Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Dukien skrev (På 9.1.2020 den 10.51):

*skamløs egenreklame* 

Min kritikk av Berit Nordstrand ble den mest leste saken i Norsk Tidsskrift for Ernæring i 2019. En hyggelig overraskelse, men også tankevekkende at hun "slipper unna" så mye som hun gjør. I et nylig paneldebatt ble hun av moderator konfrontert med enkelte av sine uttalelser, med basis i artikkelen min. Som vanlig stilte hun seg uforstående og mener at gluten --> fyfy. 

Farliggjør normal og sunn mat --> lanser sine egne "alternative sexy-krydret-ord" produkter --> få kjeft av mattilsynet for ulovlig markedsføring av helsepåstander --> ta martyrrollen --> heve inn millionlønn hvert år

Så en oppfordring til dere, er å være obs på at de matvarene er unødvendige dyre og tilbyr ikke noe mer sammenlignet med de "normale" alternativene. :)

Meget bra, Dukien, og helt enig!! ? Er så drittlei av folk som farliggjør normal mat og skaper unødvendig hysteri. Takk for at du gidder å være en viktig motstemme. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er dette som er den store krisen. Spesielt siden alt tyder på at det ikke kommer til å være snakk om bare to uker treningsstengt. Så her er det bare å preppe seg med alternativ. Jeg har gjort meg noen tanker om hva som kan funke som høvelige substitutter. Disse tar jeg gjerne tilbakemeldinger på. Hører også gjerne hva dere har tenkt. I krisetider som dette, må vi stå sammen og hjelpe hverandre.

 

Per nå har jeg nada treningsutstyr hjemme, Jeg er villig til å bla opp litt for å kjøpe noe som kan holde hjula litt i gang. Hvis jeg har forstått det rett, får jeg en 25 kilog vektskive fra XXL for noen hundrelapper. Den tenker jeg er verdt det. Tenker også å knabbe en pull up-bar fra jobb.

 

Knebøy/markløft: knebøye kjærringa. Vanligvis er det bra at hun veier under 60 kg, men akkurat nå, kunne hun gjerne veid mer. Hunv eier for lite til å holde maksstyrke oppe, og det er nok også snakk om et begrensa antall reps før vi kælver. Likeså med ettbeins knebøy.

Kommer dere på andre alternativer?

 

Bryst/triceps/skuldre: 25 kilos vektskive på ryggen. Smale push ups, brede push ups, og alt imellom.

Kommer dere på andre alternativer?

 

Rygg/biceps: chin ups og pull ups.

Kommer dere på andre alternativer?

 

Desperat og fortvila hilsen fra Bjarne ☺️??

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bruk google så finner du mange alternativ?

Knebøy/markløft: ta kjærringa på ryggen og løp litt i trapper i stedet kanskje. Ellers er det vel bare å finne tunge ting som kan løftes opp, bilhjul, sandsekker, store steiner ute, evt store greiner som har falt ned. Pakk en ryggsekk tungt og gå i trapper, evt en tur i skogen. Kjør ut til en plass der det ikke er folk i nærheten og skubb evt dra bilen med slepekrok.

Bryst/triceps/skuldre: Alle former for push ups. Dips. Treningsstrikk, kan gjøre øvelsene tyngre, og kan brukes til isolasjonsøvelser. Gå ut i skogen, finn en stein og løft den over hodet, blanding av strongman og hulemanntrening ? Vektskiven kan man også bruke litt av hvert om man har tau/kabel, trinse og er litt kreativ.

Rygg/biceps: Treningsstrikk, vektskive, pull ups/chin ups med vekter. Generelt løfte/dra tunge ting hjemme eller ute. En-arms roing med vektskive. Snømåking på vinteren, graving, bruke slegge.

Ellers er det vel bare å være kreativ og se rundt seg. Finnes det utendørs treningparker i nærheten? Er det noe nedlagte industriområder hvor det kan ligge ting i nærheten? Og finnes det ikke noen i lokalområdet som har en hjemmegym som du kan få låne? Legg ut en annonse på facebook eller finn.no og prøv.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Bjarnemann skrev (1 time siden):

Det er dette som er den store krisen. Spesielt siden alt tyder på at det ikke kommer til å være snakk om bare to uker treningsstengt. Så her er det bare å preppe seg med alternativ. Jeg har gjort meg noen tanker om hva som kan funke som høvelige substitutter. Disse tar jeg gjerne tilbakemeldinger på. Hører også gjerne hva dere har tenkt. I krisetider som dette, må vi stå sammen og hjelpe hverandre.

(...)

Pliscin har mange gode eksempler. 

