Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Når spår folk her inne at treningssentre kan åpne igjen? Blir jo bare spekulering så klart.
 

Kjenner jeg begynner å lure på om jeg selv skulle kjøpt noe utstyr, om så bare et par kettlebells. Kommer an på om det i det hele tatt er mulig å få tak i nå til dags, og hvor lenge man må bruke de før ting åpner. Kjedelig å kjøpe utstyr for et par tusen nå og så åpner det igjen om 2-3 uker. Sparer litt penger på stengt treningssenter da, så det kan jo brukes på evt utstyr så lenge det er stengt.

Burde vel kjøpt med en gang alt startet, men så langt fram tenkte ikke jeg.

Lenke til kommentar

Her i byen går det snakk om at de håper kunne åpne til uka. uten at det på noen måte er bekreftet. Er vel snakk om x antall personer inne samtidig og utstyr på vaskes før og etter bruk. Vil jo tro det faller et ansvar både på de som driver og de som skal trene. 

For min del kan det godt være stengt noen uker til. Og godt mulig jeg venter en liten stund etter åpning før jeg tar i bruk studio. Trives godt i garasjen med nye øvelser og total forandring i oppsett. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dufen skrev (1 time siden):

Jeg trodde folk hadde annet fokus enn dette. Det var blitt så stille fra raddiser, men vi vil vel se mer av denne søpla nå som det slippes mer tak i fokuset på epidemien. 

Hun her kunne vært sikrere mot viruset om hun heller hadde fokusert på å holde seg frisk og sunn i stedet for å være et offer...

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/8mMxJx/la-kropp-vaere-kropp

Jeg har fint lite med hvordan andres kropper ser ut, og skjønner ikke andres behov for å hele tiden mene noe om det. 

Lenke til kommentar
Dufen skrev (1 time siden):

Jeg trodde folk hadde annet fokus enn dette. Det var blitt så stille fra raddiser, men vi vil vel se mer av denne søpla nå som det slippes mer tak i fokuset på epidemien. 

Hun her kunne vært sikrere mot viruset om hun heller hadde fokusert på å holde seg frisk og sunn i stedet for å være et offer...

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/8mMxJx/la-kropp-vaere-kropp

"Nettopp fordi slanking ikke fører til mindre sykelighet eller lavere dødelighet." En påstand hun altså baserer på sine egne feilaktige forsøk på å slanke seg. Jaha, hva med de som har lyktes? Det å slanke seg til en sunnere kroppsvekt reduserer da altså ikke sjansen for alvorlige livsstil sykdommer som høyt blodtrykk, diabetes og hjerte og karsykdommer? 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Er bare ikke mulig å ta slike folk/meninger seriøst. Finnes beklageligvis altfor mange av sånn folk der ute... Er så trist at enkelte har slike skadelige syn på seg selv og andre. Og du kan jo banne på at det er mange svake sjeler der ute som allerede ligger i faresonen som tror på alt dette pisset og som blir overbevist om at det er greit å veie 210kg sålenge en "elsker seg selv"

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

3 av 4 ønsker gå ned i vekt, trekker hun fram.

Tall jeg finner på overvekt viser at blant voksne menn (trøndelag og tromsø) tilsvarer dette antallet fete/overvektige. For kvinner er tallet overvektige og fete noe lavere begge steder.

Det må jo slik sett tilsi at nordmenn i stor grad prøver å forholde seg til virkeligheten?

PS: Tilhører gruppen overvektige som ønsker å gå ned i vekt selv, og jobber hardt med saken, både på trening og kjøkken. Jeg er selvfølgelig ikke for at man skal overfokusere på vekt og mat tvangsmessig, eller hate egen kropp fordi den veier for mye, men å etterstrebe sunnhet, verken mer eller mindre, må jo være et godt utgangspunkt for de fleste av oss.

edit:
Kronikken er kritisk til slankebransjen (og det er nok lurt), men ser ikke på  hvordan motpolen "matbransjen" tjener godt på at vi liker å innta mer kalorier enn vi har godt av. Ta f.eks. potetgullposer. Flotte størrelser på dem for å dele med venner, men kjøper du en alene, så er det gjerne rundt 1000-1500 kcal i snacks du bringer i hus. De selges jo ikke i mindre. Mye god sjokolade kommer kun i 200-250g pakninger... Mange av oss er jo ikke flinkere til å fordele den utover flere dagers "snacksbudsjett" likevel. Det burde vekke litt betenkeligheter. Ser det på internett iblant kritiseres "shrinkflation", men det er jo nettopp det vi kunne trengt mer av? Å ha mer junk i hus øker risikoen for å gå på en smell med det, og det er bransje der ute som jobber for at vi skal kjøpe med mer hjem enn vi "trenger".

