Gå til innhold

Den store R/C-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er en forhander nærme meg som har Optic 6 med 8 kanals mottaker og 4 slike servoer jeg spurte om til 2250 kroner .. da slipper jeg porto også... burde jeg gå for den isteden dA?

 

EDIT : 43 gram hørtes jo mye ut, det blir jo 180gram omtrent til sammen, men det hadde kanskje gått bra på Twin Star II flyet? Regner med at det hadde gått dårlig på E-starteren da men...

 

EDIT2 : Sanwa RD8000 - 2875 kroner

8 kanaler, er dette billig? Vet ikke hva som følger med da though...

 

EDIT3 : De har Eclipse 7 til 2700 også... 3 bra billige sendere det virker det som

 

EDIT4 : Ser at de har eclipsen også på xmode enda billigere...

Endret av snoemann
Lenke til kommentar

Jeg har bare lyst til å skyte frem en ting jeg (med mine uendelige kunnskaper) ikke klarte å få klarhet i tidligere...

 

Med en sender som ikke har computer, kan jeg fortsatt ha slike instillinger som f.eks. 2 servoer til balanseror som explorer nevnte tidligere? DVS kan man stille de inn slik at den ene vinga gir mindre utslag enn den andre?

 

Kan jeg ha flere krystaller til en Optic 6, slik at jeg også kan kjøre f.eks. båt med den?

Lenke til kommentar

I norge er det ikke ulovlig å bruke 35 MHz båndet til andre ting slik som bil og båt. Selv bruker jeg radiostyringen til å kjøre en brukbart stor modellbåt av et lasteskip uten å bytte krystall.

 

Og ja. En radio kan ha v-mix, diff-mix og slikt uten å være en computerradio. Radioen jeg har er jo et godt eksempel på akkurat det. :)

Lenke til kommentar
Man trenger ikke mikser ombord i flyet, siden kontrollen mikser for deg

 

Hva vil dette si?

 

Og har man mulighet til å lagre forskjellige modeller i det hele tatt om det ikke er computer radio da?

Anbefaler deg og lese denne:

http://home.online.no/~ei-bran/nybeg/tower...introradio.html

 

Og en analog radio kan ikke lagre forskjellige modeller, og alle instillingene til modellene, mens en computerradio kan...

Lenke til kommentar

Se for deg dette:

Du har en servo til hvert balanseror. Disse kobles til kanal 1 og 6 på mottakeren. Uten en miks i kontrollen vil den ene servoen bli styrt av en stikke (ch1), mens den andre blir styrt av en bryter(ch6). Du trenger altså en miks i radioen som gjør at ch1 og ch6 går motsatt vei i forhold til hverandre, og at de blir styrt av stikken, ikke både bryter og stikken.

Dette kan en computerradio fikse for deg, slik at du slipper å ha en slik miks i flyet. Skjønner?

Lenke til kommentar
MAO så mener du at man må ha miks i flyet om man ikke har computerradio? :D

noe sånt ja. Men det skal nevnes at det finnes analoge radioer med enkle mikser, som f.eks balanseror :whistle:

Å kalle dem enkle mikser er å ta hardt (svakt? :p ) i. Min radio er fult analog men både V-mix, balanserorsmix og power mix er fult justerbare slik jeg vil ha dem.

 

V-mix: Til denne har jeg en bryter jeg slår på for å aktivere miksen. Så har jeg en skru oppe på radioen som jeg justerer utslaget mellom høyderor og balanseror på elevonene. Noe mer har man egentlig ikke bruk for.

 

Diff-mix (balanseror mix): Også denne slår jeg på med en bryter og har en skru oppe på radioen for å justere. Vrir jeg skruen ene vei blir det slik at det roret som går opp beveger seg mer enn det roret som går ned. Skrur jeg skruen andre vei så blir det selvsagt motsatt.

 

Power-mix: Denne slås også på med en bryter og man har en skru for den også. Her blir det slik at hvis man skrur den ene veien så beveger høyderoret seg oppover når man gir gass. Skrur man den andre vei går høyderoret nedover når man gir gass.

