Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har ikke egentlig noe behov for å være så veldig nær sentrum, hvis det er greie bussruter. Er vandt til halvtimerslange bussturer frem og tilbake daglig, så med mindre det er verre enn det gjør det ikke så mye for meg i alle fall.

 

Det sier alle før de begynner ;)

 

Og like fullt så bort det folk på steinan studentby som ikke har flyttet inn til sentrum også.

 

AtW

Lenke til kommentar

Jeg har et spørsmål. Jeg har interesse for realfag og får (uten å skryte) gode karakterer nå, på videregående. Jeg tenker at det å bli ingeniør passer meg fint, og tenker mest på NTNU. Men hvordan velger man hvilken ingeniørlinje man vil gå?

 

Jeg har jo lest om de fleste valgene på NTNU sine sider, men klarer ikke bestemme meg. Har jo klart å utelukke noen, kanskje, men ikke finne ut hvilken jeg vil inn på. Det er vel ikke alle som er helt aktuelle heller. Tviler på jeg klarer å ha godt nok snitt for INDØK og nanoteknologi f.eks, når jeg er ferdig med VG3 neste år. Tiden vil vise. Har jo litt tid enda å tenke på, kanskje over et år, får se om jeg skal jobbe et år eller noe før videre studier.

Lenke til kommentar

Hvor mye lærer man egentlig om det studiet man velger etter 1 år da? Er det ikke ganske mange felles fag det første året eller to? (som også er grunnen til at det vanligvis går an å bytte)

Du får nok et litt bedre inntrykk av hva de forskjellige linjene går ut på etter hvert som du har noen fag selv og snakker med folk på andre linjer. Men du er nok ikke fullt klar over hva du faktisk studerer før du sitter og skriver på masteroppgaven. :p

 

Jeg har egentlig ikke noe bedre forslag enn å lese om de forskjellige linjene på NTNU sine sider, se hvilke fag du får de forskjellige stedene, og snakke med folk hvis det er noe spesifikt du lurer på (f.eks. spørre her). ;)

 

Edit: link

Endret av I.A.G.
Lenke til kommentar

Det er vel egentlig bare å tenke på hva man liker å jobbe med i dag, det vil nok ikke endre seg drastisk. Jeg regner med du liker matematikk og fysikk generelt, men hva liker du innenfor disse? Vil du regne på et elektron i et magnetfelt eller på hvordan en bjelke bøyes av last? Jobb får du "uansett" som siving, så det er bare å velge noe som virker greit.

 

Selv gjorde jeg null research og ante ikke hva jeg ville, så jeg begynte på Ingeniørvitenskap og IKT fordi jeg da måtte velge først i 3. klasse hvilken ingeniørretning jeg ville følge. Etter ett år skjønte jeg at jeg synes mekanikk er kjedelig og matematikk gøy, så nå går jeg fysikk og matematikk og er fornøyd. Mange bytter nok linje underveis uten å måtte ta et ekstraår, så det er ikke noe problem om man velger "feil".

Lenke til kommentar

For min egen del tenker jeg at jeg sikkert kunne blitt veldig interessert i - og fornøyd med - flere av studieretningene her på haugen, dersom jeg hadde begynt på et av de jeg ikke går på i dag.

 

Lenge var det fysmat som var førstevalget for min del, men så omprioriterte jeg til kjemi ikke så lenge før fristen. Argumentet var at jeg antageligvis ville savne kjemi mer dersom jeg begynte på fysmat, enn jeg ville savne (mer) fysikk og matematikk på kjemi. Hele det første året var jeg litt usikker på om jeg hadde valgt riktig, men jeg forble på kjemi, og nå som jeg står foran sisteåret synes jeg det er kanongøy med den spesialiseringen jeg har staket ut (materialteknologi).

 

Men, som sagt - kanskje ville jeg ha vært akkurat like fornøyd i dag dersom jeg hadde begynt på fysmat, eller noe annet, for fire år siden. Vanskelig å si.

Lenke til kommentar

Er det mulig å skaffe seg MSDNAA-konto i sommerferien? Ser at GURU-tjenesten er stengt, og jeg er uansett ikke i Trondheim...

 

Har aldri opplevd at man får aktivert en konto uten oppmøte, så sånt sett ville jeg sagt nei i og med at kontoret er stengt. Men skal ikke si noe 100%. Kan jo hende det går an å scanne semesterkort + id og maile til de?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...