Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Dette ble diskutert litt for noen sider tilbake og mitt syn på det er ganske klart:

 

 

Flere rykter i går og i dag om at den saudi-arabiske prinsen Mohammed bin Salman ønsker å kjøpe Manchester United. Dette var det rykter om også tidligere i år, dette har nå blusset opp igjen. Det er heldigvis kun aviser som Mirror og Sun som skriver dette foreløpig.

Selv om Glazers langt fra er optimale eiere, er dette for min del det desidert verste som kan skje Manchester United og hvis jeg kunne valgt ville jeg heller tatt nedrykk enn å bli kjøpt opp av Saudi Arabia.

Jeg ville ikke sluttet å støtte United eller spillerne da en klubb er så mye mer enn eierne som kan komme og gå, men jeg ville nok fått en dalende interesse og en viss avsmak. 

 

EDIT: Uansett tror jeg ikke på dette ut fra den LinkedIn-posten. United er jo på NYSE og er det ikke visse regler for hvordan man annonserer sånne ting til aksjonærer etc? Hvorfor skulle en statlig ansatt i Saudi breake nyheten på den måten? 

 

Verdens største fotballklubb skal liksom kjøpes opp av Saudi Arabia og handelen gjennomføres, annonseres av en dude på et sosialt medium uten noe som helst fanfare eller oppmerksomhet hverken i britisk eller internasjonal presse? Nope. Forhandlinger tar månedsvis og flere enn Glazers ville måtte være involvert i det slik at det ville fått presse.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ser på det på en helt annen måte. Mange klubber, både i England og toppklubber ellers i Europa, har eiere eller sponsorer som ikke nødvendigvis er 100 % forenlige med hva vi anser som stuerene i vestlig forstand. Når det er sagt ser jeg åpenbart problemene her, men jeg mener at vi ved å få de som eiere kan være med på å påvirke.

 

Grunnen til at jeg ønsker de velkomne er sett med sportslige briller; de kommer til å sørge for en struktur i klubben som er bygget for sportslig utvikling, sett i moderne perspektiv, og dette vil etter alle solemerker styrke klubben på kort og lang sikt. Så kan man også se et nytt element i dette; ved å nettopp ha slike eiere vil også supportere og "den vestlige verden" kunne påvirke sine potensielle nye eiere i kraft av å være stakeholders.

 

EDIT:

Jeg forutsetter altså at Saudiene ikke er verre enn Abu Dhabi og Qatar. Hvis de er det så kan selvsagt de negative sidene bli avgjørende for en motsatt konklusjon fra min side.

Endret av Bandidos-Pelle
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er ikke med på den jeg, Bandidos-Pelle. Den sportslige delen er én ting, men etikk og moral går langt foran. 

 

Det blir som uttrykket "a house with a white picket fence". På det nylig hvitmalte gjerdet står det Manchester United i gullskrift, i hagen står Solskjær, spillerne og klubbhistorien som skinnende posterboys. Men inni huset sitter prins bin Salman og teller penger, mens han vokter kjelleren der det flommer over av menneskerettighetsbrudd, politiske drap utført (og beordret av) staten, sharia-lover, statlig terrorisme og kvinneundertrykkelse. 

 

Klubben ville fungere som en fasade for Saudi Arabia hvor Manchester United blir en del av pr-verktøykassa. Til et land som ikke en gang tillater kvinner å gå på fotballkamper.

 

Jeg vil ikke assosiere disse tingene med klubben min, Manchester United. Og ja, Saudi Arabia er faktisk langt verre enn Sheikh Mansour og City-eierne. Dette er i en annen liga. Du er inne på at klubben kan ha en påvirkningskraft tilbake på holdningene til styresmaktene i Saudi Arabia, men det tror jeg både er en utopi og at aldri vil veie opp.

Måtte det aldri skje. Bare tanken på at Manchester United skylle blitt styrt av hvilken som helst stat gjør meg uvel.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-GlDE6z

Da blir united - city et proxy politisk oppgjør mellom to erkerivaler i midtøsten, begge står for systematisk misbruk av sin befolkning og andres. Nei takk. 

 

Det er mange ille land i verden, men Saudi er vel blant de værste om ikke det værste. Jeg godtar heller nedrykk, og da er jeg helt ærlig.

Lenke til kommentar

Jeg godtar heller nedrykk, og da er jeg helt ærlig.

