Gå til innhold

Den store R/C-tråden


Anbefalte innlegg

Brukte Loctite 243 når jeg drev med nitrobil. Holder godt men du får det opp igjen uten å måtte bruke varme eller mye kraft.

Jeg testa rød loctite (603)på en M5 skrue og mutter før jeg brukte det for å skru fast bladholdere til et helikopter og dette er loctite som ikke er ment å bryte opp uten varme og den tåler mye varme i tillegg.

Jeg fikk løs mutteren men det tok mye kraft så ser for meg at man knekker skruen før loctiten gir seg om det er en skrue i et jenget hull med litt mere jengekontakt en en mutter gir.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg testa rød loctite (603)på en M5 skrue og mutter før jeg brukte det for å skru fast bladholdere til et helikopter og dette er loctite som ikke er ment å bryte opp uten varme og den tåler mye varme i tillegg.

Jeg fikk løs mutteren men det tok mye kraft så ser for meg at man knekker skruen før loctiten gir seg om det er en skrue i et jenget hull med litt mere jengekontakt en en mutter gir.

"Retaining Compound - high strength. Ideal for bearings. For use on close-fitting cylindrical parts. High oil tolerance.

LOCTITE® 603 is a high-strength retaining compound. Designed for the bonding of cylindrical fitting parts, especially for sintered bearings and also where consistently clean surfaces cannot be assured. The product cures when confined in the absence of air between close-fitting metal surfaces and prevents loosening and leakage due to shock and vibration. It has a high oil tolerance."

 

 

Skjønner godt at du sleit med å få det opp. Laget for å lime glatte og potensielt olje kontaminerte flater sammen.

Lenke til kommentar

Sorry my bad var 270.

Har mange typer loctite hjemme så blir fort litt rot med numrene her, men hardt satt det og jeg har tatt høyde for å måtte sage av hubben til bladholderne på heliet jeg brukte det på når den tid kommer men heller det en at det kaster et blad i lufta.

Var en helt ny modell fra en liten produsent og andre hadde opplevd å miste et blad i lufta så var på vakt med mitt, og etter 3. flyturen begynte skruene holdt på plass med 243 å skru seg ut så da blei det rød istedenfor.

Eneste fordelen er at det ikke finnes plast i dette rotorhodet så det kan godt hende jeg kan varme det hele såpass opp at loctiten slipper.

Lenke til kommentar

Tok både pre-flight og post-flight sjekk på maskina de 3 første flightene og var derfor jeg fant det, men er litt brysomt å demontere rotorblarne for å sjekke boltene for hver flytur og det var en ekstraordinær årsak til at dette skjedde og rød loctite var kun 1 av tiltakene som blei gjort.

Har ikke opplevd dette hverken før eller etter og dette var 2 år siden nå.

Årsaken var at ytre lagerbane på thrust lageret tok i mot bladgrepet ved harde sykliske bevegelser og satte hele lagerbanen i bevegelse som igjen blei overført til bolten via ytre radial lager.

Lagerbanen blei slipt ned for å hindre at dette skjedde igjen og var i utgangspunktet en produksjonsfeil.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Bra det ordnet seg. Vet ikke om jeg hadde tørt å prøve meg på en ukjent produsent nettopp fordi tilgjengeligheten kan være så dårlig i forhold til de storkarene på markedet.

 

Er vel ikke så veldig ukjent, men har kansje mere med at det er veldig gammelt merke og kvaliteten er vel så som så.. :p

Men morro at det fortsatt kan brukes

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Prøver på hjelp her jeg.

 

Har sitti utallige timer med guttungen og sett på rc show fra Østerrike trur jeg det var.

Det er store messer der folk kjører anleggsmaskiner og lastebiler.

 

Selv er jeg en ihugga anlegeamaskin fan og fikk straks løst til og annskaffe meg/oss (bruke guttungen som unskyldning ) en rc maskin. Har søkt litt rundt på google men finner ingen norske som selger "replica" maskiner. Hvis vi først skal ha en så skal det være Volvo eller cat gravemaskin eller hjullaster.

 

Må man til utlandet for og finne noe sånt? :)

Lenke til kommentar

https://www.elefun.no/p/kat.aspx?k=897&sub=Biler%3E552

 

Elefun har litt, men aner ikke hvordan kvaliteten er på de produsentene der. Anbefaler å sjekke anmeldelser av de modellene dere synes er interessante.

Ellers så vil nok utvalget være betydelig bedre hvis du er villig til å bestille fra utlandet.

 

Ser du på RC Sparks Studio? Han har en serie som heter YouTube Gold, hvor han, sammen med andre voksne, bruker radiostyrte modeller for å utvinne gull. Har ikke fulgt med på det, men jeg tror det er målet i alle fall.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 8 måneder senere...

Ser tråden har ligget brakk - håper det ikke gjør noe å bringe den opp på banen igjen nå som det begynner å bli tørt og fint ute for å kjøre.

 

Jeg kjøpte en WLToys 979 i fjor sommer, min aller første RC bil, og har kjørt litt gjennom sommeren og høsten. Det har gått 'åt skogen' bokstavelig talt et par ganger, med dertil behov for å demontere og renske opp skitt og steiner og sand med mer, og bilen har stort sett vært så god som ny etter litt rengjøring.

Nå har jeg fått til èn tur i vår, og så var det slutt. Servoen fungerer, men har ingen fremdrift.

Jeg har googlet meg blind, sett på youtube for å se om andre har lignende problemer - noen av de som viser noe som helst med denne bilen gjør en total erstatning av all innmat i metall, ny motor, ny servo, mottaker og ESC. Som uerfaren blir jeg satt i sjokktilstand; må jeg bytte ut så mye?

 

Så har jeg søkt etter ESC, som jeg har forstått styrer strømtilførsel til motor og fremdrift - hvilken er riktig? Og hva er bra? Skal man gå for noe fra WLToys eller noe fra en annen leverandør? Må man bytte motor om man skaffer noe fra en annen leverandør?

 

Newbie-hilsen! ?‍♂️

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...