Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tja. Var vel en periode hvor nettbrukere brukte proxyer fra Teheran og satte "current location" til Teheran osv. på alt av sosiale medier og blogger, for å sørge for at det Iranske hemmelige politiet og lignende kastet bort ressurser så de som faktisk rapporterte fra Teheran slapp unna.

Lenke til kommentar

Vi satt en gjeng i Hangaren og diskuterte noen "gråsoner" her om dagen. Diskusjonen endte bare med synsing, og jeg ble ikke klokere av å google heller. Er det noen som vet noe av dette?

 

  • Hvor mange hengefag kan man max ha for å fortsette? (Noen kilder: 3, andre kilder: 4)
  • Hva om man konter seg opp til nok beståtte, blir man flyttet opp igjen da?
  • Hvor mange hengefag kan man ha får lånekassa snurper pengepungen? Vet at de har en grense på 8 år støtte, men har hengefagene også betydning på hvor mye du kan låne?
  • Man kan bare forbedre karakter én gang visstnok. Men har noen prøvd å forbedre to ganger for å sjekke om det likevel er mulig?
  • Hva med å ta samme fag som har forskjellig emnekode, som feks Statistikk: TMA4240 & TMA4245? Kan man forbedre karakteren fire ganger her?
  • Kan man bytte ut fag i siv.ing-graden med tilsvarende fag man har tatt andre steder/linjer? Vil disse fagene komme på siv.-ing. vitnemålet?
  • Er det noen begrensning på når man man ta et pauseår? Hvordan fungerer dette i praksis?

 

PS: Ja, jeg vet at jeg kan spørre ansatte ved NTNU om dette. Jeg vil sjekke beitet her først, så vær snill å ikke svar "OMGPLZ ring ntnu".

Endret av cidd
Lenke til kommentar

 

  • Hvor mange hengefag kan man max ha for å fortsette? (Noen kilder: 3, andre kilder: 4)
Tre stemmer, snakka med en rådgiver om hvordan man eventuelt skal unngå opprykk hvis man tar roligår.

Hva om man konter seg opp til nok beståtte, blir man flyttet opp igjen da?
Det gjør man, ja.

Hvor mange hengefag kan man ha får lånekassa snurper pengepungen? Vet at de har en grense på 8 år støtte, men har hengefagene også betydning på hvor mye du kan låne?
Angivelig blir de sinna når du har studert et helt år uten å ta studiepoeng.
 

Man kan bare forbedre karakter én gang visstnok. Men har noen prøvd å forbedre to ganger for å sjekke om det likevel er mulig?Hva med å ta samme fag som har forskjellig emnekode, som feks Statistikk: TMA4240 & TMA4245? Kan man forbedre karakteren fire ganger her?
Det tviler jeg veldig på, men det er jo noe man kan prøve å finne ut ;)

Kan man bytte ut fag i siv.ing-graden med tilsvarende fag man har tatt andre steder/linjer? Vil disse fagene komme på siv.-ing. vitnemålet?
Har hørt om folk fra andre høyskoler som har prøvd å få godkjent fag uten at det var veldig vellykka - de måtte stort sett ta de korrekte emnene med studiepoengreduksjon for å få de godkjent.
 

Er det noen begrensning på når man man ta et pauseår? Hvordan fungerer dette i praksis?

Du har rett på ett år permisjon når du måtte ønske. Da bare sender du søknad innen en frist, så fryses hele opplegget. I tillegg har du rett til to år per år på graden, så du kan gå år omigjen uten de store problemene. Om du kan strekke det ut til 10 år aner jeg ikke. Tviler på at du blir kasta ut om det tar mer tid hvis du har ok grunn, dog.

Lenke til kommentar

1: I følge hu studiekoordinatorberta som har ansvar for fysmat, må du ha halv studieprogresjon fra år til år der. Samtidig så kan du ikke ha førsteklassefag hengende om du vil bli flytta opp til fjerde, og ikke andreklassefag hengende om du vil bli flytta opp til femte årskull (eller så var det en til tre, to til fire og tre til fem, litt usikker), men det har relativt liten betydning da du kan melde deg opp i emnene likevel og sånn.

