Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Trøøøtt. Største treningsuka på lenge, men så har jeg egentlig ikke trent mye i det siste heller. 8t, 9t hvis jeg får gjennomført styrke i kveld. Ikke så ille mtp at jeg hadde to treningsfrie dager (lat en dag, syk en annen)

Kommende uke tror jeg blir: mandag: bakkeintervall? 4x4? må se hvordan formen føles. tirsdag: langtur skøyting, onsdag: styrke, åh skal også til fysioen kom jeg på.., torsdag: 20x45/15 (eksamen + reisedag), kanskje ski på kvelden. fredag + lørdag går med til reise, søndag aner jeg ikke hva som skjer.

Har hatt en del magetrøbbel denne uka, så det tapper jo også energi (spes kvalm etter trening, kastet opp galle?). Men ellers går søvn sånn passe greit, matinntak er bra og høyt tror jeg (spist veldig mye cottage cheese, hadde tilbud på rema så det ble 10 for liten boks, 13 for stor).

Endret av Kovalevskaja
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror jeg har spurt om noe lignende før, men; blåmerker etter trening - er vel ingen grunn til bekymring? Fikk det etter den langharde skate-økta. Har ikke trynt eller noe. Får bare litt noia fordi det er på det opererte kneet (men ikke over lateral menisk hvor skaden var), er innsiden av kneskål (vondt ved berøring bare) og noen små under kneskål. Har uansett en tendens til å overtenke, men tror ikke det er vits her; er ikke hovent, ikke rødt og heller ikke varmt. Så tror det er ok. Skal spørre fysio på onsdag ut av kuriøsitet.  

Benet fungerte dessuten helt fint på skiøkta i går samt styrke, så satser på at det går greit å løpe i dag

 

fra googling: " Blå flekker i vevet er ofte resultatet av okygenmangel i vevet. Oppstår dette med trening, så er det nærliggende å tro at treningen reduserer overskuddet/fører til at vevet i ikke tilstrekkelig grad får okygentilførsel. Vev med nedsatt oksygenomsetning er ofte skadet, overbelastet, mangler overskudd eller er på annen måte redusert i forhold til idealnivå. En kneskade vil potensielt kunne ha et vevsinnhold der oksygenopptaket og vevets omsetbning og utskifting er nedsatt. Du vil kunne få blå flekker av dette"

Vet ikke helt hvordan jeg skal tolke dette / om det er noe jeg burde gjøre?

 

kan jo også ha sammenheng med noe medisin jeg er på: "Fluoksetin og andre SSRI kan forhindre opptak av serotonin i blodplatene, og følgelig gi redusert serotoninlager i disse. Gjennom en slik mekanisme kan SSRI bidra til å gi økt blødningstendens (1,2). En alternativ mekanisme kan være økt skjørhet (fragility) i kapillærene (1)."

 

TL;DR: bekymrer meg ikke, men er bare generelt nysgjerrig

Endret av Kovalevskaja
Lenke til kommentar

Så noe litt utenfor normalen min for en liten stund siden: Ballett. Høyt nivå. Danske utøvere, tror jeg. Først og fremst numre med en kvinnelig og en mannlig utøver. Herregud. Mer imponerende enn OL. Nesten seriøst, helt syke mengder løft, hopp og raske koreografier uten at utøverne bar noe preg av hvor fysisk det var.

Noen tanker dog: De gutta der hadde rimelig optimale mannekropper utifra alle idealer. Smale liv, ikke et gram ekstra hake, men massive sykkellår og styrkeløfteroverarmer og skuldre. Kondis for alle penga, men likevel i stand til å spinne rundt med ballerinaer over hodet i hvem vet hvor mange sekunder... Seriøst imponerende. 

Som kyniker begynner jeg jo også å lure på hvor utbredt steroidebruk er i dansemiljøene. Imponert likevel.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skal mer til en et par sakte reps. Til og med et par negative hvor du ikke klarer de positive burde gå fint. Risikabelt blir det vel først når man tar veldig mange ekstra negative etter man ikke klarer de positive.

Selv fikk jeg en mild grad av det uten spesielt fokus på negative raps i det heletatt.  Antakelig på grunn av veldig høy frekvens og altfor lite mat.

Lenke til kommentar
Lami skrev (På 15.12.2019 den 2.09):

To spm:

 

1) Når man gjør skulderpress med manualer, skal man presse skulderbladene sammen, slik som ved benkpress? Sammen og ned?

 

2) Når man gjør hammer curl, skal man gå nesten helt ned og så curle opp til rundt 90 grader? Jeg mener for lenge sia at jeg så en video der man skulle heller stoppe ved 90 grader og så curle opp. Dette for å alltid ha bicepen i spenn og aktivert.

1) Nei. Skulderleddet skal kunne bevege seg "fritt" ved skulderpress. 

2) Mange måter å trene på. Når man aldri går helt ned og helt opp i bicepscurl, to ytterpunkter hvor bicepsen i liten grad er i spenn, vil øvelsen bli tyngre. Du kan evnt ta en vanlig bicepscurl og lene deg fremover i stedet; da vil muskelen være mer aktivert hele tiden. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg syns det er mye tyngre å gå helt ned ved hammercurl. Men jeg drar ikke så mye nytte av det syns jeg. Får ikke særlig pump.

 

Men nå har jeg kommet til at jeg tar hammercurl på 16kg, og ved 18kg så blir det altfor tungt for håndleddene å holde oppe når jeg tar hammercurl. Hva burde jeg bytte over til?

Lenke til kommentar
Lami skrev (8 minutter siden):

får vondt på innsiden av kneet når jeg trener benpress.

har patellofemoralt smertesyndrom. men er det pga svak musklatur rundt kneet? hva kan jeg evnt gjøre

Hvilken bevegelse av benpressen er vond? Eller er det etterpå? Kjennes benet stivt ut? (Som at det er vanskelig å rette ut hele benet, dvs sitt på gulvet og prøv å selv presse kneet ned mot bakken) Og klarer du å bevege helen inn mot rumpa? (Liggende på rygg)

Har en del øvelser, kan legge til senere. Ellers er det som alltid lurest å oppsøke kompetent helsepersonell, feks en fysio.

Endret av Kovalevskaja
Lenke til kommentar
Kovalevskaja skrev (4 minutter siden):

Hvilken bevegelse av benpressen er vond? Eller er det etterpå? Kjennes benet stivt ut? (Som at det er vanskelig å rette ut hele benet, dvs sitt på gulvet og prøv å selv presse kneet ned mot bakken) Og klarer du å bevege helen inn mot rumpa? (Liggende på rygg)

Har en del øvelser, kan legge til senere. Ellers er det som alltid lurest å oppsøke kompetent helsepersonell, feks en fysio.

er etterpå jeg merker det når jeg går, er det vondt i kneet. merker det ikke under øvelsen. er ikke stivt.

har nevnt det til fysio, men hun hadde ikke noe formening om det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...