 

CS (Combi Switch - Side-balanseror mix): Dette er en tre stegs bryter som står oppe på radioen. Dan har posisjonene 0, 1/2 og 1. I posisjon 0 så beveger sideroret seg uavhengig av hvordan balanserorene beveger seg. I posisjon 1/2 så kobles stikka til sideroret ut, og hvis man da legger flyet inn i en sving med balanserorene så beveger sideroret seg samme vei, med halvparten av utslaget til balanseroret. Dette gir mye penere svinger. I posisjon 1 så beveger sideroret seg like mye som balanserorene gjør.

 

Å kalle dette enkle mikser syns jeg ikke blir helt rett. Greit nok man har mer avanserte muligheter på en computerradio som flapperon og spoileron eller canard-elevon mix, men dette er ting man ikke kommer til å få bruk for de første årene man holder på med hobbyen iallefall.

Lenke til kommentar
Å kalle dette enkle mikser syns jeg ikke blir helt rett. Greit nok man har mer avanserte muligheter på en computerradio som flapperon og spoileron eller canard-elevon mix, men dette er ting man ikke kommer til å få bruk for de første årene man holder på med hobbyen iallefall.

Nei, de miksene får du nok ikke bruk for med det første. Men mange av mulighetene en computerradio har er til stor hjelp for nybegynnere:

 

Exponetial: Med exponential kan jeg justere hvor følsom stikken er rundt midtpunktet, men samtidig ha maks utslag alle veier. Denne er perfekt for en nybegynner som overkompenserer.

 

Aileron->Rudder: Med A->R kan jeg mikse inn slik at når jeg svinger med balanseroret, legger den automatisk inn litt sideror. Dette er en miks en erfaren har lite bruk for, siden han bør kunne bruke sideroret sammen med alle andre funksjoner, men en nybegynner har mer enn nok med balanseror og høyderor. Etter hvert som man blir bedre kan denne miksen slåes av.

 

I tillegg har de fleste computer-radioer en mye bedre måte å stille inn utslaget på servoene på. Jeg kan få servoen til å gå 5' den ene veien ved fullt stikke utslag, og 45' den andre veien ved fullt stikke utslag. Denne funksjonen fikk jeg bruk for på helikopteret mitt. Hvis jeg bare skrudde høyderoret på fullt utslag, kom servohornet nedi kroppen når jeg ga dykkror. Inn på EPA, stille inn til 70% ved fullt dykkror, og problemet var løst. Dette uten å miste utslag oppover :D

Er noen analoge som har muligheten til å gjøre dette, men da må du opp i dyrere modeller.

 

En del andre funksjoner Optic'en har:

6 channel

• FM / Q-PCM

• 8 Model Memory

• Spectra compatible

• Digital trims

• Model name

• Dual timer

• Switch Assignability

• EPA

• Dual rates

• Exponential

• Fail safe

• Throttle lock

• Engine Cut

• Three flight modes

• 2 open mixes

• Gyro gain

• Throttle curves

• Pitch Curves

• Revo mix

• CCPM mixing

• CROW Mixing

• Camber

• Reflex

 

Så hvis du vet du skal være i hobbyen, hvorfor spare 500 kroner på å kjøpe en mye dårligere kontroll???

Lenke til kommentar
Etter diverse testing med radiostyrte biler, båter og fly har jeg kommet frem til en ting: kjøp elektro samme hva. Det er utrolig lett å få feil innstillinger til bensinmotorer og jeg måtte faktisk få en ekspert til å få bilen min til å gå på tomgang. Dessuten kan du risikere at de kveler seg selv om du gasser opp for brått og så videre. Med elektromotorer slipper du mye stress, jeg håper at elektromotorer vil bli en realitet også for vanlige biler en gang i fremtiden... de er jo så enkle.

Dette stemmer ikke helt.

Om du får det til selv eller ikke, kommer an på hvor mye du kan selv.

 

Motoren i min bil daua når jeg gav for mye gass, og ville ikke stå i ro på tomgang.

Gjorde noen småjusteringer (som stod i bruksanvisningen) og bilen ble perfekt etterpå... :thumbup:

Lenke til kommentar

Har nettopp vært ute i garasjen og funnet frem igjen de fjernstyrte bilene mine :wee:

 

En Kyosho Inferno DXII(nitro) og en sterkt trimmet Kyosho Impreza WRC Alpha(elektrisk), så nå skal de overhales og atter engang få rive løs litt grus og lignende.

 

Blir og få igang Imp'en først da jeg har alt som må til unntatt nye dekk, og som jeg gleder meg. Har ikke kjørt med de på snart 3 år.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...