Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Slutter meg til de andre her. Aldri i livet om jeg hadde utsatt meg for bøy/mark etter å ha løpt :lol: Men å løpe etter å ha løfta, har jeg sjeldent opplevd som noe problem. Tvert om, så har jeg noen ganger opplevd å føle meg lettere og piggere i kroppen. Uten at jeg vet hvorfor(?).

 

 

Det jeg er mer opptatt av, er hvordan treningene påvirker hverandre. Har googla meg grønn, men har ikke funnet de klare svarene jeg ønsker meg.

 

"Koster" det mye gainz å løpe etter å ha løfta? Er det noen forskjell på om jeg løper med høy intensitet, eller langt og med lavere intensitet?

 

Intuitivt, skulle jeg tro at det restitusjonsnessig er bedre å løfte og løpe én dag, og ta helt fri neste. Da får kroppen en fullstendig dag av. Vet dere noe om dette?

 

:)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Innen styrketrening sies det ofte at man bør trene baseøvelser først, og isolasjonsøvelser til slutt. På grunn av at man vil ha alle muskler involverte i baseøvelser til å yte maks, og ikke skape unødvendige flaskehalser. Det har også med gjennomføring med riktig teknikk å gjøre.

 

Trener man f.eks knebøy, involveres nesten alle muskelgrupper i beina/hofter, mens ved sykling involveres stort sett rumpe/lår/legger. Slik sett bør man trene styrke først. Trener man sykkel først og styrke etterpå, så kan lårene fort bli flaskehalsen.

Lenke til kommentar

Lurer på hvor mye mangelen på søvn egentlig ødelegger en økt? Blir den bortkasta hvis den gjør at jeg får 6t i stedet for 8t? eller hvis jeg feks trener på kvelden, og i tillegg vil trene på morgenen, så jeg sover enda mindre, feks 4-5t? (ikke at det skjer) Eller så vil jeg jo mest sannsynlig "ta igjen" den søvnen senere i uka, så har kanskje ikke så mye å si? Utenom at det kan gjøre evnen til gjennomføring svakere

Lenke til kommentar

Lurer på hvor mye mangelen på søvn egentlig ødelegger en økt? Blir den bortkasta hvis den gjør at jeg får 6t i stedet for 8t? eller hvis jeg feks trener på kvelden, og i tillegg vil trene på morgenen, så jeg sover enda mindre, feks 4-5t? (ikke at det skjer) Eller så vil jeg jo mest sannsynlig "ta igjen" den søvnen senere i uka, så har kanskje ikke så mye å si? Utenom at det kan gjøre evnen til gjennomføring svakere

For i morgen? Sannsynligvis lite. Som et mønster som går over tid? Sannsynligvis ganske mye. Ikke bare går det ut over treningskvalitet, men også livskvalitet og helse.

 

Gjør det til en regel å prioritere søvn. Det betyr ikke at du ikke kan dra på trening dager etter du av ulike grunner ikke har fått 8t-søvn - men ikke prioriter vekk søvn for trening på generelt grunnlag.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har holdt med styrkeløft aktivt i 2 år nå og egentlig innsett at jeg er mest interessert i utseende. 

 

Har derfor begynt med myo-reps som fungerer helt knall. Kan virkelig anbefales for den som har lyst til å prøve noe effektivt. Får en supereksplosiv økt som tar kort tid å gjennomføre (har brukt rundt 45 minutter på hver økt).

 

Gleder meg til progresjonen framover. 

 

Kjører en 2-splitt over fire dager, men har tenkt å dra opp 2-splitten til seks dager i uken istedenfor. Er det noe ulempe med dette?

 

Oppsettet jeg kjører er 2-splitten som er nevnt her. 

 

https://blogg.myrevolution.no/myo-reps-del-4-baseversjonen/?fbclid=IwAR01wBuKqekpON3NnB-WINz-SJu6dNp3ezyr06igJwDBLK3Kc0cnCBCCZQ0%27

Endret av DiskusjonBrukerenMin
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette er skjult bak en paywall.. hva er konklusjonen?

 

Beklager, har tilgang via skolen. Skal lese den litt mer i detalj i morgen og gi en rapport da!

