Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
Need44speed skrev (På 9.7.2020 den 17.29):

Maten jeg har spist de siste dagene har vært ganske usunn, men jeg har overholdt kalorimålet og proteinmålet. Har det da egentlig noe å si hva man spiser (si man får i seg vitaminnene osv gjennom andre måltider) for kroppsfett osv? For eksempel en pizza grandiosa til middag, kake til dessert, og så tilpasse slik at makroene er under kontroll dagen sett under ett. 

blir kake fortere fett enn andre ting?

hvorfor er ølmage en ting hvis ikke øl gjør at man blir tjukk? 

  

quoter deg fordi du har mye peiling

Det finnes mange grunner til å droppe sukker til fordel for renere og sunnere mat: https://www.ditchthecarbs.com/30-reasons-why-sugar-is-bad-for-us/

Ølmage mener jeg har sett at kommer av insulinresistens, noe som kommer av for høyt blodsukker. Samt at testosteron avgjør hvor på kroppen fett blir lagret, mer testosteron = mer fettlagring på magen.

Lenke til kommentar
Pliscin skrev (14 timer siden):

Ølmage mener jeg har sett at kommer av insulinresistens, noe som kommer av for høyt blodsukker. Samt at testosteron avgjør hvor på kroppen fett blir lagret, mer testosteron = mer fettlagring på magen.

Langvarig energioverskudd gir insulinresistens. Det med ølmage ble besvart under det du siterer; leveren har en begrenset kapasitet til å fort forbrenne "ølmage" produkter og kan lagre de som fettdråper" i nærliggende organer - med andre ord avgjør ikke testosteron hvor fett blir lagret:
Mer insulin --> generelt fettlagring proporsjonalt.
Mer insulin --> ikke mer testosteron,  dette hormonet er "selvregulerende" og påvirker derimot mange andre prosesser, som f.eks mengde aminosyrer i blod. Lavere testosteron kan på sikt gi overvekt via andre mekanismer og ved "etablert overvekt", kan det gi en lavere produksjon av testosteron. 

Muligens du tenker på at fra et evolusjonsmessig perspektiv, så gir østrogen mer generell økt kroppsfett. Her spiller blant annet hormoner og genetikk en rolle ved fettlagring: Hvor er det "beste stedet" å lagre overskudd er på uten at det påvirker jakt-egenskapene til mannen?

Lenke til kommentar
leifeinar skrev (På 2.8.2020 den 19.15):

Ja ;) men forferdelig pris. fant etterhvert noe på amazon som man trer inn på et par tunge plater. Link men får vel snekre noe i grovt tre og sette inn i hjørnet eller noe ennet lurt.

Om du ikke gidder å bruke noe særlig penger på dette, kan du surre inn enden av stangen i et håndkle, så ødelegger du ikke gulv/vegg. 

Lenke til kommentar
leifeinar skrev (23 timer siden):

Litt ot her: men har noen handlet fra myprotein.no ? veldig uklart med toll og avgifter der. skulle ha noe småstæsj som jeg ikke gidder å betale ekstra på uten om moms. og det faktum at det var snakk om fortolling på en .no butikk?

Jeg handla derfra.... kjøpte proteinpulvar av ris og mandelsmør til 600kr... Måtte betale over 600 for å få henta varene på posten, i tollgebyr osv... 

 

Lenke til kommentar

Takk for hjelp. handlet i norge like greit :) ikke noe imot momsen bare alle disse avgifter som må betales. tenker at når folk på ebay som selger mobildeksel til 20kr klarer å fortolle ved utsjekk så burde disse også klare det.

har handlet Fat gripz extreeme.  ble ikke så ille når jeg melde meg inn i kundeklubb og fikk 150 i rabatt.

Endret av leifeinar
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har brukt Fitbit Charge 2 i noen år, før jeg bytta til Garmin Forerunner 245 Music for en drøy uke siden. 

Jeg synes denne virker veldig grei så langt. Den har egen app, men kan kobles opp mot Strava, Runkeeper, Endomondo eller en håndfull andre kontoer slik at øktene lastes opp automatisk. 

Det fungerer veldig greit med Strava i alle fall. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Lami skrev (På 28.8.2020 den 16.25):

Noen som har hatt dårlig uke før?

Denne uken føler jeg alt har gått shit på treningene. Jeg klarer ikke å ta pullups engang, alt er slitsomt og føles tungt.

Vært sånn 3 treninger denne uken.

Du er nok ikke den eneste som har hatt det, nei. Tror ikke det er så uvanlig. Har hatt økter selv hvor alt føltes blytungt og hvert eneste rep var en kamp å komme seg i gjennom. Livet er jo generelt en rollercoaster, og det påvirker nok treningen. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...