Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Slettet-GlDE6z skrev (På 20.11.2019 den 21.17):

Nå sier ikke jeg det er riktig å sparke han, men om resultatene ikke bedres til jul så har jeg null tro videre på Ole prosjektet. 

 

Solskjær har fått ett år på seg, og det vi har sett er en veldig god periode fra desember til mars, og deretter så har United levert på omtrent samme nivå som Wolves, Bournemouth og Burnley, med en vesentlig mye bedre stall enn alle disse.

Virkelig gode trenere legger umiddelbart et preg på laget i form av stil, noe som gir dem et felles mål å trekke mot. Bielsa kom inn og revolusjonerte Leeds umiddelbart. Samme med Klopp og Pep, som brukte tid men som har hatt en kurve som stort sett bare har pekt én vei. Conte gikk gjennom fem kamper før han pekte ut en kurs. Ranieri endret alt fra dag én. Pochettino utrettet mirakler med få midler men en klar plan. Dette er det som de beste trenerne gjør. Med Solskjær er det umulig å se noen sammenheng, et mønster eller en kvalitetsmessig fremgang i spillerstallen, annet enn de som har blitt kjøpt inn.

Sannheten er at Solskjær ikke har noen ting som helst å vise til som trener på internasjonalt nivå. Det kan neppe være noen andre årsaker til at noen faktisk tror at United skal bli bedre med en sånn trener, enn at det er noen sentimentale poenger involvert. Når man da har muligheten til å gå for en trener som har utrettet mirakler i Spurs, som spiller god fotball og som har et navn som kan tiltrekke gode spillere, så er det for meg en no-brainer å gi Solskjær fyken nå. Jeg kunne godt støttet det å beholde han dersom det ikke var noen gode alternativer på markedet, men nå har vi altså en gylden mulighet, og den bør gripes før han havner i Real eller Bayern.

Endret av Amoralsk
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pochettino hadde en mye mye MYE bedre stall enn det han ville fått i United. Ikke sammenlignbart en gang. Det finnes ikke en trener i hele verden som ville fått noe mer ut av den spillergruppa der, enn det vi får med Ole (eller hvem som helst). Husk også at Pep har brukt over 700 (!) millioner euro på laget sitt. Smak litt på den. 700 millioner euro, 7 milliarder kroner. Og det på et lag som allerede var svært solide. EDIT: Pep har altså handle nesten en hel stall på de tre årene han har vært i City. Svimlende 22 spillere https://www.transfermarkt.com/pep-guardiola/spielertransfers/trainer/5672/plus/0?station_id=128184

United må handle spillere. Ingenting annet å gjøre. Så får vi se på hvem som skal være manager senere. Akkurat nå trenger vi å få inn 6-8 spillere over de neste to-tre vinduene, og det må være kvalitet

Endret av bshagen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er jo en klassisk bortforklaring. Pochettino har skapt gode spillere gjennom nøysommelig arbeid. Sissoko, Son og Kane er tre veldig gode eksempler. Alli var et ubeskrevet blad, men utviklet seg voldsomt i Spurs. Eriksen ble bedre, Dembele ble en av PLs beste midtbanespillere, Alderweireld-Verthongen ble et glitrende stopperpar. Hele laget ble bedre fotballspillere under Pochettino, og det er grunnen til at Spurs har vært et såpass mye bedre lag enn United.

Med logikken du bruker her så kan jo trenerne bare la være å arrangere treninger for spillerne sine. Da vil spillerne kjapt bli ræva, og da kan treneren si at "nei, det er ikke jeg som er problemet, bare se hvor dårlige spillere jeg har."

Hvorfor gikk Leeds fra 15-13-7-13 på tabellen til nummer 3 i fjor (og nummer 2 pr nu) med en gang de fikk inn en anerkjent trener?

Endret av Amoralsk
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har jeg egentlig det? Han har jo fått et år på seg, og ting har gått fra en god start til å bli ganske dårlig. Hvor lang tid bør en implementeringsperiode vare i moderne fotball? Som nevnt, de beste trenerne har en klar plan som de klarer å implementere raskt, fordi de har karismaen og de pedagogiske evnene til å gjøre det.

Faktum er, og dette vet alle, at et riktig storlag hadde sendt Solskjær på dør allerede i mai, og i hvert fall i oktober. Ikke bare er resultatene dårlig, men det er ingenting i CVen hans som tyder på at han hører hjemme i en større klubb enn Molde. Han ble mer eller mindre hentet fra gata, som en caretaker, ikke glem det heller.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
37 minutes ago, Amoralsk said:

men det er ingenting i CVen hans som tyder på at han hører hjemme i en større klubb enn Molde. Han ble mer eller mindre hentet fra gata, som en caretaker, ikke glem det heller.