2: Ja.

3: 60 studiepoeng er den "magiske" grensa. Før 60 skjer ingenting, etter 60 forsvinner all støtte, men hvis du da består fag uten å ta studielån så kommer den tilbake.

4: Ingen anelse.

5: -"-

6: Ja, det kan man, men du må søke, og hva som blir godtatt og ikke varierer veldig.

7: Du kan søke om ett års permisjon av flere grunner. Hvis du da ikke kommer tilbake etter et år, vil du måtte søke på nytt på samordna opptak. På noen studier (f. eks. medisin) er det da mulig man må vente noen år før det blir ledig plass på ditt årskurs (eller ta alle årskursa du har bestått på nytt), men på siv. ing. er nok ikke det et problem, du har jo allerede bestått fagene osv. og vil dermed kunne melde deg opp i de fagene du skulle tatt da du tok ut permisjon, og fortsette som før. Siden det er svært liten forskjell på primær- og sekundærkvota (ofte er faktisk kravet i sekundærkvota lavere, fordi det er veldig få søkere over 21) på siv. ing.-studiene, vil du da nesten garantert komme inn via samordna opptak om du kom inn i første klasse, på grunn av alderspoeng og andre ekstrapoeng. Så i praksis trenger du ikke søke om permisjon.

Lenke til kommentar

[*]Hva med å ta samme fag som har forskjellig emnekode, som feks Statistikk: TMA4240 & TMA4245? Kan man forbedre karakteren fire ganger her?

Uten at jeg vet fakta, vil jeg tro at det ikke går an å ta fag som overlapper med hverandre. Du ser i studiekatalogen at de har 7.5 studiepoeng fradrag mot hverandre, tar du den ene etter å ha bestått den andre vil du da få 0 studiepoeng, og det gir ikke mening for NTNU å bruke ressurser på at du skal få 0 studiepoeng.

 

Men om man likevel får lurt seg til å ta det andre faget så vil det jo regne som et fag utenfor studieplanen (det vil ikke havne på studieplanen din automatisk fordi du allerede har et fag der), så det eneste jeg kan tenke meg er hvis du får lurt noen med adminrettigheter på NTNUs interne systemer til å bytte om på disse fagene. Men tror det skal litt til for å greie det altså.

Lenke til kommentar

Fikk Hybel i Klostergata 56, og signerte kontrakten litt fort ser jeg, jeg trodde nemlig det var umøblert... Jaja. Men hvordan er møblene der, og hvilke møbler er det? Inventarlisten som jeg skulle laste ned finnes ikke. Er det mulighet for å ta med en egen seng eller? :p

 

DVS: er det plass til at jeg tar med egen seng og bare ja, haha, har den andre sengen i tillegg?

Endret av x-ray-zebra
Lenke til kommentar

Fikk Hybel i Klostergata 56, og signerte kontrakten litt fort ser jeg, jeg trodde nemlig det var umøblert... Jaja. Men hvordan er møblene der, og hvilke møbler er det? Inventarlisten som jeg skulle laste ned finnes ikke. Er det mulighet for å ta med en egen seng eller? :p

 

DVS: er det plass til at jeg tar med egen seng og bare ja, haha, har den andre sengen i tillegg?

 

Totalt sett får du med: bokhylle, pult, stol, stort klesskap, seng og sofa. Senga er vel 90 brei trur eg. Du kan nok kanskje legge ein av sengene ned i det store felles oppbevaringsrommet vi har her. Om det er populært veit eg ikkje, men eg har allereie lagt ei madrass ned der. Kor stor er di seng snakk om?

 

Du vil ikkje ha 2 senger inn på rommet, med mindre du vil ha minde enn 2m² gå/fritt areal.

 

Edit: kan eg spørje om kor du har fått plass? :)

Endret av aspic
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...