Gå til innhold

Xerox 19" LCD XA7-19I erfaringer ?


arr1000

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Etter å ha hørt mye positivt om denne skjermen flesket jeg til på netshops tilbud sist uke. Jeg har ikke hatt lcd-skjerm før, men har brukt det mye på jobb og skole.

 

Skjermen min er jo strålende egentlig, ser ikke noe etterslep o.l. MEN, jeg synes baklyset er altfor sjenerende. Stort sett går det greit, men når skjermen skal vise mye svart synes jeg denne svart-fargen er alt for lys.

Jeg har prøvd å se film, og siden jeg er ganske kresen av meg mener jeg det er langt igjen før det svarte er svart. F.eks. er jo ramma rundt skjermen fullstendig svart, men skjermbildet er langt langt unna det. Æsj, føler meg ganske skuffet egentlig. :(

 

Testet den i spill også, ikke tegn til etterslep, men i mørke deler av brettene er den svarte fargen grå og ikke svart. Jeg har selvfølgelig forsøkt å stille lysstyrke, men dette påvirker ikke baklys-styrken, slik at det mørkeste svart jeg kan oppnå forblir uforandret (resten av bildet blir mørkere).

 

Er det kun min skjerm som er slik, eller har andre denne erfaringen også? Jeg håpet vel litt på at svart skulle være svart, men det er kanskje mye å forlange av en lcd-skjerm?

 

Vurderer litt å benytte angrerett og gå for en CRT isteden, men da er det plassproblemer som melder seg igjen...

Endret av 4WheelDrive
Lenke til kommentar

Endelig en med samme inntrykk som meg!

Har selv denne skjermen og er godt fornøyd, bortsett fra når det kommer til "sortheten". Synes absolutt ikke det blir ordentlig sort, og var ordentlig skuffet når jeg skulle se film. Gidder derimot ikke styre med å finne en ny og sånn når jeg først har denne, men skulle gjerne sett at sort var litt mer sort ja, og ikke mørkeblå/lilla som nå... :no:

Lenke til kommentar

jeg har bytta inn 2 døde skjermer av 8ms versjonen :D og på den siste jeg fikk var det ikke noe 8ms klistremerke...det betyr nok at det er den med ny strømforsyning, eller hva som er fiksa :hmm:

 

det svarte på filmer er da kull svart jo :cool: ikke NOE negativt her.

Ikke NOE pipelyd og 2 døde pixler som ikke gjør noe :thumbup:

 

testet flere skjermer, benQ bl.a. og bildet der på 17" er evig mye dårligere. evig! :tease:

Lenke til kommentar

Da ser det ut som at skjermen min har tatt kvelden for godt.

Sleit en del siste måneden med at skjermen plutselig ble svart og lyster bare blinket (akkurat som strømsparing). Problemet er bare at den ikke starter når jeg beveger musen eller trykker noen knapper.

I starten kunne dette fikses ved å start skjermen på nytt, etterhvert måtte jeg trekke ut strømmen, så strøm og DVI, og nå er det nesten umulig å få start på den.

Grunnen til at jeg ikke har sendt i skjermen før var at "slagene" kom så tilfeldig, og alle vet jo at ting nesten aldri feiler når du skal vise hva som er feil. Nå er derimot skjermen nesten ubrukelig, så jeg MÅ sende den inn.

Symptomer:

Du skrur på skjermen, men ingen logo kommer. Litt flimmer/ubalanse i skjermbildet mellom svart og grått, mens on-LED blinker blått.

Skal høre med netshop i morgen om hva som kan gjøres, jobber med pcen både på jobb og lekser fra Blindern, så jeg kan egentlig ikke unnvære skjermen flere dager mens de feilsøker.

Lenke til kommentar

Skal ha 2 av disse. Ser folk er fornøyd samtidig som det er en del "mugg" med skjermen.

Har bestilt 1 idag ettersom jeg ikke hadde returrett hvis det bare var 1 til 2 og kanskje 3 døde pixler.

Så må mygle litt. Død pixel,ingen retur.... = Bruk av angrerettloven :cool:

Kjøp av ny et annet sted eller i annet navn frem til jeg får 2 like som funker 100%

 

Virker som en spennede skjerm.

Lenke til kommentar

Må bare nevne at netshop var fantastiske på håndteringen av mitt tilfelle.

Mitt innlegg ble skrevet en søndag, og mandag ringte jeg netshop.

