Gå til innhold

Hvordan monterer jeg bindinger på et snowboard?


Anbefalte innlegg

Som sagt i topic - guttungen har fått snowboard til jul - og nå lurer vi på om det er noe vi må tenke på ved montering av bindingene.

 

Skal begge beina stå 90˚ på brettet eller er dette valgfritt?

 

Er det en av føttene som skal være fremst eller er dette også valgfritt?

 

Som dere skjønner - dette kan jeg barne-tv om så alle tips mottas med takk :!:

 

::Dan

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

du kan jo bare gå dit du kjøpte brettet så setter de på bindingene, hvis du kjøpte i sportsbutikk. ta med gutten å da selvsagt så han får bestemme litt åssen han har det. kan væra greit å få gjort det ordentlig. ikke att jeg sier du er udugelig, men det kan væra greit å få folk med rikti utstyr å diverse til å gjøre det.

Endret av Bushnell
Lenke til kommentar

Montering av bindinger er jo forskjellig fra brett til brett og binding til binding.

Selv har jeg Bent Metal bindinger, og der er det en plate midt på bindingen som jeg snur på, setter hullene i den plata ned på 4 av de mange hullene på brettet og skrur fast. Det er vel det mest vanlige i dag. Har faktisk ikke sett noen andre typer bindinger der det ikke er noen hull. Antall hull kan jo variere da :)

 

Men det jeg vil mene kanskje er best er hvis dere lar han prøve litt forskjellig, og så kan han si hva han syns er best. Regner med han ikke har stått på brett før?

Angrer bittert på at jeg vendte meg til bindingsoppsettet på det første brettet mitt, for når jeg da justerte det, så ble det helt corny å kjøre.

Hvis vi tar utgangspunkt i at han står regular* og ikke goofy**, så vil jeg foreslå å prøve dette:

 

1. Begge beina rett fram. Eks: | |

2. Venstre bein noen grader utover mot nose'n (fronten) på brettet. Høyre fot rett fram. Eks: \ |

3. Begge bein litt skrått mot nose'n av brettet (det blir mest de som kjører slalom og BorderX som kjører sånn). Eks: \ \

4. Begge beina skrått fra hverandre. Eks: \ /

 

Den samme tingen kan du gjøre hvis han foretrekker å stå goofy**

 

Alternativ 4 er vel det som er best når du begynner å få litt peiling på snowboard sånn at du mestrer både regular* og goofy** kjøring. Eller switch som det heter på fagspråket :p

 

Regular* = Venstre bein fremst

Goofy** = Høyrebein først

 

Håper dette hjalp deg litt på vei!? Hvis du lurer på noe mer, så er det jo bare å spørre :) Vil ikke anbefale å gjøre det her selv med mindre du veit hva du driver med. Det er veldig lett å montere bindinger hvis du har sett andre gjøre det, eller klarer å tenkte deg til hvordan det gjøres selv, men det kan bli litt klundrete med tanke på at skruene KAN gå litt opp sånn at bindingene slarker. Det er egentlig bare et tegn på at du må skru dem til litt mer. Måtte lime skruene på det første brettet mitt pga at de ikke ville sitte fast :nei:

 

Lykke til med monteringen, og håper du får det til sånn at vi i snowboard miljøet har en ny rekrutt :thumbup: Det trenger vi!

 

 

EDIT: En annen ting som er VELDIG viktig er å ikke gi opp! Snowboard tar tid å lære seg. Spesielt hvis man ikke har stått på noen form for brett før. Begge beina er tross alt "limt" fast på samme plate, og det gjør balansen litt vond i forhold til ski der du har to plater å stå på :)

Endret av wunderbaum
Lenke til kommentar

Se det var svar ja ... :yes:

 

Grunnen til at vi ikke gikk til forhandler var fordi han var på vei ut - og forhandler stengte om noen minutter da det ble bestemt han skulle ut.

 

Nå har han kun èn gang tidligere leid et snowboard oppe i Hanskollen skisenter i Hurdal - og da sto han med høyre beinet først. Vi monterte bindingene 90* på brettet med høyre benet først selv om han er høyrehendt. Er dette dumt? og bør vi isåfall montere dem anderledes (motsatt)? Tenker da på hva man bør venne seg til. Han er totalt nybegynner så egentlig er det ett fett hvordan han har tenkt å brekke nakken :D

 

::Dan

Lenke til kommentar
Vi monterte bindingene 90* på brettet med høyre benet først selv om han er høyrehendt. Er dette dumt?

