Gå til innhold

64-bits Windows i dag


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ser ikke helt hensikten med Win 64, jeg har AMD 64 prossessor og det er vel det eneste som det OS'et kan dra nytte av. Skjermkortet mitt er på 32bit som resten av verdens skjermkort.

 

Så skal ryktene ha det til at Far Cry skal komme i 64bit, men hva hjelper det da egentlig, når skjermkortet takler bare halvparten.... Noen som sa lagg...

 

For å få dratt nytte av Win64 som må vel makina være helt kompatibel med Win64, og ikke bare en komponent av mange...  :ermm:

 

Hva snakker du om? Det finnes da skjermkort på 128 og 256-bit også. Maxtrox har jo også ett på 512-bit. Nvidia har også lansert 64-bit drivere som støtter de nyere skjermkortene deres.

 

Men det blir feil å sammenligne 32/64-bit (OS, CPU) og 256-bit teknologien i skjermkort da dette er 2 forskjellige ting.

 

Edit : Men skjermkortet ditt støtter 64-bit drivere! ATI har lansert 64-bit drivere :

http://www2.ati.com/drivers/wxp64-8-12-050317m-022144c.exe

Endret av lavizh
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3124
Men det blir feil å sammenligne 32/64-bit (OS) og 256-bit teknologien i skjermkort da dette er 2 forskjellige ting.

 

Beklager, men det ser ut til til at jeg har blanda "snørr og bart" her.. :blush:

Lenke til kommentar
Ser ikke helt hensikten med Win 64, jeg har AMD 64 prossessor og det er vel det eneste som det OS'et kan dra nytte av. Skjermkortet mitt er på 32bit som resten av verdens skjermkort.

 

Så skal ryktene ha det til at Far Cry skal komme i 64bit, men hva hjelper det da egentlig, når skjermkortet takler bare halvparten.... Noen som sa lagg...

 

For å få dratt nytte av Win64 som må vel makina være helt kompatibel med Win64, og ikke bare en komponent av mange... :ermm:

Jeg tror nok du har missforstått litt. Det handler ikke om båndbredde på noen av komponentene men om instruksjonssettet i CPU'en støtter 64 bit adressering eller ikke. Dette har ingenting å gjøre med skjermkortet eller båndbredden på det.

 

Fordelene med 64bit er helt andre: Mulighet for mer ram (4GB er max for vanlige 32bit CPU'er), Raskere kalkulering av 64bit instruksjoner i CPU'en (dette går tregere med 32bit CPU'er), Mulighet for samkjøring av enkelte instruksjoner, og større registere i CPU'en (Dette fungerer som en ekstremt rask slags cache .. Svært forenklet kan jeg kalle den for L0-cache). Alle disse tingene vil til sammen gi i gjennomsnitt 15-20% ytelseøkning i CPU-intensive oppgaver for programvare som er kompilert i 64bit. Selve programvaren tar ca 20% ekstra plass. Vanlig 32bit programvare kjøres ca like raskt som før. I nær fremtid, når 2GB minne og mer blir vanlig vil det ikke være noen vei utenom. (swapping mellom minne er svært inneffektivt så det teller jeg ikke med) Det at OS'et ikke vil være kompatibelt med gamle 32bit CPU'er er ikke noe problem, da bruker man bare gode gamle Windows XP 32bit. Utstyrsmessig skal disse være ganske så like.

 

64bit windows medfører altså bare en rekke fordeler. Hvor vidt man synes fordelene er bra nok til at det er verd prisen er en annen sak. En god del vil nok synes det. Særlig når det skal kjøpes nytt i utgangspunktet og prisforskjellen mellom gamle og nye windows blir liten.

Lenke til kommentar

Det er vel ingen ulemper med XP64-bit ? 32-bit drivere og programmer funker vel helt fint det vel? det er jo bare CPU´en det er snakk om her. støtter driverene 64-bit kjører cpuen på 64-bit under de forholdene som driverene representerer, visst ikke, 32-bit. tar jeg feil eller?

Lenke til kommentar

Om du ikke bruker mer enn 4GB RAM og virkelig trenger dette her, så ville jeg ventet med å skaffet meg win 64. Det er "bare" 1-3% ytelsesøkning å hente fra dette på nåværende tidspunkt, og jeg har en følelse av at det kommer til å ta lang tid før de aller fleste programmer kommer med en 64bit versjon.

 

Å bare så det er sagt, man er ikke tøffere fordi man har dobbelt så mange bit som de aller fleste :!:

Lenke til kommentar

Det er med OS´en som med HW: det er ikke noe vits i å oppgradere før man må (hva man enn måtte legge i ordet "må").

 

Det kommer til å gå mange år før det kommer et populært program/spill som kun kjører på 64-bit versjonen av Windows XP. Jeg tror at jeg kommer til å fortsette å bruke Win2000 til det skjer.

Lenke til kommentar

Når blir det egentlig vanlig med 2-8Gb med Ram?

Windows xp 64 vil jo i prinsipp trenge mer Ram enn 32 bit versjonen, når kan vi egentlig forvente at det blir disponibelt store minnebrikker til akseptabel pris?

 

Blir vi nå satt i klemma at vi må velge mellom enten 2Gb brikker med trege timings eller 1Gb brikker med raske timings (relativt selvsagt).

Lenke til kommentar

PS. Er det noen som vet om man kan ha dualboot med 32bit og 64bit windows? Er det i så fall like enkelt som å ha WinXP og Win2000 i dualboot?

Jeg kan ikke forstå noe annet, du kan jo dualboote så mange WinXP 32 installasjoner du vil i dag, så jeg kan ikke fatte hvorfor de evt. skulle fjerne dette i 64 bit versjonen.

Funker fint for meg med vanlig XP og 64bits XP beta i dualboot :yes:

Endret av Anderssb
Lenke til kommentar

Har kjørt 64bit versjonen en stund nå (final) og har så langt ikke støtt på mange problemer. 32bit Virtual CD Drives (Alcohol, Daemontools etc.) funker dårlig, men alternativer er allerede begynt å komme. Har ingenting i veien for å anbefale x64-Windows, men den helt store forskjellen er det vel ikke så langt, grunnet mkangel på x64 software.

 

- Judaz -

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...