Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Fra Oppmeldingsrutiner for utsatt eksamen ("kont") i august (18.6 2009):

 

Utsatt eksamen ("kont") avvikles i perioden 3. august til og med 15. august. Eksamensplanenen vil bli publisert på nettet 15. juli.

Disse datoene har vært kjent siden i fjor høst, så intet nytt her.

 

Det er de eksakte datoene for hvert enkelt fag som folk etterspør her. Siden de ikke kan planlegge konteeksamen før alle meldingene har kommet inn så må vi nok regne med at datoene kommer et par uker eller så etter oppmeldingsfristen 9. juli.

Endret av A-Jay
Lenke til kommentar
Se "Oppmeldingsrutiner for utsatt eksamen ("kont") i august" under "Studentmeldinger"

Eh, hva har denne meldingen med kontedatoene å gjøre? Konteperioden har vært kjent siden i fjor høst, så ingen nyhet der. Det er de eksakte datoene folk etterspør her.

Hvis du ser etter på hva cecolon spør etter så spør han etter publiseringsdatoen som er nevnt i overnevnte melding på innsida.

Lenke til kommentar

Det er vel opp til skolene å vekte fagene med et visst antall studiepoeng. Ser for meg at NTH ønsket å fortsette med samme fag over like mange semestre da studiepoeng-ordningen kom. Da var det enklest å ta alle over en kam og gi dem 7,5 poeng hver.

Lenke til kommentar
En bachelor gir vel 180 poeng, og en fullført master 300 poeng (til sammen). Eller varierer dette òg fra universitet til universitet?

Hvis nei: hvorfor gir da NTNU kun 7,5p for de samme fagene som UiO gir 10p for? Synes det virker litt rart. :hmm:

Som sagt kjører NTNU 4 fag per semester, mens UiO kjører 3 fag. Det betyr at du må ta 4 fag på NTNU for å få samme uttelling som 3 fag på UiO. Og da er selvsagt systemet tilrettelagt slik at man kan ta 4 fag per semester, med mindre belastning per fag enn det ville vært på UiO.

 

Hvorfor det er forskjell på fag per semester er jeg ikke 100% sikker på, det er vel historiske grunner som ligger bak dette. Men i praksis vil det bety at du vil aldri finne fag som er helt like på både NTNU og UiO. Siden UiO-fag har flere studiepoeng, vil de typisk være mer omfattende, ha lab, prosjekt, eller ta mer tid på andre måter. Så da kan man ikke sammenligne enkeltfag 1:1 mellom disse institusjonene, man må se mer studieprogrammet som en helhet.

 

Prøver igjen: Vil automatisk ekstrafag jeg tar nå, som inngår i høyere årskurs av studiet, bli integrert ved det aktuelle året?

Har du tatt dette faget har du tatt det. De kommer selvsagt ikke til å kreve at du tar faget på nytt når du først har bestått eksamen. På samme måte kan du få fritak for emner om du har tatt andre emner som har det samme innholdet på NTNU eller andre høyskoler/universiteter, så lenge de har minst like mange studiepoeng.

Lenke til kommentar
Gøyal «kamelon»-diskusjon.

 

Prøver igjen: Vil automatisk ekstrafag jeg tar nå, som inngår i høyere årskurs av studiet, bli integrert ved det aktuelle året?

 

Ja, hvis faget er obligatorisk. For eksempel er det en del som tar statistikk i 1.klasse, da vil den karakteren dumpe rett inn i utdanningsplanen.

Lenke til kommentar
En bachelor gir vel 180 poeng, og en fullført master 300 poeng (til sammen). Eller varierer dette òg fra universitet til universitet?

Hvis nei: hvorfor gir da NTNU kun 7,5p for de samme fagene som UiO gir 10p for? Synes det virker litt rart. :hmm:

Dette er normert fra høyere hold. Får inntrykk av at siving-studiene stort sett går som de gjorde i gamle dager - dette med studiepoeng er noe som stort sett lages etter at man er ferdig med å lage årsplanen. Formelen for studiepoeng per fag blir da 60/x hvor x er antall fag i året :p

 

Men arbeidsmengden skal i prinsippet være den samme, selv om det helt klart er store forskjeller på arbeidsmengden i ulike fag selv om de har samme studiepoeng. Totalt går det vel opp i opp til ca det samme.

 

Aha-opplevelser er must. :) I krevende fag er det jo nettopp dette som er motivasjonen synes jeg. Hvordan er fordelingen jenter/gutter? No offence, men har lite lyst å gå i en ren gutteklasse skal jeg være ærlig. Kvinnelige vibes trengs for å holde ting i balanse.

Ca litt over 1/3 jenter, går litt opp og ned fra år til år.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Jeg har et spørsmål om fysmat-studiumet (forhenværende siv.ing., nå mester av teknologi)) på NTNU, og ser til min glede at enkelte her inne går på programmet. Egentlig handler spørsmålet mitt vel så mye om meg, men uansett.

 

Saken er den at jeg gikk ut fra VGS for fire år siden, og vurderer nå å begynne på fysmat. Men det er ganske så lenge siden jeg sist løste en ligning eller deriverte noe som helst, for ikke å si integrerte! Dvs. nettopp fire år siden. I ferien nå komme jeg til å jobbe hvertfall en stund til, men jeg satser på å få satt av noen uker til 3MX-repetisjon (hvilken fantastisk ferie dette viser seg å bli).