Hvis det er det gutten liker, så nei, det er ikke dumt. Skriver selv med høyrehånd, og står med høyre først, og det har ikke vært noen hindringer med det.

Så lenge man blir vant til en ting, så går alt bra. Og det er bare å stille bindingene hvis han ikke liker å stå som han gjør nå.

Regner med han begynner å ta litt sjangser og hoppe litt og sånn når han føler han har teknikk nok til å klare det. Når han klarer å hoppe og lande ganske bra, kan det jo hende at han begynner å ta tak i brettet i lufta (grabs).

Og på det punktet er det egentlig ikke noen forskjell fra om man bruker høyre eller venstre. Det faller så naturlig at det ikke er noe problem i det hele tatt.

Så jeg sier bare at så lenge han liker å stå sånn, la det være sånn ;)

Men, du må ikke bli redd hvis han får et par fall ;)

Absolutt alle som tar seg en tur på et hopp uten å ha helt kontroll går rett på snørra! Det er sånn man lærer, er det ikke?

 

Jeg har begge bindingene tror det er på 0 ;) sånn at dem står rett fram på brettet best å trikse da :thumbup:

0 grader blir litt vondt vel? Da står jo bindingene rett ut mot nose og tail :p Neida... Skjønner hva du mener.

Det blir vel egentlig feil å si at det er lettest å trikse med bindingene rett fram, for det er fra person til person :)

Selv har jeg høyrebinding på 45 grader, og venstrebinding på 37,5 grader. Det er det jeg føler er komfortabelt ;) Har en kamerat som har begge bindingene på 46 grader. Folk som ser stands'ene hans (som vi sier) sier at det er helt sykt! Det er det jo også! Tror faktisk han har justert dem enda nærmere 50 grader, uten å si det helt sikkert.

Så hele poenget er at man finner en ting som er komfortabelt og fortsetter med det :thumbup:

Endret av wunderbaum
Lenke til kommentar
Og glem for all del ikke å bruke gjennomgående bolter med låsemuttere under......

Å filler'n - tenkte å bruke borrelås vi da :!:

 

Vil bare avslutningsvis takke for alle svarene. Vi tar vel en tur i bakken og prøver ut litt forskjellige innstillinger så han får prøvd seg litt frem.

 

Igjen - takk for alle svarene

 

::Dan

Lenke til kommentar
  • 14 år senere...
  • 1 år senere...
Dan Hansen skrev (På 6.2.2005 den 13.56):

Nå har han kun èn gang tidligere leid et snowboard oppe i Hanskollen skisenter i Hurdal - og da sto han med høyre beinet først. Vi monterte bindingene 90* på brettet med høyre benet først selv om han er høyrehendt. Er dette dumt? og bør vi isåfall montere dem anderledes (motsatt)? Tenker da på hva man bør venne seg til. Han er totalt nybegynner så egentlig er det ett fett hvordan han har tenkt å brekke nakken :D

 

::Dan

Ser at det er veldig gammalt tråd som noen andre dro opp. Eg lar posten min stå, i tilfelle noe andre lurer på same som du :)



Eg liker 12* og 15*, evt 12* og 9* eller 12*/6*. Kommer litt ann på kas brett eg bruker og kva eg skal gjøre. 

Har dere kjøpt brett som er like god begge veier? Då kan det lønne seg med meir nøytralt. Er det directional, så lønner det seg å sette kun den ene veien. Se kva som er komfortabelt for han. Be han om å gi tilbakemelding, om han ønskjer noe justeringer/prøve noe annet. Dere kan jo justere det i løpet av 2-3min på bakken.

Det er også viktig å posisjonere bindingen riktig, mtp hvor lang fra kvarandre de står og hvor langt fra frem/bakkant de står. Så bør du justere strapper, så de holder skoen riktig og bindingen ellers bør justeres for same grunn.
Søk på det på youtube. Alt i alt så tar det deg 30-60min, men kommer til å gi mye bedre kjøreglede til kidsen. Det er noe du gjør kun ein gong, etter det er det kun å justere * på bindingen, til dere finner frem til noe han liker.

Endret av aomt
edit
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...