 

Endret av Roedthaarogfregner
Lenke til kommentar

Poenget til mange, inkl meg selv er nettopp det at disse som er i denne "healthy at every size" movement'en er det at de skal bokstavelig talt på død og liv prøve å overbevise alle om at en KAN være healthy at every size, noe som i seg selv er helt på trynet og umulig å få til.

Om du begynner å nærme deg en vekt som gjør at du ikke lenger klarer å være noenlunde mobil, så jo, da mener eg faktisk at en burde begynne å hate kroppen sin og kanskje seg selv også som har latt det gå såpass langt. For gjør en ikke det men mener selv at en er flott og sunn så er det ingen grunn til å slutte å spise for en er jo sunn ikke sant?

Og kommer det noen som mener en burde ta seg i nakkeskinnet og faktisk skjerpe seg dersom en vil leve til en er 35 og kanskje en vil hilse på sine egne barnebarn en dag, da får en bare slengt tilbake at en er "fatphobic" og alt en gjør er å "fatshame".

Det er godt mulig det er det som er realiteten, men realiteten er også at knærne, hjertene og hele skjelettet til disse menneskene skriker og trygler om mindre belastning hver eneste dag, men disse glorifiserte menneskene gjør det de kan for å lukke øynene for sannheten, som er at de kapper måneder av livene sine hver dag pga stillesitting og spising, samt at virkeligheten er at de får mer oppmerksomhet og beklageligvis medlidenhet som overvektige (and pproud of it) enn de hadde gjort dersom de var normalvektige.

Tingen er at de ikke har hverken viljestyrke eller ork til å gjøre noe med det, komfortsonen med sofa og sjokkis er jo mye bedre så hvorfor SKAL de gå ned i vekt...? Bare for noen sier det til dem?

Nei, det skal de da VERTFALL ikke...ikke nå..ikke når noen sier det til dem. Vedder på mange oppfører seg slik bare på trass.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjenner godt til damen og jeg synes som så ofte før, at det fremstår som kunnskapsløst - synes hun prøver å å normalisere en overvektig kropp. Tidligere antok man at fettvev var "dødt vev", så har en sett de siste tjue årene at fettvev faktisk er metabolsk aktivt og spyr ut en rekke signal-stoffer, hvorav flere er direkte involvert i en såkalt "lav-betennelse-status".  

En ting er overvektige sin motivasjon og det faktum hvor utrolig vanskelig det er å gå ned i vekt for mange, det er legitimt og en (annen) diskusjon i seg selv. Noe annet blir forsøk på å normalisere en ugunstig tilstand. 
 

Endret av Dukien
  • Liker 3
Lenke til kommentar
debattklovn skrev (26 minutter siden):

Treningssenterne får nå åpne fra 15. juni, forutsatt at bransjen utvikler tilfredsstillende tiltak i samarbeid med helsemyndighetene. 

Trener vanligvis på et ubemannet treningssenter. Lurer på hvordan det kommer til å gå med dem nå. Smitteverntiltak vil jo generelt kreve at noen er til stede for å håndheve dem. Ikke minst er det et litt trangt senter, selv om det har alt man trenger av utstyr.


Om vi får nye topper av smitte i oktober, slik mange forutser, er jeg litt redd for at små og middels tilbydere kommer til å gå nedenom og hjem. Typisk de sentrene jeg trives best på (og er mest villig til å betale prisene til).

Men men, romaskin og jogging som hovedfokus i egentreningen fungerer ganske bra for meg. Litt ekstra kondisjonstrening og kaloriforbrenning generelt har vært veldig bra for kroppen min. Jeg har nok overprioritert styrke og gains på bekostning av utholdenheten den siste tiden før pandemien.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

4 økter uka i garasjen fortsatt. Holdt det gående helt siden senter ble stengt.

Div bein, tøye, strekke på mandager. Latterlig svak i beina og stiv som en stokk så dette har jeg veldig godt av :p

Resterende 3 økter så kjører jeg alltid 4 sett med 25 push ups og 4 sett med 12 pullups. I tillegg til det jeg "skal" den dagen. Fikk for meg at det må jo være ålreit.. 

Onsdag er hovedsaklig rygg og skuldre.

Torsdag bryst og armer.

Lørdag litt div,  Mage, Core (strengt tatt 1-2 timer hvor jeg leker og prøver klare ting i romerske ringer ) 

Jeg er veldig spent på å komme tilbake til studio, føler jeg har veldig gode økter og trur jeg har hatt skikkelig godt av å måtte mixe opp alt, men det er jo ganske naturlig at man mister noe styrke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...