Ellers kan jeg anbefale en eller flere kettlebells (16 kg, 20 kg og/eller 24 kg). Bruk av kettlebell er en egen "kunst" som trener hele kroppen med få øvelser: https://www.bodybuilding.com/content/the-6-best-kettlebell-exercises-you-need-to-do.html . Man trenger heller ikke så mye "fancy" utstyr for å trene bra når man har kettlebell.

EDIT: Kettlebells lar deg også trene farmer's walk etc. som er en veldig bra øvelser for (å bevare) kjernemuskulaturen.

Endret av logaritmemannen
leif
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for fine svar, folkens :)

Har sett på kettlebells, men jeg synes prisen er litt stiv? Har ikke tenkt meg over tusenlappen, og da tenker jeg kanskje at en 25 kgs plate er mer anvendbart? Skal se hva de har på XXL senere i dag. 

Ang utetrening/muligheter i naturen, så er det dessverre ikke så mye å skryte av her i Harstad. De er en tuftepark her, men hva den kan tilføre utover chins/pull ups, vet jeg egentlig ikke? Er en eller annen form for belastning jeg så gjerne skulle hatt. Også er det uansett full vinter her opp. En del minusgrader, og metervis med snø. Så det legger en del begrensninger på hva slags muligheter det er. Snømåking er så klart et alternativ ? 

Takk for tips om strikk. Den kan man gjøre mye moro med. Og for tips om hjemmegym. Det er så definitivt verdt et forsøk! 

Jeg er for øvrig ikke redd for ikke å klare å holde meg fit. Jeg løper ganske mye, og alt nevnt av dere i tillegg, burde være mer enn nok for det. Men om det går feks fire uker til jeg får løfta noe igjen, er jeg bekymra for styrken min. Spesielt i markløft og knebøy. Og i mark og bøy, så ser jeg ikke helt, hverken av hva dere har tenkt på, eller hva jeg har tenkt på, som kan yte substansielle bidrag? Ikke at jeg er såå jævla sterk, men kjærring/dekk/motbakkeløp/tung sekk osv, blir liksom ikke helt den samme treningsbelastninga som 6*150 kg. 

Roedthaarogfregner: jeg ville definitivt ikke deffa i en periode jeg ikke får løfta. Hadde tenkt til å deffe selv, men jeg kommer til å gå for vedlikehold/moderat overskudd (avhengig av hvordan det går med treninga) isteden. Kroppen er i utg ikke så glad i muskler, som er energikrevende masse. Hvis den blir utsatt for sult, som jo en deff er, vil den være interessert i å kvitte seg med disse. Derfor er det viktig å få løfta litt mens man går ned i vekt for å hindre for mye muskeltap. 

Endret av Bjarnemann
Lenke til kommentar
Bjarnemann skrev (3 timer siden):

Har sett på kettlebells, men jeg synes prisen er litt stiv? Har ikke tenkt meg over tusenlappen, og da tenker jeg kanskje at en 25 kgs plate er mer anvendbart? Skal se hva de har på XXL senere i dag. 

Jeg betalte ca. 900 kr til sammen for en kettlebell på 16 kg og en på 20 kg fra Rusta. Tror at disse for det meste er utsolgt nå, men det er mulig å få tak i andre billige på f.eks. Clas Ohlson. Det er nok sikkert mulig å finne noen billige online, kanskje fra en utenlandsk nettbutikk. 

 

Roedthaarogfregner: 
Grovt sett for å cutte: Kaloriunderskudd x dager i uken, høyt proteininntak (ca. 2 g/kg) og redusert treningsvolum (jo større underskudd, jo lavere må treningsvolumet være sammenliknet med vanlig volum), men allikevel med høy intensitet. Noen spisedager i løpet av uka. Mer søvn. 

Lenke til kommentar

Råda noen tidligere til å unngå deffing nå som trenignssentrene er stengt. Men jeg vurderer å spise mine egne ord. I går, var det faktisk barisvær i hele fem minutter. Det er nok ikke lenge til det kommer til å bli flere situasjoner der det blir aktuelt å dra på joggetur i baris. Surt å gjøre det når vinterfettet fortsatt er der. Dessuten var planen å deffe i sek-åtte uker nå, og så gå tilbake til et moderat overskudd. Det passer også bra med planene mine om å knuse en kollega i et løp som er i mai. Tre-fire kilos vekttap vil hjelpe tida mye. 

Jeg lurer derfor på om det er mulig å komme med noen kvalifisert gjetning på hvor mye muskelmasse det vil koste meg å legge meg i underskudd? Selv om det ikke blir de tunge belastningene jeg er vant til å treningssenteret, får jeg i hvert fall kjørt overkroppen greit med strikk. Har per nå ikke funnet bedre substitutt for knebøy enn å bøye dama, som dessverre og heldigvis ikke veier mer enn 60 kg + strikk. Strikken gir altfor lite belastning i bånn, men ok belastning fra kvartbøyposisjon og opp (legger den dobbelt under foten, og fester den i albuen). Kjører følgende regime:

 

Fredag 20.

