Gå til innhold

kossen bare hørra melodien på ein sang?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
trenger vel noe dyre programmer. Alt etter format. Antar da det spilles inn så går det på flere "kanaler". Så må vel ha noe program så du kan kutte ut noen kanaler, eks kanalen der de sønger på.

Det er riktig at det når sangen spilles inn brukes flere "kanaler" for stemme, forskjellige instrumenter osv. Men informasjon om disse kanalene er ikke lagret i det ferdige formatet, som antakeligvis er MP3 i dette tilfellet.

Derfor kan man bare ikke fjerne stemmene i en sang sånn helt uten videre. Det man derimot kan gjøre er å fjerne eller dempe lyder innenfor et gitt frekvensområde. Men det sier seg selv at produktet av en slik operasjon aldri kommer til å bli helt perfekt.

Lenke til kommentar

Det karaoke-funksjoner stort sett gjør er å spille av signalet to ganger, og spille dem i motfase. Som regel ligger vokalen midt i stereobildet, mens andre instrumenter ligger andre steder. Ved å spille av i motfase blir vokalen borte mens det andre forblir. Men siden det alltid ligger litt klang og delay etc. på vokalen vil det alltid bli litt igjen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...