Gå til innhold

Ebay -Seriøst eller useriøst?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ebay er en av de eldste online auksjon-systemene, og er bunnsolid. Men det er jo til slutt opp til den du kjøper hos å være ærlig eller ikke, det har ikke Ebay styring på. Det funker sånn at folk lager en auksjon på tingen de vil selge, f.eks. CD'r eller synther osv. De setter gjerne en litt lav pris i starten, og setter ei fast grense på hvor lenge auksjonen skal vare (dette holder ebay orden på). Du kan bestemme at du vil auto-by hver gang noen byr over deg, ved å bestemme at du ikke skal bruke mer enn $100 f.eks. Da legger systemet automatisk inn nye bud helt opptil $100.

 

Vinner du auksjonen får personen mailadressa di og dere ordner resten sånn. Folk som har mange auksjoner kan man sjekke seriøsiteten på. Brukerne blir oppfordret til å gi karakter på auksjonarius, etter hvor raskt de har fått varen osv. Folk med gode karakterer er bare å stole på.

 

Det koster for øvrig litt penger å starte en auksjon, så folk ikke skal gidde å registrere masse tulleauksjoner på F-16-fly og søsken og lignende. Bedrifter og webshops har ofte auksjoner på varene sine også, for å få bedre pris. Når folk byr over hverandre blir jo nødvendigvis utsalgsprisen høyere enn om de hadde kjøpt den i butikken.

Endret av Bitex
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...