 

Tror jeg ikke noe på :p

 

For min del så tar jeg et eventuelt oppkjøp med knusende ro. For det første så tror jeg ikke på det, og for det andre så ville Glazers exit vært en nådegave deluxe - da Glazers ikke en gang bryr seg om fotballen

 

Skulle de eventuelt nye eierne være skitne, så kan vi ikke være med på det, men vi må avvente å se hva som skjer før vi skulle dømme noen. Så jeg er med Pelle på denne 

Endret av bshagen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vi kommer til å komme i bedre perioder, og vi får flere dårlige perioder. Sånn blir det ut sesongen. Nå har vi nettopp hatt noen kamper vi har sett ganske bra ut, med Martial tilbake og bedre offensiv samhandling. Kanskje får vi en bedre, og lengre god periode igjen når Pogba er tilbake.

 

Likte det som skjedde i starten av kampen, dessverre klarer vi ikke å opprettholde det. Motoren forsvant. Byttene gjør at vi får en sluttspurt, men det blir bare med stolpetreff og noen litt for dårlige skudd.

 

Synes det var altfor tydelig i dag at flere spillere mistet energien etterhvert, mens Bournemouth løp mer og mer. Dessverre gjør skader og tynn tropp oss dårlig rustet mot det elleville kampprogrammet vi har hatt nå, med fire bortekamper på 10 dager. Byttene burde kanskje kommet tidligere, for de hadde en effekt om enn veldig offensivt/risky.

 

Synes det som var mest skuffende i dag var forsvarsspillet vårt. Det var ikke like solid som det pleier. Igjen en juniorfeil på målet vi slipper inn, men generelt var vi ikke trygge nok der bak.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-GlDE6z

Synd Solskjær ikke satset på alt ungt i ligacupen, greenwood, chong, garner osv. Velger heller å slite ut første elleveren våres, og det er ganske tydelig idag. De spiller for mye, det trengs mer rotasjon. Greit nok at vi har en tynn stall, men den blir jo enda tynnere når han ikke slipper inn de unge som han allerede har sagt er gode nok i en kamp som egentlig betyr nada (ligacup).

Endret av Slettet-GlDE6z
Lenke til kommentar

Jeg synes vi har begynt å se noe mer av flere spillere i de tre-fire forrige kampene. Både Rashford, McTominay, Fred og Andreas har hevet seg i det siste. McTominay begynner å se virkelig bra ut på midtbanen og er nå udiskutabelt førstevalg der. I dag var det en nedtur fra alle disse gutta, men det er viktig å se helheten og ikke dømme bare ut fra den siste kampen.

 

Vi har sett en utvikling de siste par ukene og selv om det var dårlig i dag så har forhåpentligvis ikke den utviklingen stoppet opp.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

1. Enig med berZerk hva gjelder bruken av de unge i ligacupen. Jeg skrev (dels på tøys, men uansett) at jeg syntes vi burde spille med reservelaget (det vil si ikke A-troppen) i ligacupen. Den Mikke Mus-cupen kan overhodet ikke være noe fokus når vi allerede er så skadeskutte som vi er. Jeg ser heller at vi framover kan føkkings prioritere restitusjon og hvile på de spillerne som er tiltenkt å spille i PL.

 

2. Leste en del på sosiale medier (som understøtter Golf'erns synspunkt) som mente at Fred var svak sist kamp. Jeg synes han er en fantastisk artig spiller å se på. I positiv og negativ forstand, selvsagt. Han kan finne på å gjøre ekstremt risky pasninger fra egen banehalvdel, men noen ganger funker pasningene gjennom midtbaneleddet til en rettvendt spiller i mellomrommet, og da kan fort bli veldig farlig. Han slår meg som typen som kan finne på å sette alle sparepengene sine på én farge i rulett på kasino. Artig å se på for oss andre - i alle fall! Sånn som ståa er nå må han uansett spille.

 

3. Jeg er fortsatt ikke overbevist om Pereira. Han har tidvis brukbare matcher, men jeg mener han ikke er kreativ nok til å være en #10, han er for dårlig til å spille indreløper, og han er i alle fall ikke en høyrekant.

 

4. Folk her inne, og ellers, må ikke være så reaksjonære. Når ting går bra er ikke alt fryd og gammen, og når vi taper er ikke alt himmel og helvete. Vi må ikke la oss overraske over gode resultater mot bra motstand og dårlige resultater mot dårlig motstand - dette kommer til å være en gjenganger gjennom hele sesongen. Vi har ikke noen stabilitet og kontinuitet - dels av taktiske disponeringer, dels av dybde i troppen, dels av flaks/uflaks, dels av ferdighetene til enkeltindividene og dels den kollektive samhandlingen. Det handler om å få økt hver og en av disse punktene et lite knepp for å få en større kontinuitet over lenger tid. Vi får håpe Pogba (når han kommer tilbake) kan gi oss en liten push, ellers det svært få justeringer som kan gjøres på mannskapet før et evt. overgangsvindu.

