Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

I diskusjonen angående C++/Java så har ihvertfall nylig kyb og elektro bytta over til C++. Grunnen til at kyb bytta var ihvertfall at man så at studentene ikke fikk nok forståelse gjennom å bruke Java.

 

Forelesern i C++ har forresten veldig bra foiler, så om det er noe som er viktig for deg, så anbefaler jeg den parallellen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det veldig mye programmering og slikt på Teknisk kybernetikk?

 

Det ble ihvertfall sagt at de av oss som valgte å fokusere utdanninga mot den sida av kybernetikken, det blir vel embedded-sida, skulle bli så dyktige i programmering at vi kunne konkurrere mot datateknikkstudenter på programmeringsjobber. Så det ligger vel et lite hint der.

 

F.eks har vi nå (2. klasse) et prosjekt som teller 20% av karakteren i faget Datastyring, der vi skal programmere en heis. Artig hvis du synes programmering er gøy, kanskje ikke så fett hvis ikke.

Lenke til kommentar

Har Informasjonsteknologi 2 på vgs nå og synes ikke programmeringen der egentlig er så veldig artig. Men kan hende det blir litt bedre når man skal blande det med mekaniske dingsebomser da :p

Kyb er ikke på førstevalget, men det er den jeg anser som mest sannsynlig å komme inn på akkurat nå. Uansett så starter men vel fra scratch innen programmering når man kommer dit, så burde vel gå fint.

Lenke til kommentar

Som mange andre tar jeg sikte på en sivilingeniørutdanning ved NTNU. Aller høyest på søknaden vil nok Indøk stå, men sannsynligheten for at jeg kommer inn der anser jeg som heller liten. To andre linjer jeg tenker på er petroleum og marin teknikk. I den anledning har det dukket opp et lite spørsmål. Som dere vet kan man velge begge som "underlinjer" av I&IKT. Hvilke fordeler/ulemper er det ved å gå denne veien kontra det å velge f.eks. petroleum som egen fordypning? Hvordan er de videre mulighetene?

 

Takk for svar!

En ulempe hvis du går via I&IKT, etter det jeg har hørt, er at det blir mye å sette seg inn i på kort tid når du går over til f.eks. marin, ettersom du da får mange fag sammen med folk som har hatt de grunnleggende fagene på marin allerede. Men, folk klarer det jo, så det burde gå greit.

Fordelen er at du får et bredere fagspekter, med datafag i tillegg til generelle ingeniørfag som mekanikk, fysikk og matte (som de også har på marin). Hovedforskjellen er altså mer data.

Petroleum har mindre mekanikk, men ellers mye av det samme grunnlaget. Har ikke snakket med noen som har gått fra I&IKT til petroleum, men vil tippe det også her er noen av de grunnleggende petroleumsemnene som kan være tunge å ta igjen, som følge av datafagene.

 

Jeg for min del er forøvrig veldig fornøyd med muligheten for å kombinere data med noe helt annet.

Lenke til kommentar

Jeg vurderer å studere i Trondheim til høsten! Og siden jeg er fra Oslo, trenger jeg naturligvis et sted å bo. Alene, altså.

 

Jeg er IKKE kjent i trondheim eller studentområdet. Jeg kommer til å studere et humanistisk eller språklig fag (kunst eller litteratur antageligvis). Hva er Gløshaugen, og hva er Dragvoll? :p

 

Jeg vil gjerne bo sentralt, et sted det er lett å komme i kontakt med folk (siden jeg ikke kjenner noen), men heller ikke så altfor langt unna skolen. Og jeg vil selvsagt ikke bo et sted hvor det er helt nedslitt. Vil aller helst ikke dele bad med haugevis av folk, men kjøkken går helt greit. Kan sikkert dele bad med 1 person. Men aller aller helst vil jeg ha mitt eget. Har såvidt tittet innom SIT sine sider, men vil jo ikke søke en bolig som egentlig er en rønne, eller som er kjent for dårlig miljø rundt osv. Er som sagt ikke kjent i trondheim i det heletatt.

 

Tips til steder?