Akkurat det synes jeg blir urettferdig. Pep hadde knapt noen CV når han tok over Barcelona han heller, og vi ser jo hvordan det gikk.

Synes fortsatt det er mange som dømmer Ole ut ifra hvordan det gikk med Cardiff. En nedrykkskandidat som rykket ned, hvordan skal man konkludere ut i fra det?

 

Synes vi ser tydelige tegn på at Ole har en plan, han bare mangler den kvaliteten i alle ledd som han trenger for å gjennomføre den.

Endret av Tåkefyrste
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Tåkefyrste skrev (11 timer siden):

Synes vi ser tydelige tegn på at Ole har en plan, han bare mangler den kvaliteten i alle ledd som han trenger for å gjennomføre den.

En treners hovedoppgave er å trene spillerne. Deretter alt det andre. Dersom spillere ikke forbedrer seg under treneren, så er det ingen grunn til å la treneren få kjøpe nye spillere heller. Her har Solskjær vært flinkere enn Mourinho, fordi alle spillerne ble drit under Mourinho, men Solskjær har åpenbart ikke Mourinhos kamplederevne. Derfor blir kanskje noen spillere bedre, men det hjelper lite når man utklasses taktisk gang etter gang. Kanskje er det ikke engang hans skyld alene, men når du henter inn et apparat bestående av gamle spillere og folk fra Tromsø IL/Molde, så sier det vel seg selv at det ikke akkurat er creme de la creme som sitter på benken der.

Pochettinos taktiske- og spillerutviklingsmessige nivå er langt over Solskjærs, han har gått den beste skolen (Bielsas) og han er en 'proven' manager i PL, som har fått resultater som er langt over all forventning. Han er ung, lidenskapelig og har et navn som kan lokke gode spillere. Fotballen han praktiserer er langt morsommere enn både OGS, DM, JM, LvG og SAF (siste fem år) leverte. Det er en åpenbar match og jeg kan ikke fatte at United skal sitte på gjerdet her og la en rival hente han.

Endret av Amoralsk
Lenke til kommentar

Meh. Har sagt det meste jeg mener flere ganger tidligere i denne diskusjonen, så orker ikke å slenge meg på, men akkurat nå, minst ut sesongen og helst etter et nytt sommervindu er jeg fornøyd med gjenoppbyggingsprosjektet klubben nettopp har startet på og håper Solskjær får tid og ressurser til å fortsette planen. Så kan man eventuelt vurdere Pochettino eller andre managere etterhvert, helst etter man har fått en bedre struktur på plass. Nå trengs det ro og en stø kurs med en fornuftig og realistisk plan, som jeg mener Solskjær har.

-

Sitater fra del to av Solskjærs pressekonferanse før kampen i dag. Som vanlig etter landslagspauser ble det sagt MYE:
https://www.united.no/nyhetsarkiv/ma-bli-bedre-mot-lag-som-gir-oss-en-annerledes-utfordring-enn-topplagene/

– Vi har satt oss selv i en vanskelig situasjon når det gjelder det å klare en topp fire-posisjon, men om en ser på kampene vi har gjort det godt i, så har vi slått Chelsea [to ganger om vi inkluderer ligacupen], vi har slått Leicester, og vi har spilt uavgjort mot Arsenal og Liverpool.

– Etter min mening trenger vi å forbedre oss i kamper mot lag som gir oss en annerledes utfordring. Vi har tapt kamper denne sesongen hvor vi har dominert, men ikke har klart å finne scoringsmulighetene. Vi ser hvassere ut nå som Anthony Martial er tilbake. Om vi kan holde ham frisk, så gir det oss en stor sjanse til å ta innpå noen poeng.

– Vi har mange kamper fremover, og noen av dem vil bli vanskelige. Vi møter Sheffield United som er foran oss, Manchester City som er foran oss, Tottenham som nå har José, og Villa som gjør det ganske bra. Det vi trenger nå er å prestere jevnt. Om vi kan holde ved like standarden vi hadde rett før denne pausen, så er jeg sikker på at vi kan bevege oss oppover på tabellen.

– De er alle friske (angriperne), og de har alle selvtillit. Det er viktig, for når en angriper så raskt som vi ønsker å gjøre, så har en ikke tid til å tvile på seg selv.

