Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Heisann, jeg er på utgikk etter en ny kassegitar og prøvde nylig noen hagstrøm modeller som imponerte meg både på spillbarhet og lyd, men de hadde ikke inne akkurat den modellen jeg var interessert i å prøve.

 

Jeg vil gjerne ha en litt høylytt gitar som har godt med lowend, og elektronikk (dog ikke nødvendig).

 

Er det noen andre merker som utpeker seg i den prisklassen?

 

Er det i så fall noen som har prøvd noen hagstrøm modeller med Sikta spruce og cedertopp å kan forklare forskjellen i lyd det gir på de gitarene? jeg prøvde bare noen med Cedertopp og mahogny laminat og en med mahogny topp/mahogny laminat (side og bunn). Setter pris på alle tilbakemeldinger :)

 

EDIT:

Jeg prøvde litt forskjellig og endte opp med en hagstrøm dadre (dreadnaught med gran i topp og rosewood laminat i sider og bunn) da de ikke hadde noen andre hagstrøm med grantopp inne. Meget stor lyd og veldig god spillbarhet! bassresponsen er enorm i den kassa. 

 

Veldig god lyd men vurderer å levere den tilbake for å få en litt mindre gitar som er lettere å få hendene rundt. Skal ikke være enkelt å finne "the one" i gitarverden. 

Endret av Harribo25
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
  • 1 måned senere...
  • 4 måneder senere...

Skal du først ha en ukulele, kjøp en sopranukulele. En såkalt "consert"- ukulele er litt større enn de aller minste, og kanskje det beste valget. Kall det gjerne et tulle- instrument, men det kan brukes til mye forskjellig.

 

Kort fortalt er en ukulele en slags minigitar. Den låter som en gitar med en capo i 7. bånd, og 4. strengen stemt en oktav opp. I tillegg mangler ukulelen 5. og 6. streng, den har altså bare fire strenger.

 

For de som tror det er et leketøy- se her:

 

Jeg er ikke riktig like god..

 

Ukulelen han har på videoen, er en konsert- versjon.

En tenor- ukulele er større, og stemt som en vanlig gitar. Den har også bare fire strenger. Jeg har begge deler, men jeg synes den lille ukulelen er stiligst, og har et særpreg som skiller den mer fra en gitar.

CastorFiber skriver at TENOR UKULELE er stemt som en gitar. Det er bare tull. Tenor ukulele er stemt som en ukulele,vanligvis G C E A.

Den har en dypere tone enn sopran eller konsertukule. Jeg liker Tenor ukulelen best.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Veldig stille her om dagen, men jeg prøver.. :)

 

Har et par-tre spørsmål/tema jeg lurer litt på, hvorav #1 er det som er aktuelt først.. (og også #3).

 

1) Hva er egentlig forskjellen på de dyreste gitarene? Jeg ser på noen Gibson ES-335 -gitarer, og har tenkt til å skaffe meg en, hvis ikke oppussingen hjemme tar knekken på økonomien for en liten stund. Uansett.. Ser på gitarer til mellom 30 og 50 tusen. Hva slags forskjell gjør de 20'-ene på slike gitarer? Kun estetiske, eller er det noen andre "klare fordeler"? Noen innspill på saken?

 

 

2) Dette blir ikke enda, men jeg lurer nå litt.. Har aldri hatt noen god forsterker, men ser at folk (på YouTube, blant annet) kan få veldig god lyd på sitt "hjemmestudio" ved å investere i gode lydkort og andre duppedingser som kobles til PC etc, som gjør at lyden blir relativt knall uansett. Problemet med forsterker er jo at man har naboer og sånn i leiligheten her i Oslo. Hadde vært greit med en liten finger i riktig retning, så får jeg se hva man bør begynne med og slikt..

 

3) Trenger å fikse litt på et par andre gitarer jeg har. Muligens skifte ut bånd på en Les Paul, og rette litt på hals på en Ibanez.. Noen som vet om noen gode gitarfiksere man kan anbefale her i Oslo?

 

 

 

Takker for alle tilbakemeldinger.. :)

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Takk for svar! :)

 

 

 

 

Noen som har erfaringer med Fender Stratocaster "American Elite" / "American Deluxe" -gitarene?

 

Er de noe stas?

 

 

Kikket litt på Fender-gitarer, det var voldsomt til prisforskjell på Fender og Gibson. Noen spesiell grunn? "Dyrere" Fender-gitarer lå rundt 20k, mens Gibson har gitarer 30-60k ++.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...