 

_____________

Trives veldig godt med styrkerutinen om dagen, to dager ben/fysio i uka. Så vurderer å legge til en dag med overkropp (armer, bryst og rygg) - men er det mulig å oppnå samme mål med svømming 1-2 ganger i uka i stedet? (målet er bare mer definerte armer) Har faktisk begynt å like styrketrening veldig godt i det siste, problemet er å finne ut hvilke øvelser jeg skal gjøre og planlegge. Liker også svømming godt, og da får jeg jo også trent kondisjon.. (er dog en ekstrakostnad kontra treningssenter hvor jeg allerede er medlem).

 

Har de siste ukene møtt på samme person flere ganger ved samme apparat, haha. vi har tydeligvis to like øvelser i programmet vårt.

Lenke til kommentar

Jeg hadde ikke hengt meg opp for mye i detaljer. 

 

Om du ønsker mer definerte armer så må du åpenbart trene armer. 

 

Hvilke øvelser du velger har lite å si, så lenge du stimulerer muskelene nok til vekst. 

 

For eksempel 

 

Barbell curl 3 sett 4-6 reps

Benk smalt grep 3 sett 4-6 reps

Dips 3 sett 4-6 reps

Dumbbell curl 2 sett 6-8 reps

Dumbbell overhead triceps press 2 sett 6-8 reps

Endret av DiskusjonBrukerenMin
Lenke til kommentar

Endelig flyter jogginga litt igjen! Prøvd litt den siste måneden, men mest vært korte, treige turer, en del stopp, vondt i kneet. Går fortsatt tregt, men trenger ikke å stoppe (skjønner nesten ikke at jeg har savnet løping, er slitsomt ass. men slik er det å være i dårlig form!). Virker som kneet blir bedre etterhvert som jeg får varmet opp? Eller kanskje det bare er litt stivt pga. arrvev e.l.? Vanskelig for en lekmann som meg å si. Best å ikke overtenke det.

 

Første økt var en mølleøkt, oppv 15min, fartsøkning siste 25; 6km, 30min. Andre økt var ute med andre, 6,5km, 37min. Hadde også en veldig kort 30min tur i skogen. 

Ellers har jeg begynt fast med hviledag på mandager. Tenkte å svømme i morgen (er visst gratis på søndags morgen! eller, hvis man har NTNUI-medlemskap), og fysiostyrke rett etter eller på kvelden. Så rutinen/planen om dagen er to styrkeøkter (ben-fysio), to løpeøkter, 1-2 sykkeløkter (60-120min), og muligens en svømmeøkt.

 

Har samme følelse i bena som jeg betegnet som voksesmerter som yngre? Men de er nok bare slitne, er mye på bena utenom trening.

Lenke til kommentar

Løp en passe hard økt på mandag 15*45/15, ble kvalm (hadde for høy fart tror jeg). Uansett, kroppen føltes bra, i går følte jeg antydning til en liten strekk bakre lår-kne, og i dag så kjenner jeg det skikkelig?? Bare ved å gå?? Er jeg 90 år?? Hadde varma opp, alt føltes bra.. Hadde forøvrig styrketest i går, har ca 80% av styrken i det opererte benet ifht det andre. Så ganske normalt, mangler bare litt nå.

 

Men, trene normalt (styrke?) i dag med strekkfølelsen eller kjøre noe mer lavtbelastende som sykling? Kan jo ev varme opp og sjekke hvordan det føles. Føles det dårlig er det jo ikke verre enn å avslutte

Lenke til kommentar

Drakk fem øl i syv-åttetida i går, og tenkte meg på boksing i dag. Var så og si helt edru da jeg la meg. Formen føles fin ut, dog bitte litt ruskete. Hvor store prestasjonstap tror dere jeg bør kunne forvente?

 

Er det noe spesielt jeg kan spise og drikke fram til treninga for å reparere mest mulig?

Endret av Bjarnemann
Lenke til kommentar

Takk for tipset! At væske + elektrolyter, vitaminer og faens oldemor som de har putta oppi der kan restituere litt ække noen urimelig antakelse.

 

Blir spennende å se. Er på besøk hos gamleklubben, og målet er så klart å dele ut solide doser bank. Ålreit å ha en kropp som spiller på lag da :p

Endret av Bjarnemann
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...