Der fikk jeg beskjed om å dra til netshoposlo (som ikke er så langt unna), så skulle jeg få fikset skjermen i løpet av dagen. Etter 5 minutter oppe hos netshoposlo, kunne jeg spasere ut med en ny skjerm.

Lenke til kommentar

Bestillte først en Xerox 19" XA7-192 gjennom komplett.no, men der har de klart å skyve bekreftet lager levering med en dag per dag hele den siste uken! Ble tilslutt så fustrert at jeg avbestilte og bestilte den veldig lignende XA7-19I-8 fra shg.no (go shg!).

 

De har XA7-19I-8 i Danmark, men ingen XA7-192. I Norge er situasjonen omvendt. Fant heller ikke XA7-192 på Xerox sine sider. Er det noen som vet forskjellen på disse, er det bare typebetegnelse forskjell eller er det faktisk substans i forskjellen?

 

Håper noen der ute kan oppklare forvirringen! Håper jeg ikke har kjøpt en dårligere skjerm! :hmm:

Lenke til kommentar

Har hatt denne skjermen i 3 dager nå.

Den er jo meget elegant å se på, faktisk oser det litt luksus over denne og gjør at resten av utsyret ser billig ut. Har av den grunn kjøpt meg et DiNovo keyboard også.

 

Fikk ingen døde piksler og har inntrykk av at skjermen er super på bilder. Sterke klare farger og det dukker opp masse nye detaljer jeg aldri har sett før både i spill, bilder og grafikk generelt.

 

Skjermen tryner fullstendig i filmavspilling. Den blir rett og slett for lys, svart er tilnærmet grått grunnet baklyset. Er man filmentusiast eller ser mye film på pc bør ikke denne skjermen engang vurderes. Samme med spill i mørk atmosfære, føler at skjermen blir litt grå som om man skulle ha for mye gamma lissom.

Ikke så ille i mørke spill som i film riktignok. Det er først når de svarte stripene oppe og nede i filmen man virkelig først irriterer seg over baklyset. Kort sagt synes jeg skjermen er direkte ræva i film.

 

Skjermen er også veldig følsom for synsvinkel, da spesielt vertikalt. Føler at jeg må sitte i veldig "korrekt" høyde hele tiden for å slippe "buing" i bildet. (windows miljø med mye rette kanter)

 

 

Kjøper en til av denne :thumbup:

Er alt i alt veldig fornøyd med skjermen og den er overlegen i nærmest alt.

Har hatt mange "oj" og "aha" opplevelser av nye sylskarpe detaljer.

Super skjerm og den er lynrask.

Synd den ikke klarer det bedre i film, ikke noe problem for mitt vedkommende da jeg foretrekker TVen uansett.

Jeg har også en svak pipelyd i 8-10 sekunder ved oppstart, men den forsvinner.

 

Modell: Xerox 19" LCD XA7-19I, 8ms, kontrast 1000:1 (snart x2 :cool: )

Lenke til kommentar

Ok til alle som jeg har sakt at jeg er stor fornøyd til...er ikke så sikker lenger...min skjerm lider av innbrenings symtomer!.

 

har fulgt noens råd om at skjermen må få vile litt (noe som høres helt teit ut med tanke på at andre skjermer ikke trenger det!?)

Uten at det har gitt noe bedret resultat skjermen min har blitt værre de siste dagene. Ikonene er brent fast i skjermen og halve skjermen min har nå en slags brun farge som dekker ca 5-10 cm på venstre side av skjermen.

 

kjøpte min skjerm på Digitalimpuls i Oslo 10.03.2005

Kan noen fortelle meg hva jeg må gjøre nå for at jeg kan bytte den inn eller få den fiksa? skal jeg kontakte Digitalimpuls siden det var der jeg kjøpte den eller må jeg snakke med Xerox?

 

har aldri brukt garantien på noe i mitt hele liv..(hvis det da finnes garanti på denne skjermen da)

Lenke til kommentar
kjøpte min skjerm på Digitalimpuls i Oslo 10.03.2005

Kan noen fortelle meg hva jeg må gjøre nå for at jeg kan bytte den inn eller få den fiksa? skal jeg kontakte Digitalimpuls siden det var der jeg kjøpte den eller må jeg snakke med Xerox?

 

har aldri brukt garantien på noe i mitt hele liv..(hvis det da finnes garanti på denne skjermen da)

 

 

 

Dette høres ut som en veldig grei garantisak.

 

Ta kontakt med Digital Impuls og spør dem hvordan de vil ha dette gjort.

 

Sikker på at det fikser seg ganske enkelt for deg!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...