Knebøye dama: 7,7,8

Bred pushups, strikk: 13, 11, 10

Pullups: 9, 6, 6

Knebøy, strikk: 11, 9, 8

Militær: 10, 9, 8

Chinups: 10, 7, 5

"Flaksing" 16, 15, 14  (strikken rundt ryggen, holde i den med begge henda, og ~samme bevegelse som man gjør med kabel - dette er dog altfor lett) 

Roing: 11, 10, 10 

Push, smal, dobbel strikk: 6, 6, 6

Biceps: 11, 10, 10

 

Forstår det gir lite mening å oppgi numre, men jeg tok de med for å gi et inntrykk av hvilken reprange jeg ligger i. Jeg kjører de fleste øvelsene til det er tomt, og føler jeg får kjørt meg greit. Men strikk gir lite belastning i bunnposisjon. Chin- og pullups foregår i bar, så der er øvelsene "legit". Vil jeg spise irrasjonelt mye muskler om jeg legger meg i underskudd mens jeg følger dette regimet 2-3 ganger/uka? Burde jeg deffe hardt og fort og bli ferdig med muskelspiseperioden, eller det lurere med et mer moderat underskudd?

Endret av Bjarnemann
Lenke til kommentar

Gårsdagens "trening":

image.png.03607ade7ea8a81ad23b27bfb36c926f.png

Rando med veldig gode forhold! Ble fem ganger oppover i toppen av anlegget (gikk i et stengt alpinanlegg/fjell, innenfor kommunegrensa seff). Var veldig syrete på siste nedkjøringa, men kanskje mest fordi jeg hadde sovet ute og litt for lite, samt drukket alt for lite. En brus har aldri smakt bedre enn etter denne turen!

Var artig å få kommentaren "er overrasket over at du ikke har drevet med noe konkurrering i idrett før", særlig nå som jeg føler jeg er helt i jævlig form ?

Endret av Kovalevskaja
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Bjarnemann skrev (2 timer siden):

(...)

Forstår det gir lite mening å oppgi numre, men jeg tok de med for å gi et inntrykk av hvilken reprange jeg ligger i. Jeg kjører de fleste øvelsene til det er tomt, og føler jeg får kjørt meg greit. Men strikk gir lite belastning i bunnposisjon. Chin- og pullups foregår i bar, så der er øvelsene "legit". Vil jeg spise irrasjonelt mye muskler om jeg legger meg i underskudd mens jeg følger dette regimet 2-3 ganger/uka? Burde jeg deffe hardt og fort og bli ferdig med muskelspiseperioden, eller det lurere med et mer moderat underskudd?

Ta og les hele denne serien: https://bodyrecomposition.com/training/weight-training-for-fat-loss-part-2

Konklusjonen er egentlig at man så å si kan opprettholde samme muskelmasse- og styrkenivå med en volumreduksjon på 2/3, gitt at man har høy intensitet. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar, folkens :)

Ja, det tenkte jeg ikke på. Løpet blir selvfølgelig avlyst. Har uansett store planer om å GRUSE denne kollegaen. Også løper jeg heller rundt godt definert, enn ikke, skal jeg medgi. 

Takk for link :) Har faktisk lest den (og lignende). Volumet blir jo ok opprettholdt, jeg er mer bekymra for belastninga/typen belastning (noe lavere intensitet + at strikk gir meg mindre belastning i bånn). Men du tenker "kjør", Logaritme? 

 

Lenke til kommentar

Har kjørt 5 økter i garasjen nå. Gjelder virkelig å bruke fantasien og det har vært litt artig å finne øvelser uten no særlig utstyr i det hele tatt. 

Har bjelker i taket så kan kjøre alle mulige pull ups der. Blir også en ganske fin rekke med monkey bars.

Roing funka også greit, bare slang beina over en annen bjelke og dro meg opp.  Eneste er at det er jo ikke akkurat døds behagelig for henda å henge der. grepet blir så som så. 

Kjører push ups på matte. og har stjålet dama sine 4kg manualer til litt div. Fant ut at jeg kunne holde begge i 1 hånd så ble det jo nesten noe man kan bruke. 

Kjører dips mellom sommerdekka med beina på ei kasse.

Løfter sommerdekk(28kg) som en slags skulderpress. funker så som så.  Funker ish til biceps også. 

Tenker stikke en tur på xxl og kjøpe et sett manuler, olympiske ringer og et par push up bars. Muligens en kettlebell eller to.

 

Gleder meg til senter åpner igjen, men dette funker helt greit. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...