Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Det er dårlig økonomi å oppgradere en behringer gitar. Å kjøpe gode deler er dyrt, det tar tid og erfaring å tilpasse, og du har frendeles en gitar med mange deler som under par.

 

For allsidighet, stratocaster, gjerne med HSS (to single coil mikrofoner og en humbucker). Dog er både SG, Les Paul og tele anvendelig for det meste.

 

Jeg kan anbefale Gibson melody maker serien dersom du vil ha en billig gitar som holder høy kvalitet men av enkel standard. De går for så lite som 2399,- USA produsert med bra hals, kropp og mikrofon.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Noen som har noen erfaringer med nylon-gitarer?

 

Vurderer å gå til ansfaffelse av et nytt familiemedlem..

 

Nøkkelord er vel, bortsett fra nylon, cut-away og med mikrofon/elektrisk, i prisklassen rundt 10000, maks 13000-ish..

 

Takk for tilbakemeldinger! :)

Lenke til kommentar

Takker! :-) Den svarte har jeg kikket på et annet sted, men der var den en del dyrere.. Vet ikke om jeg likte hvor knottene var plassert, men kanskje det er annerledes når man prøver den fysisk.. Ellers likte jeg godt utformingen, og ser ut til at man har mye spillerom nederst på gripebrettet! :)

Lenke til kommentar

Du kan også se om du får tak i en Taylor, det er gode gitarer. Du befinner deg vel rundt Oslo om jeg ikke husker feil, Backstage Musikk har butikker på Jessheim og på Sandvika Storsenter, de fører (og har gode priser) på Taylor. I tillegg gir de glimrende veiledning, så det kan være verdt å ta turen om du ikke føler deg helt sikker på hva du skal ha. :)

Lenke til kommentar

Joda, stemmer det, er bosatt i Oslo (imponert!) :)

 

Har planer om å ta en runde og kikke og prøve litt, men tenkte det var greit med litt pekepinner også.. ;) Det er disse skatte/feriepengene som dukker opp, og de siste 18 årene, eller noe, har jeg hatt en nylonstreng-gitar som er av den noe billige sorten. Jeg har lyst til å sette meg mer inn i mer klassisk gitarspill igjen, men den gamle kassa gir ikke like god inspirasjon lengre, dessuten ønsker jeg å ta opp.. Likte lyden godt på den Takamine, men ønsket at den kunne ha like mye cut-away som den Godin..

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Ja, det er det. Det enkleste er å montere en stroppknott bak på gitaren, og så binde andre enden med en snor til headstock. På akustiske gitater er sidene laget av to plater som møtes på midten bak, og der er de limt til en tynn "kloss". Denne vil være feste for stroppeknotten.

 

Dersom du ikke er håndverkskyndig anbefaler jeg at du får hjelp med monteringen av knotten, treverket sprekker lett om du ikke gjør det riktig. Du må borre et hull først, med litt mindre diameter enn skruen.

 

Geir :)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Kikker fortsatt litt etter en ny nylonstrengsgitar..

 

Har prøvd et par, og kikker litt på de. Ene er en Alhambra Maestro 900, den andre er en Taylor 314ce (tror jeg)-gitar.. Taylor er en "hybrid-gitar" i den forstand at brettet er noe tynnere og skal være mer lik en stålstrengegitar å spille på (bortsett fra strengene da, selvsagt), noe som medfører at det går en truss rod igjennom halsen.. Noe slikt har ikke Alhambra-gitaren..

 

Noen ulemper med å ha en "hybrid"gitar? Noen som har erfaringer/tanker rundt disse giarene?

 

Prisen er på ca 13000 for begge..

 

Takker igjen! :)

Lenke til kommentar

Hei.

 

Jeg leier en leilighet og i den leiligheten var det en klassisk gitar (Yamaha CG130A) med 3 stk stålstrenger og 3 stk nylonstrenger. De som eier leiligheten hadde ikke spilt på den en stund, og de sa jeg kunne bruke den (er ingen mester men har spilt noen år). Jeg trodde en slik set-up var for en spesiell sound, og at du kunne bruke alle slags acoustic strenger. Jeg byttet da disse strengene, og tenkte ikke mer over det. De som jeg satt inn var 6 vanlige acoustic stålstrenger og brukte disse.

 

Senere fant jeg ut at denne gitaren ikke var designet for 6 stålstrenger, og at presset disse ga kunne få hele bridgen til å fyke av. Dette skjedde heldigvis ikke, men når jeg tok av strengene igjen så løsnet nut'en. Saddle'en var også løs, men skal vel være slik?

 

Er det noen stor krise å bruke superlim eller trelim for å lime nut'en tilbake, eller bør jeg ta den med til en workshop (bor i Geneve, så vil helst slippe å ordne dette på fransk)? Og, er det noen som vet hva slags strenger en slik klassisk gitar trenger? Jeg kastet de som var på..

Lenke til kommentar

Oversadelen (nut) kan du feste med et par dråper trelim eller hobbylim så den ikke beveger seg. Ikke bruk mye, det skal gå an å ta den av igjen om den må skiftes. Hvis den sitter i et spor trenger du ikke lime i det hele tatt. Strengetrykket holder den uansett på plass.

 

Sadelen på stolen skal være løs, ja. Bare sett den i sporet igjen.

 

Bruk vanlige nylonstrenger for klassisk gitar. Anbefalt dimensjon finner du her: Link

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei alle gitarister!

 

Jeg er på leit etter en ny akustisk gitar, og fant en Takamine EF341SC som virket ineteresant. Det jeg lurer på er om noen har noe erfaring med gitaren? Med tanke på lyd. Kan slenge med at jeg har spillt i noen år, så jeg er ikke akkurat noe nybegynner. Lurer da også på om dette en nybegynner gitar eller en gitar som er mer rettet for de som har mer erfaring ?

Kommer mest til å bruke gitaren hjemme, men forhåpendevis litt scene framføring også :)

 

Kenneth

Lenke til kommentar

Takk for rakst svar :)

Undersøkt litt mer om gitaren, og den har fått fin tilbakemelding av andre, også i tillegg at flere artister som bruker gitaren som Bruce Springsteen (som nevnt over her), Bon Jovi, Simple plan osv. Hvis noen har erfaring med gitaren, så hadde det vært supert å høre dine meninger om den :)

 

Kenneth

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg lurer på om dere gitarentusiaster føler dere oppmuntret eller demotivert av å se på de beste klippene fra de største gitarheltene deres? I begynnelsen av musikk-"karrieren" min synes jeg det var veldig motiverende, men ettersom jeg begynner å innse begrensningene i talentet mitt tydeligere og tydeligere etter noen år så ble jeg mer og mer nedslått av å se hvordan enkelte låter utføres med en grad av perfeksjon jeg tviler på at jeg kan oppnå.

Lenke til kommentar

Holdt på å henge meg selv etter å ha sett videoer av han der Sungha Jun, eller hva han het.

 

Hehe. :) Akkurat han har faktisk en teknikk jeg føler jeg behersker ganske bra, så han elsker jeg å se på og lære av. Motivasjon for meg i aller høyeste grad. Det å se på live-klipp av mine opprinnelige gitarhelter som blant annet Mark Knopfler og Eric Clapton derimot...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...