Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Ja, jeg er forsåvidt klar over dette. Men det er ikke selve oppdateringsfrekvensen som er problemet her. Jeg vet at skjermen klarer 60Hz i 1280x768, og den viser bildet bra.

 

Om du kjører xorgconfig så kommer du til det steget der du skal legge inn vertical og horizontal sync rate. Der står det klart sort på hvitt at disse verdiene må være rett, ellers så kan det oppstå skader på hardwaren. Det er disse verdiene jeg lurer på om er så ultra-viktige, eller om X finner ut selv om den overskrider skjermen sine grenser.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Tror ikke det har noe å si på (moderne) laptopper...

Er du sikker? Vet ivertfall at det eksisterer slike verdier/opplysninger for vanlige lcd-skjermer, men jeg synst det er litt rart at jeg ikke har funnet noe info om det på laptopper...

 

Edit: et svar som en annen på forumet fikk fra support:

 

Hi

lcd monitors dont have a vertical or a horzinatal sync rate, the only information we can provide is in the service manual which is sent along with the new unit.

Jeg synst dette var litt rart, så jeg valgte å ikke tro på det med det første...

Endret av huf
Lenke til kommentar
Der står det klart sort på hvitt at disse verdiene må være rett, ellers så kan det oppstå skader på hardwaren.

En gang for lenge lenge siden, sånn omtrent i yngre steinalder, så var det slik at en monitor kunne gå istykker dersom den ble matet med frekvenser utenfor det den tålte. Alle nyere skjermer vil bare la vær å vise noe. Sansynligvis vil de også vise en feilmelding som sier 'out of sync rate' eller noe i den retningen.

 

Verdiene du angir er maks og min som du aksepterer. Du tvinger X til å velge en verdi mellom disse. Og som en annen sa (nei jeg gidde ikke sjekke hvem) rett over, så lenge monitoren din viser et bilde så kan det stå 0-1000000 om du vil.

Lenke til kommentar

Det høres jo bra ut.

 

Min xvidtune:

Vendor: , Model:

Num hsync: 1, Num vsync: 1

hsync range 0:  15.00 -  48.00

vsync range 0:  30.00 -  61.00

 

Disse verdiene har jeg som sagt satt selv etter hva jeg har lest meg frem andre steder... Om det er sånn dere sier, så vil jeg altså ikke skade skjermen uansett hvilke verdier jeg setter her?

 

Jeg er ikke komplett idiot altså, jeg skjønner inleggene deres, men jeg vil bare forsikre meg slik at jeg ikke ødelegger displayet mitt.

Lenke til kommentar

Fra slashdot:

Following its recent merger with Conectiva, Mandrakesoft has decided to change its name to 'Mandriva' for two reasons:

1. The recent Mandrakesoft - Conectiva merger calls for a new identity that better represents the combination of two key companies and their global presence.

2. The long-winding trademark lawsuit with Hearst Corporation has reached a point where we decided it is more reasonable for us to move forward.". Mandrake is dead, long life to Mandriva!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...