– Spillerne spiller nå med frihet og på instinkt. Jeg vet som tidligere spiss at når en sliter med selvtilliten, så har en en tendens til å tenke seg om to ganger, og å ta en ekstra ballberøring. Det var akkurat det vi gjorde for seks uker siden. Nå føles det mer som: hvis du gir oss ballen, så vil vi prøve oss. 
 

Får spørsmål om alle skadene på midtbanen og Fred:

– Jeg synes Fred gjorde det bra i starten, og så slet han etter at jeg kom inn, og så hadde han en veldig god periode. Jeg tror kanskje det er forventet når du henter en brasilianer til et nytt land og en ny liga etter å ha spilt i Ukraina.

– Han er tilbake til å være god igjen nå, og blir bedre hele tiden, og får mer selvtillit. Jeg tror han er i ferd med å bli komfortabel nå, og begynner å kose seg. Du kan se på trening at han er lykkelig. Han er gift, han har et lite barn, han lærer språket og han er i den største klubben i verden. Det kan være litt voldsomt å ta innover seg, men du kan se på ham at han har tro på seg selv.

– Fred er kanskje ikke den største, og det er naturligvis ikke hans type kamp når ballen er oppe i lufta, men han har vist i de siste kampene hva styrkene hans er. Han vinner ballen og spiller den fremover, han har både kreativitet og pågangsvilje. Du kan jo heller ikke skylde på ham for prisen hans. Det er ikke hans feil, det er bare slik fotballen har blitt.
 

Får spørsmål om Daniel James sin gode start i United:

– Jeg er egentlig ikke overrasket av James, for når du setter deg ned og snakker med gutten, så kan du se en ambisiøs gutt med en indre driv som vet hva han ønsker. Han er veldig analytisk og kritisk til seg selv, så han er den riktige typen. Ferdighetene er hva en legger merke til først – hans hurtighet og egenskaper én-mot-én.

– Han er sannsynligvis den beste defensive vingen i verden med sin ærlighet, og siden han er så pliktoppfyllende, og med måten han gjør sine tilbakevinningsløp og taklinger. Det er utrolig, men det er også basisen for angrepsfotballen hans siden det gir ham rom å løpe inn i, så nei, jeg er ikke så overrasket – men veldig fornøyd, selvsagt.

– Han kommer bare til å bli bedre av å bli trent her, og av eksponeringen han får ved å være på Old Trafford, for når du takler det uten problemer, så er det potensielle toppnivået skyhøyt.


Får spørsmål om spillerkjøp i januar:

– Det handler ikke om en X mengde penger. Det handler om hvem vi tror kan være bra for klubben på lang sikt, og ikke bare i tre-fire måneder.

– Sannsynligvis er ikke de spillerne vi trenger tilgjengelig, for det er slik det er i januar – det er ikke mange klubber som vil selge spillere de ønsker å beholde i januar.

– Kanskje en eller to kan være en låneavtale, men det handler ikke om penger, det er for å hjelpe laget. Men vi får spillere tilbake. Vi ser på hva som kan være tilgjengelig for oss.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
6 hours ago, Amoralsk said:

Pochettinos taktiske- og spillerutviklingsmessige nivå er langt over Solskjærs, han har gått den beste skolen (Bielsas) og han er en 'proven' manager i PL, som har fått resultater som er langt over all forventning

Hva er da unnskyldningen for at han har gjort det dårligere med bedre stall det siste året enn Solskjær, for deretter å få sparken? Og skal man snakke om hvem de har lært av så kan ikke Ferguson være så dårlig heller akkurat.

Joda Pochettino er god han, men Solskjær må få mer tid på seg før vi gir opp det prosjektet han har startet. Om det betyr at Pochettino finner en annen klubb i mellomtiden; So be it.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Tåkefyrste skrev (2 timer siden):

Hva er da unnskyldningen for at han har gjort det dårligere med bedre stall det siste året enn Solskjær, for deretter å få sparken?

Ingen unnskyldninger, dette var Pochettinos største feil som manager for Spurs. Han burde ha klart å spotte de spillerne som ikke lengre responderte på han, tidligere. Det var en av Fergusons fremste styrker, og her har forhåpentligvis Pochettino tatt lærdom av sine feil. Samtidig skrev jo ESPN denne uka at Levy har i hvert fall delvis skylden for nettopp det - han fremstår fortsatt som en CEO som kanskje passer bedre inn i et selgende lag.

