Gå til innhold

Hvilket opensource rammeverk?


Anbefalte innlegg

Vi skal muligens bytte webløsning hos oss. I den forbindelse er jeg på utkikk etter et open source rammeverk. Gjerne Linux basert.

 

Vi skal ha en løsning der vi skal ha en åpent område, samt et lukket område for kunder med distribusjon av pdf filer.

 

Noen som har noen tips om hva man bør velge. Vi ser etter løsninger som er kjente og store inne open source.

 

Joachim

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her er det mye å velge i mellom, men etter egne erfaringer så er det egentlig bare to løsninger som jeg kan anbefale deg:

 

Plone

Plone er en veldig brukervennlig CMS fra sluttbrukers perpektiv. Den inneholder de fleste funksjoner man har bruk for og har et veldig godt system for brukertilgang. Plone er en "add-on" for Zope web application server, og er skrevet i Python.

 

Alt er ikke bra med Plone. Har hatt mange problemer med oppdateringer av Plone. Overgangen fra v1 til v2 var det verste jeg har vært borti. Og små oppdateringer kan faktisk ødelegge veldig mye.

 

Jeg anbefaler Plone hvis dere er sluttbrukere og ikke skal ha noe med administrasjon å gjøre.

 

Mer info:

http://www.plone.org

http://www.zope.org

 

Mambo

Ikke la navnet lure deg, dette er en av de beste løsninger for CMS. Mambo har den siste tiden fått mye oppmerksomhet og ikke uten grunn. Mambo er ikke like brukervennlig som Plone, men det tar den igjen i funksjoner og "add-ons". Du kan gjøre alt i Mambo. Fra en liten webløsning til en full enterpriseløsning.

 

Mambo er skrevet i PHP og bruker MySQL som database (neste versjon har støtte for PHP5 og flere databaser).

 

Har aldri hatt noen problemer med oppdateringer.

 

Må prøves !

 

Mer info:

http://www.mamboserver.com

http://www.mamboforge.net

 

 

Jeg jobber i et webhosting firma og i flere år så spesialiserte vi oss i Plone, men etter mange problemer på adminstrasjonsiden så valgte vi i fjor å prøve Mambo. Det vi har funnet ut er at Mambo kan virke skremmende første gang, men etter litt opplæring så synes kundene faktisk at Mambo var mye lettere og bedre i bruk en Plone. Pr. idag så leverer vi nesten bare Mamboløsninger, men gir såklart kunder et valg mellom Mambo, Plone og andre løsninger.

 

Anbefaler deg å sjekke ut begge løsningene.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

En løsning jeg kan anbefale deg å se på er:

 

Typo3 CMS

 

Regnes av mange som det beste, mest avanserte og fleksible Open Source CMS systemet i dag. Ikke så mye brukt i Norge, men internasjonalt er en lang rekke nettsteder på Typo3. Blant annet bruker flere av de offentlige etater i Danmark systemet.

 

Systemet overgår Mambo i fleksibilitet og struktur (jeg forkastet Mambo fordi jeg ikke fikk den fleksibiltet i innholdsstruktur som jeg ønsket). Det er flere diskusjoner Typo3 og Mambo på nett, de fleste konkluderer med at Typo3 er det eneste som er virkelig Enterprise. Men læringskurven oppfattes av mange som bratt for de som skal implementere (ikke helt enig).

 

Min firmaside har den funksjonaliteten du ønsker, og er laget i Typo3. Typo3 kjører glatt på omtrent alt av plattformer. Ulike Linuxvarianter med Apache, Windows med Apache, Windows med IIS, MacOSX. Systemet er PHP-basert.

 

Ta bare kontakt dersom mer informasjon ønskes.

 

Ellers er norskutviklede eZPublish et system man alltid bør vurdere/se på.

 

Erik

Lenke til kommentar

Dersom du er på utkikk etter rammeverk er eZ publish fra eZ systems absolutt å anbefale.

 

Systemet har millioner av utviklere og kjører både små og store løsninger (bl.a. MIT)

 

Du finner neppe noe som er mer konfigurerbart. Løsningen ble "best i test" av ca. 60 publiseringsløsninger for kort tid siden. Link til denne vil bli lagt ut i formet til eZ.

 

Sjekk: http://www.ez.no/. Du kan også ringe de direkte for mer informasjon. Stort pluss at det er norskprodusert :) (Skien)

 

mvh.

Jan Aril Sigvartsen

Lenke til kommentar
eZ er sikkert en fin løsning, men hvis man trenger ekstra funksjoner som f.eks "Online editor" som er et minimumskrav for en CMS løsning så må man ut med $99.00 i lisens pr webside (eller $1750 for serverlisens).

OE er absolutt noe man bør ha.

 

Hos enkelte leverandører "bundles" dette i prisen ettersom man gjerne får ganske gode rabatter på dette som partner.

 

Spørsmålet er hvorvidt dette skal ligge på egne servere eller hos en ISP.

 

/Jan Aril

Lenke til kommentar
Nå vet ikke jeg hva trådstarters motiver for å velge åpen kildekode er, men hvis grunnen er pris så vil jo eZ bli uaktuell p.g.a lisenser (OE).

Grunnen for open source er ikke kroner og ører, men at vi skal slippe å havne i en situasjon der vi sitter med et properitært rammeverk, som koster skjorta å få gjort noe med. (Vi sliter med et slikt i dag)

 

Takker for alle innspillene og vil forsøke å teste ut noen av de ganske snart.

 

/Joachim

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
hvis ikke noen av de overnevnte faller i smak (noe som jeg tviler på) så er det en muliget til før man går over til dyre systemer. programmer det/lag systemet selv!

Å utvikle selv blir fort kostbart.

Og siden trådstarter ønser en ikke-properitær løsning vil selvutviklet ikke passe inn. Da må man eventuelt ha en utvikler som jobber deltid/fulltid med systemet, det pluss kostnaden for å utvikle det hele vil kjapt bli ganske stor.

 

I de tilfeller man selv sitter på den nødvendige kompetansen og har kompliserte krav er jeg stor tilhenger av selvutviklet, men for de aller fleste vil ikke dette gagne seg.

 

Selv har jeg bare så vidt testet mambo av de nevnte her, det var absolutt et bra system. Jeg hadde tenkt å bruke det til et privat prosjekt, men det viste seg at jeg måtte utvikle mange moduler som ikke var så veldig avanserte, og det i et rammeverk jeg ikke kunne.

Så jeg gikk for å utvikle selv siden jeg har kompetansen samt at jeg ikke kunne finne et ferdig produkt med den funksjonaliteten jeg krevde.

Lenke til kommentar

Som oftes når det gjelder systemer som har høye funksjonelle krav, så er det jo systemer som er ferdige out of the box. Kvaliteten på disse har jeg ingenting å si noe på.

 

Ja, det å utvikle selv kan bli fort kostbart. Anbefales hvis man har ressurser (derav tid) nok. Trådstarter finner sikkert ut det som passer best.

 

Har merket det selv når det gjelder systemer, og firmaet mitt må utvikle det meste selv. Men det tar ressurser (tid).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...