Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Hvilken distro er det folk kjører her på forumet?

Jeg selv bruker for det meste windows 10, men liker å prøve meg på linux i blant. De siste gangene har det vært pop_os og manjaro. Prøvde meg også på fedora, men sleit veldig med å få det til å fungere ved bruk av skjermkort (nvidia).

 

Har vært fornøyd med både pop_os og manjaro. Liker manjaro pga. at man alltid har tilgang på de nyeste programmene der, men er litt uvant med de komandoene man bruker i terminalen til å oppdatere osv. Har vurdert å prøve debian sid? (den ustabile varienaten), men ut i fra det jeg klarer å lese så er det litt pjusk for å få nvidia til å fungere ordentlig i debian også. Noen som har erfaring med det?

 

Blir jo mer og mer aktuelt å gå over til Linux etterhvert som flere og flere spill fungerer der. Men bruker også maskinen til skole og der må jeg bruke office og endnote. Vet om libreoffice og mendeley/zotero, men vi skriver ofte oppgaver i lag i samme dokument og da går det ikke. Samt at det er et par spill jeg spiller som er avhengig av windows.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men bruker også maskinen til skole og der må jeg bruke office og endnote. Vet om libreoffice og mendeley/zotero, men vi skriver ofte oppgaver i lag i samme dokument og da går det ikke

 

Kan du forklare hva som ikke går ved bruk av LibreOffice? Jeg er sikker på at noe av det ikke går sammen med Office - lurer bare på hva som er problemet for deg.

 

kjører linux mint, og tror eg kommer til å kjøre den i uoverskuelig framtid, er meget fornøyd med den :) :)

 

Tilfeldigvis kjørte jeg Mint en stund. Hvis du er godt kjent med Mint, kan du kanskje forklare meg noe. I mappen /etc/modprobe.d var det veldig mye blacklisting. Vet du grunnen til dette? På Arch er denne mappen tom.

 

+++

 

Selv kjører jeg Arch Linux. Dette er en fin distro for oss som vil ha et minimum av kluss. Det man får, er en minimal Linux pluss et pakkesystem. Oppå dette kan man bygge nesten hva som helst. Jeg hadde egentlig trodd man måtte lære seg litt om Linux for å bruke Arch, men der tok jeg feil. Dette systemet bare virker, selv om man opererer som ren og skjær amatør.

 

Selve installasjonen av Arch kan være litt ugrei for mange. Men har man først kommet gjennom den, er resten ren nedoverbakke, mener jeg.

 

 

 

Lenke til kommentar

Problemet er at vi bruker sharepoint/teams? til å samskrive i dokumenter/oppgaver. Åpner så si alltid disse i office og redigerer fra skrivebordsappen. I skrivebordsappen bruker vi endnote til å håndtere kilder. Dette passer ikke overens med zotero eller mendeley det lille jeg har prøvd. Hadde jeg kun skrevet oppgaver alene hadde det ikke været noe problem vil jeg tro.

Lenke til kommentar

Må faktisk si meg ganske enig med Del. Min erfaring med flere brukere på en Onenote tilsier at man bør unngå det for enhver pris. Google docs er mye smidigere på den fronten. Begynner man å butte mot begrensningene som finnes i Docs er det sannsynligvis en del å hente på å hoppe rett på Sharelatex/Overleaf uansett.

Lenke til kommentar
On 11/10/2019 at 11:38 PM, suuhoo said:

Hvilken distro er det folk kjører her på forumet?

Gjør mye skolearbeid på Debian server. Greit med SSH inn og kjekt for lagring av programmer eller dokumenter. Har dual boota laptoppen med Ubuntu (lts-18.10) og Windows 10. Bruker Ubuntu for det meste. Har vurdert å fjerne Windows siden det kun brukes noen ganger i året og heller kjøre det i Kvm. Har en stasjonær som ruller å går med Windows 10 den også. Men blir stadig mindre og mindre imponert av Microsoft.

Endret av JayMJay
  • Liker 2
Lenke til kommentar
On 11/10/2019 at 11:38 PM, suuhoo said:

Hvilken distro er det folk kjører her på forumet?

Akkurat nå, xubuntu i en VM på jobb, ubuntu på privat laptop, debian på server, fedora på stasjonære. Husker ikke om jeg har debian eller ubuntu server på maskinen jeg har hos min far for å ha en remote backup. Er en stund siden jeg faktisk logget meg inn på den boksen.

Lenke til kommentar
17 hours ago, Del said:

LineageOS på telefonen

Har vurdert det her sjøl. Kan du si noe om telefon hw eller type telefon du kjører det på?
Har vurdert LineageOS til neste gang jeg må oppgradere telefon, så vil gjerne høre tilbakemelding på hva du syntes og evt hva du kjørte før.
Har en HTC U11 for øyeblikket som ersatta den gode gamle htc 7, som overlevde mer enn de fleste mobiler i dagens marked(i min mening).  Tenkte evt å flashe den hvis Android 9 viser seg å ikke være så imponerende.

Lenke til kommentar
JayMJay skrev (1 time siden):

Har vurdert det her sjøl. Kan du si noe om telefon hw eller type telefon du kjører det på?

Oneplus One (har holdt liv i den med å skifte batteri og skjerme noen ganger). Fikk nylig tak i en Oneplus 5T på finn som fortsatt kjører Oxygen, men den skal få LineageOS når tiden tillater det.

Lenke til kommentar
Del skrev (22 timer siden):

Debian på alle maskiner, Openwrt på alle routere og LineageOS på telefonen (venter fortsatt på et anstendig OS for telefon). Betroz, bruk forumet da vel, har ennå ikke sett den hardwaren Debian ikke lar seg brekke inn på.

Har debian varianter på 4 telefoner: Maemo på Nokia N900, Meego på Nokia N9, Sailfish OS på Jolla 1 og Sony Xperia X.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...