Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

er det verdiløst hvis noen bruker 3-5 år på å studere noe de synes er gøy? Må alt ha et mål?

 

Hvis det ikke fører frem til en kompetanse de i vesentlig grad kan nyttiggjøre seg av i verdiskapende arbeid etter endt studium vil jeg i hvertfall si at det må være lov å stille spørsmålstegn ved hvorvidt det offentlige skal betale for det.

 

Det er jeg enig i, og da blir igjen det større spørsmålet med hvilken rolle samfunnet bør stille. Skal samfunnet tilby kun sikkerhet, forsvar og rettferdighet eller skal samfunnet gi enkeltmennesker mulighet til å realisere seg selv samt sikkerhetsnett? Personlig mener jeg vi bør strebe etter det siste, og kommer ikke til å ha noe problem med at skattepenger går til bl.a. det.

 

EDIT: Tenkte jeg skulle moderere meg selv litt. Jeg synes også at den idéen om at alle skal ha høyere utdanning som mange politikere idag har, har lite for seg, og har intet ønske om å finansiere tusenvis av plasser på ymse bachelor- og årsstudier i f.eks. sosiologi, psykologi osv. og skulle gjerne sett at man heller økte kravene ved å ha færre plasser som da ville fått et bedre studiemiljø og blitt fylt av folk med forhåpentligvis genuin interesse og med et ønske om å ta høyere utdanning, ikke mennesker som ikke hadde noen bedre alternativer.

 

 

Jeg misliker sterkt den trenden med at alle utdannelser plutselig skal være så nyttige og praktiske. Veldig mange studier er jo i utgangspunktet veldig lite anvendelige som f.eks. historie, litteratur og lignende humanistiske fag, men er det verdiløst hvis noen bruker 3-5 år på å studere noe de synes er gøy? Må alt ha et mål? For slike studier så vil relevante verv i f.eks. Under Dusken, UKA o.l. kunne være en måte å få opparbeidet seg litt annen erfaring. Og man lærer jo også en del andre nyttige ferdigheter gjennom å være selvstendig student i stedet for å fortsette på noe som likner VGS med lite valgmuligheter, haugevis med obligatoriske innleveringer og slikt.

Eller matematiske retninger som var "helt ubrukelige" til de viste seg å ikke være det.

 

Veldig godt poeng! Dessverre virker det som mange har glemt dette slik at grunnforskning sees på som mindre nyttig enn anvendt forskning.

Endret av haarod
Lenke til kommentar

Heihei!

Jeg er på utkikk etter en grafisk kalkulator, som jeg skal bruke blant annet på eksamen i brukerkurs matematikk A og B (MA0001, MA0002). Jeg har aldri hatt eller brukt grafisk kalkulator før, så hadde vært fint om noen kunne gi tips til hvilken jeg burde velge. 

:)

 

Grafiskkalkulator? Hva i alle dager er det de har funnet på nå? Er du helt sikker på at det er noe du faktisk trenger?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

termisk fysikk. Har oppgitt E = p^2/(2m)+mw^2*x^2/2 Skal finne Z ved å integrere e^(-BE) over alle impulser og koordinater. Jeg tenker her rett og slett å bruke  summeformel fra n=0 til n= uendelig, men skal kanskje ikke gjøre det.

skal regne ut p = kT(d(lnz)/dv))Tmen V inngår ikke i Z. Behøver noe assistanse for oppgaven.

Så vidt jeg har skjønt i 3D er Z3D=(z1D)^3

Lenke til kommentar

termisk fysikk. Har oppgitt E = p^2/(2m)+mw^2*x^2/2 Skal finne Z ved å integrere e^(-BE) over alle impulser og koordinater. Jeg tenker her rett og slett å bruke  summeformel fra n=0 til n= uendelig, men skal kanskje ikke gjøre det.

skal regne ut p = kT(d(lnz)/dv))Tmen V inngår ikke i Z. Behøver noe assistanse for oppgaven.

Så vidt jeg har skjønt i 3D er Z3D=(z1D)^3

Kanskje dette hører mer hjemme i fysikktråden? https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1062631

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...