Lenke til kommentar

Fred er frustrerende. Han har ganske stor arbeidskapasitet og når det funker så er han artig å se på. Når det ikke går derimot blir det fort veldig dårlig, og han er for forsiktig offensivt. Synes han totalt sett har hevet seg i det siste, og mot Norwich var han veldig god sammen med McTominay. 

 

Mer enig med de to siste punktene dine. Pereira har fortsatt litt tid til å utvikle seg, men det begynner å bli på tide å levere jevnt bedre nå. Jeg synes han har hatt en ganske god periode i det siste hvor han har hevet seg litt han også, men i helga var han svak igjen. Han blir altfor ofte stressa i avgjørende situasjoner, og avleveringene blir for dårlige. Så er det jo Pogba vi helst skal ha i den rollen, men slik Mata og Lingard leverer for tiden så er kanskje Pereira det beste valget bak spissene. Dessverre, for det er kreativiteten fra midtbanen dette laget sliter aller mest med.

 

Det siste avsnittet er spot on! Som skrevet litt lenger opp: "Vi har sett en utvikling de siste par ukene og selv om det var dårlig i dag så har forhåpentligvis ikke den utviklingen stoppet opp. I dag var det en nedtur fra alle disse gutta, men det er viktig å se helheten og ikke dømme bare ut fra den siste kampen". Man må prøve se det store bildet og bak resultatene som vi visste kom til å svinge på forhånd denne sesongen. 

 

Jeg er ikke superbekymra for tabellen enda, men denne måneden er vi nødt til å ta mange poeng. Heldigvis har vi god kontroll på gruppa i Europa League nå, så det går an å disponere litt fremover i hvert fall med seier mot Partizan på torsdag. Da kan vi sende juniorlaget til Kazakhstan og hvile de som ikke trenger minutter. Klarer vi et par-tre seire i ligaen på rad nå ser ting veldig mye bedre ut poengmessig, for det er ikke helt bekmørkt. 

 

Som Solskjær sa etter Norwich-seieren og tre borteseire på rad: "det er hverken så dårlig eller så bra som alle skal ha det til". Han har rett, for det er noe midt i mellom ut fra premissene.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Klarer vi et par-tre seire i ligaen på rad nå ser ting veldig mye bedre ut poengmessig, for det er ikke helt bekmørkt. 

 

Slik det ser ut på banen så er jeg dessverre uenig, jeg mener det er bekmørkt slik det er nå, enda vi hadde en god kamp mot forhåndsdømte Norwich. Vi står nå med 13 poeng etter 11 kamper - 3 (!) seiere og 4 uavgjort og 4 (!) tap. Vi ligger an til en sesong der vi fort kan ende opp med 12-15 tap og en poengfangst på under 60 poeng. Det er  allerede 10 poeng opp til Chelsea på 4.plass og 18 opp til Liverpool. Det er en total krise. Bygge lag eller ikke, dette er en skandale av det vi liker å kalle verdens største fotballklubb.

 

Mulig jeg er helt Benbjo (sorry Benbjo) her nå, men om dette ikke bedrer seg snart, så er jeg redd for jobben til Ole  :hm:

Lenke til kommentar

Alle er enig i at resultatene er for svake denne sesongen, men så lenge man ser litt utvikling med et så og si fullt mannskap så er det ikke helt bekmørkt ut fra forutsetningene, og utvikling mener jeg vi har sett de siste kampene frem til Bournemouth.

 

Nå var det ikke bare én god kamp, men en god kamp mot Liverpool, en grei mot Partizan, en god mot Chelsea etterfulgt av en god igjen mot Norwich. De tre siste på bortebane, og det var en klar forbedring før det var svakt igjen mot Bournemouth i fjerde bortekamp på rad på 10 dager. Fire gode kamper etterfulgt av én svak gjør ikke at den oppsvingen og utviklingen ikke skjedde. 

 

Jeg er ikke så redd for jobben til Ole. Håper og tror klubben har innsett at det ikke hjelper å bytte manager igjen, og at de nå må velge å stå ved valget gjennom et par overgangsvinduer til. Selv om det kommer til å være kjipt og gå opp og ned en stund så må vi dessverre gjennom denne perioden før vi kan forsterke ytterligere. Vi ligger 1-2 år bak for eksempel Chelsea, hvis ikke lenger. Skulle det derimot tapes mange flere kamper frem til jul må manageren gå, for å vake rundt midten på tabellen er for dårlig selv med troppen han har, og alle skadene.

Lenke til kommentar
  • Jarmo låste denne emne
  • Jarmo gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...