Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det var elendige screenshots fordi jeg satt å postet med telefonen, og ikke ønsket å restarte pc'en, gå inn i windows, skrive inn her, restarte pc'en, starte installasjon på nytt, etc etc for hver innlegg :) Jeg reduserte filpartisjonen med disk management i windows, og da fungerte alt glimrende. Skriver dette fra ubuntu. Tusen takk for all hjelp Lycantrophe!

Lenke til kommentar

Det var elendige screenshots fordi jeg satt å postet med telefonen, og ikke ønsket å restarte pc'en, gå inn i windows, skrive inn her, restarte pc'en, starte installasjon på nytt, etc etc for hver innlegg :)

Jada, det skjønte jeg. Jeg bare prøvde å gjøre livet enklere for deg ved å opplyse om at du bare kan velge "live" istedenfor "install" når du starter opp for å kunne ta screenshot mens du installerer. Da har du tilgang til Firefox og internett mens du holder på, så blir det lettere både å ta skjermskudd, skrive innlegg her og google selv etter løsninger.

 

Jeg prøvde ikke å være slem, men når jeg skjønner at du sitter der og tror du må velge mellom to tungvindte måter så ville jeg opplyse om at det finnes en lettere.

 

Redigert: Naar jeg bootet fra USB valgte jeg Try Ubuntu Studio Without Installing istedenfor Install UBuntu Studio. Da fikk jeg opp en vanlig desktop. Ubuntu kan innstalleres fra ikonet paa skrivebordet. Firefox og alt av programmer er tilgjengelig.

wGFgo2R.png

Endret av Tåkelur
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er helt uten rutine jeg også. Maskinen bruker EFI med secure boot tilfeldigvis. Har tatt ut HD for å være helt sikker på at ikke noe går galt, og holder på å installere til ekstern disk.

..

Ekstern USB disk ble ikke kjent igjen som oppstartsbar EFI disk. Det var som bare..

..

Endte med å knote inn en annen intern hard disk og fikk testet det jeg ville, og når jeg satt i den originale disken igjen - fungerte ikke boot-loaderen. Veldig rare greier, montro om secure boot er veldig skjørt. Endret til (U)EFI uten secure boot og reinstallerte grub. *phew* Nå virker jobb-disken igjen heldigvis. Mye styr.

Endret av rockPaperScissors()
Lenke til kommentar

RHEL kjører i vant stil, ganske så safe, med "mindre" endringer. For min del blir det sånn sett endel venting før epel og andre repos gjør rhel brukanes. I jobb sammenheng er det vel egentlig bare å begynne å rulle ut ;)

Nja, i hvert fall hva angår testing og forberedelser for migrering. I produksjonsøyemed bør man i hvert fall vente til første minor-release (7.1). Selvfølgelig, EPEL må man ha.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...