Lenke til kommentar

Om du vil bo nært Dragvoll (det er der humanistene holder til) er egentlig sentrum utelukket. Ellers oppfyller Voll studentby alle kravene dine: Skolen er en syv-åtte minutters spasertur unna, byggene er ikke mer enn et dusin år gamle og alle får eget bad og deler kjøkken. Det er riktignok et stykke til sentrum (ti minutter på sykkel, 30-40 minutter til fots), men det går dugelig med busser derfra, og busskort skal du sikkert ha uansett.

Lenke til kommentar

Hei, Mymble! Trondheim er absolutt en studentvennlig by som du nok blir å trives i :)

Angående bosted: om du jobber eller tilbringer mye tid i sentrum, vil jeg anbefale deg å bo nærme bykjernen kontra Dragvoll. Er et jævla pes å komme seg hjem fra en bytur, som det jo blir mange av, eller andre ærender du måtte ha i byen. Er noe dritt å ta taxi på studentlommebok, da overlever du heller en stappfull buss på morran til Dragvoll (tar rundt 20 minutter).

 

Det å dele bad med flere går overraskende greit, du blir fort vandt med det. Personlig bodde det ei i kollektivet som til og med presterte å legge igjen gjennomblødde truser med bremsespor i midt på badegulvet, uten at det skapte nevneverdige problemer hva baderomsbruken min angår. Hu flytta, heldigvis.

 

Poenget mitt er at du ikke burde ha for høye forventninger til boplass når du flytter. Når du først har fått et sted å bo og blitt litt kjent har du et mye bedre utgangspunkt for å finne noe nytt og bedre, standardmessig og etter hvor du helst vil bo avstandsmessig.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Ja, da høres det egentlig bedre ut å bo i sentrum. Å reise litt til og fra skolen går jo greit. Finnes det studentboliger i bykjernen som man kan søke på gjennom SiT? Hva heter de i såfall?

 

Du har Nedre Singsakerslette/Klostergata (eller er dette to forskjellige?), noen deilige SiT-boliger på Solsiden og sikkert flere som jeg ikke husker i farta. Samt at det er mye privat, som borti Elgsetergate (ved Samfundet).

 

slux: Jeg vet ikke med deg, men jeg finner det vannvittig lite fristende å traske oppover bakkene i sur vind og regn eller kulde midt på natta, gjerne kjempesulten og tørst og sjanglete der du går. Samt at man risikerer menn på scooter som vil voldta deg (dette skjedde helt seriøst med han ene jeg bor med, en mann på scooter med brekkjern som ville "sjekke hvem som har dypest lommer"). Samt at du må time alt du skal gjøre med bussrutene til Team Trafikk, og vi vet jo alle hvor punktlig bussene her i byen er... :p Temmelig dritt å for eksempel måtte forlate en kinoforestilling fordi du må rekke siste buss hjem og ikke er villig til å betale 60 spenn for å ta en 20 minutter forsinket nattbuss. Men altså, det går jo på sett og vis greit å bo her oppe i ødemarka, kunne vært verre! :)

Lenke til kommentar

jeg ANBEFALER alle som vurderer og søke på dragvoll å tenkte seg godt om.

 

dragvoll er hovedsaklig for en gjeng tapere :D . Å dra helt opp til trondheim for å studere på dragvoll er unødvendig.

 

Si nei til Dragvoll, si nei til tapere.

Endret av boratsmom
Lenke til kommentar

Voksent!

 

hallo, innlegget mitt er kanskje barnslig men jeg kaller spade for spade.

 

i motsetning til andre går jeg ikke rundt og sier folkhøyskole er topp topp utdanning.

jeg sier det som det er , dragvoll er noe ubrukelig søppel som er en stor skam for NTNU. De burde ha blitt slått sammen med HiST (høyskolen i trondheim)

 

kanskje vi da kunne gått opp i europarankingen over universiteter.

Lenke til kommentar

Voksent!

 

hallo, innlegget mitt er kanskje barnslig men jeg kaller spade for spade.

 

i motsetning til andre går jeg ikke rundt og sier folkhøyskole er topp topp utdanning.

jeg sier det som det er , dragvoll er noe ubrukelig søppel som er en stor skam for NTNU. De burde ha blitt slått sammen med HiST (høyskolen i trondheim)

 

kanskje vi da kunne gått opp i europarankingen over universiteter.

Ehh, var det ikke du som hadde for dårlige karakterer til å komme inn på NTNU?

Uansett. Kryp tilbake under steinen du kom fra. Vær så snill.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...