Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Noen som vet om en billig forsterker som kan gi en lyd som minner om noe av det Joachim Nielsen drev med? Har en Roland cube 30 nå og synes ikke jeg får den lyden jeg vil ha ut av den..

Vil også kunne spille Hellbillies, deLillos osv. på den.

Jeg mener å huske at både Jokke og Petter Pogo bruke Marshall stacks tidlig på 90-tallet. Senere gikk han vel over til en Marshall combo. Hva som er billig og gir Marshall-lyd idag får andre svare på.

 

Geir :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har spilt og lært meg litt gitar på egenhånd periodevis de siste årene, så kan ikke fryktelig mye om det tekniske. Har en ESP LTD EX-260 og en Roland Cube-30 forsterker.

 

Problemet er en veldig buzz (høres ut som den stammer fra "nøtta") ifra den lave E-strengen og litt på D-strengen. Hvordan kan jeg gjøre noe med dette?

 

Og; hvis jeg ønsker å spille inn noe fra gitaren til mac'en min, må jeg kjøpe på et lydkort eller noe?

 

Håper noen kan hjelpe =)

Lenke til kommentar

Når det gjelder buzz fra E-(og D-)strengen, så er det enten på grunn av at gitarhalsen ikke er helt ben, men har fått bueform over tid (søk på "adjust truss rod" el. lignende i google), eller pga. at strengen(e) er for lave ved broen, slik at de konstant klirrer borti de nederste båndene.

 

Når det gjelder innspilling til Macen, så er det hovedsaklig to måter å gjøre det på:

  1. Spill inn clean gitarlyd til macen og bruk plugins for forsterkeremulering/vreng osv.
  2. Spill inn den ferdige gitarlyden fra f.eks Cuben din ved hjelp av en mikrofon eller line out. (Line out er ikke å anbefale under noen omstendigheter!)

Som du vet så må du uansett både i tilfelle 1 og 2 få signalet inn på macen, enten det kommer fra en mikrofon eller direkte fra gitaren.

Jeg vil absolutt anbefale eksternt lydkort, både på grunn av lydkvalitet så vel som latency.

I tillegg vet jeg ikke hvilken Mac du har - mange av de nyeste har kombinert audio in/audio out 3.5 mm(altså kun ett fysisk hull for begge deler), så hvis du har dette får du ikke hørt lyden i hodetelefoner/høyttalere samtidig som du spiller inn.

Det fins sikkert signalsplittere som f. eks. iRig som fungerer til å komme rundt dette problemet - men da er det bedre(etter min mening) å spytte inn litt ekstra cash for et dedikert lydkort først som sist.

 

Du kan få gode lydkort på finn.no om du ser etter lydkort som er noen år gamle. Lydkortutviklingen går sent, så det er ofte bedre å f. eks. kjøpe et 5 år gammelt "top-of-the-line"-lydkort kontra et billig nytt.

Lenke til kommentar

Og; hvis jeg ønsker å spille inn noe fra gitaren til mac'en min, må jeg kjøpe på et lydkort eller noe?

 

Håper noen kan hjelpe =)

Som de andre har sagt er eksterne kort en god ting, gjerne firewire om du har mulighet til det. Følg med på Finn, og om du er på Facebook er det flere kjøp og salg grupper der for musikkutstyr der. Kom selv over lydkortet mitt der, og ser det ligger flere ute i mange prisklasser for tiden.

 

Ang. strengbuzz, så sjekk strenghøyden ved stolen/broa, før du begynner å skru på trusrodden. Har inntrykk av at problemet ofte ligger der, og det er mindre risikabelt å skru strenghøyde enn trusrodden. Trusrod må du uansett passe på er riktig stilt, men det er ofte ikke riktig løsning.

Lenke til kommentar

Truss rod er en veldig god justering om halsen ikke er rett. Om halsen er rett, ser man andre steder. Jeg har et par gitarer som har buzz ved oversadelen/nøtta, og jeg har tenkt til å file den, da trang eller løs slot kan føre til flere problemer.

 

Den beste måten å sjekke på er ved å spille med hodetelefoner med et volum som gjør at du ikke hører noen av de akustiske egenskapene ved gitaren. Om du får buzz i hodetelefonene, er det gjerne det man kaller båndklirr, er det ikke, ligger problemet et annet sted, da det ikke forplanter seg i pickupene.

Lenke til kommentar

Juster strenghøyden så lavt som mulig uten at det skurrer, ellers tror jeg gitarfabrikker pleier å oppgi dette, bør stå et eller annet sted på nettet. Trusroden skal du ikke røre så sant halsen ikke buer riktig, slik som beskrevet over. Har ikke gjort dette selv, da gitarene mine er riktig stilt fra før, så jeg vil/kan ikke gi deg noe god beskrivelse.

Lenke til kommentar

Ah, glemte å nevne de spesifikt. :p

 

De er EMG 81X/60X i Brushed DLC-finish. Ganske gode egentlig, om enn litt hotte, det skal ikke mye til for at de vrenger. Viktig å skru riktig på ampen når man bruker de. :)

 

Jeg satte Gibson '57-pickupene som fulgte med gitaren i PRSen min, det låter helt fantastisk.

 

post-93260-0-59601200-1352881869_thumb.jpg

 

Dette er vel de to hovedgitarene mine for øyeblikket.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...