Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg ler så jeg får vondt av denne artikkelen. Hvert eneste "argument" kan jo lett plukkes fra hverandre og rives i biter.

 

WLAN funker så det griner her og; har heller ikke betalt for drivere.

 

Gjett om Cisco-kortet mitt funker i Windows uten å knote med ekstra drivere? :p

Endret av Svendheim
Lenke til kommentar

Husk at de fleste av oss som vanker her på forumet har datakunnskap som overgår allemennheten så til de grader. Det er mange som har problemer med å skru på datamaskinen. Sånne brukere kan ikke betjene et skikkelig operativsystem som GNU/Linux, *BSD eller varianter av System V UNIX. Jeg kan skjønne argumentene til denne ingeniøren (går på siv.ing. studie selv), men jeg skal være helt enig i at denne ingeniøren ikke akkurat er en god ingeniør, da en ingeniør alltid skal holde seg oppdatert på teknologi. Denne ingeniøren har tydeligvis gjort det en ingeniør ikke skal gjøre, nemlig lukke seg inne og ikke få med seg det som skjer. Dessuten, ordbruken vitner om at ingeniøren ikke akkurat oppfører seg som en seriøs ingeniør. Litt yrkesstolthet må man jo ha. Maskinvarestøtten i GNU/Linux har bedret seg betraktelig de siste årene, men er nok ikke like bra som i Windows. Dette kan ikke GNU/Linux lastes for, da de fleste maskinvareprodusentene gir blaffen i alt annet enn windows.

 

Edit: ellers så er dette bare tull fra ende til annen, og at en idiot har utgitt seg for å være ingeniør.

 

Edit: hvis jeg skulle skrevet noe lignende (naturligvis ikke med denne vinklingen, men argumentere for GNU/Linux, *BSD eller System V UNIX) hadde jeg formulert meg helt annerledes enn denne "ingeniøren". Er faktisk ikke sikker på at personen som utgir seg for å være ingeniør, virkelig er det.

Endret av stigfjel
Lenke til kommentar

Vel, det er jo innlysende at personen som skrev det der har et svært begrenset kunnskapsnivå mht. linux-distribusjoner som er ute nå.

Personlig må jeg si at feks. Fedora og Ubuntu er myye lettere å sett opp enn Windows (tilogmed min far klarte å legge inn Fedora på PC-en sin).

Og det finnes jo brukbare drivere til stort sett det meste, så akkurat det er ikke noe å snakk om en gang nå til dags.

Greit nok å bruke windows om man stort sett bare skal spille, men til sånn ca. alt annet må jeg si at Linux funker über.

Lenke til kommentar

Det er trist... Akk så trist. Av og til skulle jeg ønske jeg kunne snakke til folket! Tale om fri programvare, om Microsoft, om patenter, eller "intellectual property", med mer. Banke litt vett inn i skallen på folk!

 

Er det noen flere forslag til navn på tråden? Jeg mener det burde vært noe med "fri" i, men jeg er villig til å bøye meg for flertallet. :)

 

Men angående "ingeniør". Det er jo ikke en beskyttet tittel, er det? Kan ikke hvem som helst kalle seg ingeniør?

 

Forskrift om grader og yrkesutdanninger, beskyttet tittel og normert studietid ved universiteter og høgskoler: er dette alle titlene som er beskyttet?

Endret av drange_net
Lenke til kommentar

Synes f.eks. selv det er mindre problematisk å installere Slackware enn Windows. Kontroll er etter min mening brukervennlig. Og så lenge spill blir portet til Linux-plattformen fungerer GNU/Linux og andre operativsystemer som har linux-binærkompabilitet (som f.eks. FreeBSD og fra og med i sommer Solaris 10) ypperlig til spill så lenge hardware 3D-aksellerasjon er støttet i operativsystemet.

Lenke til kommentar
Er det noen flere forslag til navn på tråden? Jeg mener det burde vært noe med "fri" i, men jeg er villig til å bøye meg for flertallet. :)

Den fri kafè? (hmm, eller var det frie? :hmm:)

 

Uansett, jeg er enig i at topicen bør inneholdet navnet "fri".

 

Edit: jeg så at du allerede hadde nevnt det. :p

 

----

 

Ang. denne "ingenøren", så skulle det vært ulovlig for slike å ytre seg i det hele tatt. Det kommer klart frem at han er for monopol, og at han har aldri kjørt GNU/Linux på et system. Han uttaler seg som om han har peiling for at han har sett på bestekompisen til vennina til sønnen til broren sin som har knotet fælt med linux og ikke fått til det han ville. Alle vet at wlan og andre støtter har komt for fullt i det siste... Akk ja, bare vås dette her.

Endret av huf
Lenke til kommentar

Fet tråd :p

Noen som kan forklare meg hvordan jeg installere nvidia skjermkort drivere på gentoo?

