær er god nok på lang sikt, men han har allerede begynt restruktureringen av laget. Han har kvittet seg med spillere som åpenbart ikke passer inn eller har noen fremtid i klubben og han har hentet gode erstattere. At troppen er så dårlig sammensatt er ikke hans skyld. 

 

Jeg har hele tiden sittet med følelsen av at Solskjær sitter trygt (dessverre). Om presset utenfra fra supporterne skulle bli for stort kan det jo skje noe, men jeg tror ærlig talt ikke det. Synes Alsaker oppsummerte alle mine tanker i går. Klubben er i en elendig forfatning og problemet ligger nok ikke hos manageren, men ledelsen.

Jeg er ganske lei av å høre hvor gode erstattere Ole har hentet inn.

James var god de første 10 kampene, siden har han stort sett vært blant de dårligste på United. Om noe så er han en spiller som kan komme innpå i slutten av kampene, terrorisere slitne forsvar med farten sin. Dessverre har kan fullstendig slutter å utfordre mann mot mann og han er nå blitt Valencia.

Maguire har faktisk blitt dårligere etter han kom til oss.

Wan Bisska er en mur i forsvar, men er også svært begrenset fremover i banen.

Om noe så synes jeg heller en sitter igjen dårlig planlegging ved å kvitte seg med for mange spillere uten å erstatte de, og de trenden fortsetter nå i januar. Sier seg selv at det ikke vil fungere, og det er denne sesongen er klart bevis på. Hjelper ikke å ha lyst på flere spillere og håpe noen dukker opp, en erstatter må være klar i det en godkjenner et salg.

Lenke til kommentar
Mednaetha skrev (2 minutter siden):

Jeg har en brannfakkel og det er at Solskjær styrer klubben i riktig retning. Det er egentlig det @Snikpellik har argumentert for hele veien. Resultatene har ikke vært gode, men når de andre topplagene roter like mye så er det fortsatt gode muligheter for topp 4. Jeg vet ikke om Solskjær er god nok på lang sikt, men han har allerede begynt restruktureringen av laget. Han har kvittet seg med spillere som åpenbart ikke passer inn eller har noen fremtid i klubben og han har hentet gode erstattere. 

Solskjær har ingen CV å lene seg på, og han har ingen resultater å vise til hverken i United eller i Cardiff. Det er ingenting som tyder på at Solskjær er den rette mannen for United. At han snakker om at spillerne er good lads og have to work harder og it's not good enough har blitt så hult og intetsigende som det er mulig å få det. 

Se bare på hvordan det har blitt. Man snakker om at Solskjær er rette mannen, at McTominay (som ikke engang hadde vært Watfords beste midtbanespiller) er alfa-omega for laget og at kjøpet av Maguire var en nødvendighet. Tar man et steg tilbake så bør man klare å innse hvor ufattelig uambisiøse disse påstandene er. Dette er som Liverpool under Hodgson, da man kjøpte Poulsen, Konchesky og Carroll som forsterkninger. 

Som sagt, United er det nye AC Milan, men holdes kunstig i live av ad-hoc signeringer (manager/spillere) som gir en 4. plass i ny og ne. På den måten holder aksjekursen seg stabil, og Glazerne profitterer på det. Derfor er det sånn at om man vil ha sjela til klubben tilbake, så er det bedre om klubben rykker ned enn at de når CL med Voldemort m/fam i styrerommet.

Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (14 minutter siden):

De selger unna og trimmer ned lønninger, sånn sett så øker de egen profitt. Så lenge summene de får av sponsorer, tv, og generelt i PL så skal det mye til før de ikke tjener penger vil jeg tro. Hvor mye utgjør salg på kampdag i form av mat/drikke og supporterereffekter sammenlignet med hva de får inne av andre inntekter?

Cirka 18%. 
https://www.statista.com/statistics/267743/revenue-segmentation-of-manchester-united/

Lenke til kommentar

Hvis Ole er elendig, så burde han ha tapt i hjemmekampen mot Liverpool som har lekt med alle motstanderne i den sesongen. Det står respekt av at dere klarte 2-2. Hva kan han egentlig gjøre når dere har overbetalte spillerne som dere ikke kan kvitte dere med og nye spillere vil ha samme lønn som dem. Det blir en ond sirkel av det.

 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-w7DZlO15

Ikke slakt meg, jeg prøver bare å se objektivt på det som en LFC-supporter ?

 

Jeg synes det blir vel mye ramaskrik blant enkelte. Solskjær har ikke akkurat hatt en enkel jobb med så mange skader, syltynn tropp og ingen forsterkninger så langt i januar. Hva skjedde med Fernandes? Dere har jo hatt gode perioder og har fortsatt heng på topp 4. Hva kan man egentlig forvente av den lagoppstillingen dere hadde i går kveld? Det er ikke mye å rope hurra for altså. Å sammenligne Solskjær med Hodgson blir også ganske skivebom. Hodgson var en total katastrofe på alle punkter. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...