 

Hvor problematisk vil det bli for meg at matte-repetisjonen komme til å lide? Er jeg nødt til å være beherske dette eldre pensum 100 % fra the get-go, eller blir pensum introdusert på en slik måte at detaljer fra 2- og 3MX ikke behøver å sitte i ryggmargen?

 

Fysikken og kjemien bekymrer jeg meg mindre for. Jeg har tatt en titt på det første fysikkfaget, og fått en forståelse for at ca. 60 % uansett er 3FY-repetisjon, og kjemien, vel, den er ikke så viktig.

 

Og, mens jeg først har dere her:

 

Hvor vanskelig og arbeidskrevende må jeg forvente at dette kommer til å bli? På videregående var jeg, tja, la oss si topp 3 i realfagene, men vi var ingen ekstraordinær klasse, og jeg har aldri hevdet meg i Abelkonkurransen el. Har jeg likevel en sjanse til å gjøre det bra på studiet, uten å arbeide 60-timers uker?

 

På forhånd takk!

 

HVis dere ser en litt gammel fersking til høsten er det ikke så usannsynlig at det er meg.

Lenke til kommentar

qwertyuio: Hva som er mer interesant er hva slags karakterer du endte opp med i 3MX, men hvis du fikk gode karakterer tror jeg det vil lett komme tilbake til deg når du lærer det om igjen. Du må nok jobbe en del i starten, men etterhvert kommer det nok til å løsne en del og ting faller på plass.

Lenke til kommentar

Min erfaring med matte 1 (som er det du har første semester) er at man har en god del repitisjon. Dog hadde jeg et annet utgangspunkt en deg, fordi jeg gikk rett fra VGS til NTNU. Jeg tror så lenge du er god i matte og jobber greit, så klarer du matte 1, uavhengig av hvor lenge det er siden du hadde det. Etter noen par uker så burde du være der du var der du var når du var ferdig med 3mx. Er faktisk en del repetisjon av "lover og regler" (delvis intergrasjon osv) men ofte er oppg en del vanskeligere rent regneteknisk. Hvis det er noe du lurer på så er det bare å spørre så skal vi hjelpe deg gjennom vettu ;)

Lenke til kommentar

Jeg aner ikke hva du har gjort de siste fire årene, men du bør være forberedt på at arbeidsmengden er ganske mye større enn den var på VGS. Jeg var i militæret et år før jeg startet på NTNU og var langt fra forberedt på tempoet.

 

Det bør gå helt fint så lenge du er forberedt på det på forhånd.

Lenke til kommentar

Matematikk 1 er ikke saa forferdelig mye mer enn 3MX, men man gaar dypere ned i teorien. Paa slutten kommer det ogsaa en del om rekkeutviklinger, differensiallikninger og noe numerisk matematikk som du nok ikke har sett foer. Du vil nok ogsaa finne ut at grensebevis (epsilon-delta) kommer til aa vaere vanskelig.

 

Naar det er sagt trenger du ikke vaere finalist i abelkonkurransen for aa velge fysmat, men du maa ha en god interesse for enten fysikk eller matematikk (helst begge).

 

Men, hvis du har lyst til aa gjoere det bra paa fysmat karaktermessig maa du nok vaere av den oppfatning av at 2MX og 3MX er trivielle saker. Du boer i hvert fall ikke ha noe problem med aa lese over det naa og skjoenne stoffet. Paa universitetet er det mye selvstudium og klarer du ikke aa faa med deg 3MX klarer du nok ikke matte 1 heller.

 

Naar det er sagt saa er mekanisk fysikk et forholdsvis greit fag. I starten virker det superlett med kun repetisjon av 2FY og 3FY, men etterhvert kommer det litt smaatricky ting, men naar det er sagt er pensumet egentlig ganske enkelt. Avslutter med harmoniske oscillatoren til slutt, men det er bar en enkel difflikning.

 

ITGK er vel det letteste faget det semesteret. For deg betyr det enkel HTML og noe MATLAB.

 

Ex.Phil er faktisk ganske interessant, men det prioriteres selvsagt nederst i rekken over hva som skal gjoeres og resultatet blir deretter.

 

Men naa kommer poenget mitt, foerste semester paa fysmat er ikke vanskelig, det er semester nummer to de fleste sliter! Matematikk 3 er en enkel affaere, men matematikk 2 er noget mer problematisk. For aa lykkes i elektromagnetisme mener jeg ogsaa at man maa forstaa matematikk 2, da elmags kanskje viktigste lov er et overflateintegral. Kjemien er stort sett enkel.

 

Lab: Elmag har lab hver uke i 5-6 timer, laben suger. Stort sett sitter man og ser paa noe jalla. Kjemi har ogsaa lab hver uke i 3-4 timer, men denne faar du beskjed om hva du skal gjoere, ser paa reaksjonen, skriver jounral og drar hjem. I elmag maa du ogsaa skriev journal etter hver gang, men i tillegg skal det skrives en stoerre rapport til to av de stoerre eksperimentene.

 

Midtsemesterproever: matematikk 3, matematikk 2, elmag og kjemi (kjemi har 2-3 stk.)

 

Saa dette semesteret har en stor arbeidsmengde!

 

Men hvis du har interesse for en av dem og er villig til aa jobbe mye saa er det bare aa goenne paa. De som synes de to foerste aarene blir for teoretisk kan velge retningen biofysikk, eller ta noe veldig labrettet fysikk (maaleteknikk-greier). Eller saa kan du komme og kose deg her paa industriell matematikk:-) (vi har bordtennisbord)

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...