 

Når jeg installere Amsn så tok det kansje 20minutter.. Det eneste jeg gjorde var å skrive

emerge amsn

Så kom det opp sån 1/14 også videre, er det meningen at det skal ta så lang tid eller oppdatere den masse annet mens den holdt på?

Lenke til kommentar
Fet tråd :p

Noen som kan forklare meg hvordan jeg installere nvidia skjermkort drivere på gentoo?

 

Når jeg installere Amsn så tok det kansje 20minutter.. Det eneste jeg gjorde var å skrive

emerge amsn

Så kom det opp sån 1/14 også videre, er det meningen at det skal ta så lang tid eller oppdatere den masse annet mens den holdt på?

Det tyder på at det er en del dependencies som skal oppfylles før amsn kan installeres. Det at det tar så lang tid, kan jo tyde på at programmet pluss dependencies blir kompilert på maskinen før det blir installert.

Lenke til kommentar
Gentoo laster ikke ned ferdig kompilerte binærfiler, men kompilerer programmet lokalt, så ja det skal ta lang tid. Men dette skal gi mer optimaliserte programmer og raskere maskin en standard binære programmer. Store programmer som OO leveres ogsa i binærformat, da de gjerne kan ta en dag å kompilere.

Ser det samme i FreeBSD. Gentoo har pakkesystemet portage, som er sterkt inspirert av FreeBSD ports. Det kan ta lang tid, men man får da et blodoptimalisert operativsystem på maskinen til prosessoren.

Lenke til kommentar
linux og windows

Av: Arne

Dato: 05.04.2005 19:35

 

Jeg er god i Windows. Trenger ikke support. Fikser feila selv. Vet hvordan registry skal se ut. Maskinen er stabil. Har akkurat installert mandrakelinux på harddisk nr 2. Jeg er linux newbie. Lilo booten funker greit. Men linux er ikke lett. Her må jeg skrive kommandoer. Når jeg rebooter krasjer maskinen og jeg må boote med knappen på kassa. Jeg må konfigurere internett manuelt for å logge meg på. Har bare brukt linux i to timer av mitt liv. Så med mye tålmodighet, knoting og hjelp fra nettet, så blir det nok ett OS til slutt. Men jeg spiller dataspill. Og hvis ikke linux kommer som ett fullverdig kompatibelt spill OS, da er det Windows som vinner. På hjemmemarkedet ihvertfall.

 

(for store deler av verden er Windows også gratis. Og for ett OS, hvis hele eksistens og historie er knyttet til kopiering, stjeling og en stor porsjon grådighet, så svir det ikke mye i samvittigheten når man ringer til en kompis for å få "serialnumber")

( http://www.digi.no/php/debatt.php?iid=222039 )

 

Blir forferdelig fustrert når jeg leser slikt.

 

Han har brukt linux i to timer, og forventer å være ekspert i linux. Hvor mye klarte han første to timene på windows?

 

Og han klager over at Linux ikke støtter spill. Ja, i bakventland der kan visst alt gå an. :roll:

Lenke til kommentar

Det er akkurat derfor det er så forferdelig dumt at *NIX har fått dette stempelet om at det skal være så vanskelig. Hadde han karen over her visst at *NIX hadde stempelet på seg for å være meget lett og brukervennlig, så hadde han sannsynligvis jobbet litt hardere for å få til de tingene som han ville ha til å fungere. Han vil jo ikke være noe dummere enn alle andre...

Lenke til kommentar
Men nå flyter tråden helt bort fra det som egentlig er tema her.

Denne tråden er en generell snakk om Linux, fri programvare, så at den går off topic, skal litt til. Å snakke om enkle problemer her inne er også noe jeg er for, istedenfor å måtte opprette tråder for det.

 

Håper også at folk bidrar på Linuxguiden.no med det de måtte ha kunnskap om. :)

 

Edit: Så var det dette med å blande wiki- og BB-tagger, da...

Endret av drange_net
Lenke til kommentar

2 timar for å lære seg eit operativsystem er latterleg. Tenk på ein som f.eks kun har brukt SuSE heile livet (KDE), og så skulle prøve Windows. For det første hadde han vel ikkje skjønt noko av at han må legge inn drivarar til kvar einaste HW-einheit i maskina før dei fungerar, og for det andre hadde han lurt på kvifor i h**** han må sitte å laste ned alle programma han treng, som tek fleire timar, då SuSE hadde omtrent alt inkludert.

 

Og at Linux ikkje har støtte for ditt og datt er jo så feil som det kan bli. Det er produsentane av HW som ikkje støttar Linux. Same med spel.

 

Kan ikkje nokon deface digi.no slik at det står: GNU/Linux egnar seg MINST like godt til spel dersom spel vert skikkeleg utvikla for det.

 

BTW: Kan moderator gjere denne sticky?

Endret av objorkum
Lenke til kommentar
  • Uderzo avklistret denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...