Lenke til kommentar

Sjuk kamp. Elendig førsteomgang av United, må også gi skryt til Sheffield United som også var vilt gode i første.

Gode lag har slitt voldsomt med dem og selv om vi ikke er et veldig godt lag i øyeblikket klarte vi å komme tilbake og score tre mål. Grepene som ble gjort før comebacket funka veldig bra, med James ut på venstre, Lingard i mellomrommet og Greenwood inn i en friere rolle. Veldig sterkt å komme tilbake på måten vi gjorde med alle de unge spillerne, det har nok en stor verdi for dem.

En tredjedel av alle målene de har sluppet inn kom altså i kveld, mot oss. Liverpool var heldige som vant mot dem og de taper «aldri» hjemme. 

Resultatet er ingen krise i det hele tatt, men prestasjonen frem til pause var det. Målet de scorer på overtid ville blitt annullert av VAR i alle andre kamper denne sesongen, siden ballen treffer armhulen. Ekstremt teit regel, men sånn er den (bare ikke i kveld, av en eller annen grunn).

Millimetre unna en sterk borteseier og et fantastisk klassisk United-comeback etter en grusom førsteomgang. I stedet blir det bare bittert til slutt.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (10 minutter siden):

Målet de scorer på overtid ville blitt annullert av VAR i alle andre kamper denne sesongen, siden ballen treffer armhulen.

Hadde det egentlig det? Mener bestemt å huske at Trent Arnold fikk en lignende hands godkjent mot City, mulig jeg husker feil. Synes situasjonen er grei, det blir altfor knotete når man skal vurdere på centimetern hvor armen starter. Hadde jeg vært SU-fan og målet ble underkjent så hadde jeg blitt greit forbanna.

Lenke til kommentar
Amoralsk skrev (1 time siden):

Hadde det egentlig det? Mener bestemt å huske at Trent Arnold fikk en lignende hands godkjent mot City, mulig jeg husker feil. Synes situasjonen er grei, det blir altfor knotete når man skal vurdere på centimetern hvor armen starter. Hadde jeg vært SU-fan og målet ble underkjent så hadde jeg blitt greit forbanna.

Det var fordi Silva fikk ballen i armen først. Ellers skulle den vært avblåst. Er helt enig i at regelen er dust, men de må være konsekvente på den. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Sitater fra Solskjærs pressekonferanse etter 3-3 mot Sheffield United. En irritert manager:

– Til pause kunne jeg tatt av ti spillere. David de Gea var den eneste som gjorde en god jobb. Han kan ikke klandres for det siste målet. Skuddet kommer raskt og endrer retning via låret til Harry Maguire.

– Jeg tror spillerne våre har lært en lekse i dag. Man har ikke råd til å starte kamper som det vi gjorde. Man kan vinne kamper med den type fotball vi spiller, men i dag fortjente vi ikke å vinne før etter 70 minutter.

– Vi så bedre ut i andreomgang, men da hadde vi ikke noe å tape. Vi lente oss tilbake og prøvde å se hvem som klarte å snu dette for oss. Jeg synes innbytterne gjorde det bra.

– Om jeg var sint eller skuffet i pausen er vanskelig å si, men jeg måtte vekke noe i dem. Men husk at dette er et ungt lag. Se hva som skjer når de får det første målet. Plutselig er vi på tærne og vi kjemper oss tilbake.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nå er det på tide at Ole gir seg. I går ble vi utspilt not et lag med spillere fra championchip og league 1. Selv med alle skadene så har vi en langt bedre stall enn hva Sheffield har.

Laget vi møtte i går var ett godt trent lag med en tydelig plan, mens vi som vanlig ikke hadde en plan i det hele tatt.

På ett år har vi ikke noe som helst å vise til, vi er ikke blitt bedre på noe. En god trener hadde på denne tiden klart å få langt mer ut av laget.

Må være bedre å få vekk Ole nå enn å la dette fortsette uten mål å mening. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Andre omgangen må jo være tilfredsstillende for dere, førsteomgangen derimot. Sheffield er i bra form og sett i lys av hvordan de har spilt mot topp 6 er dette et jævlig bra resultat. Sheffield er urutinerte og slipper dere inn i kampen og da er dere jævlig gode og effektive, synd at de rotet inn et mål på slutten.  Det er mest pga. at united mangler en leder på banen som har roen og kan gi rutinerte, tydelige, gode beskjeder til ungguttene rundt han. Det har ikke noe med Ole å gjøre..

Endret av #Unaiout
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...