Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Lifesum, MyFitnessPal eller en annen tilsvarende for kaloritelling? Må holde litt tettere oversikt for å ikke stagnere i vektnedgang.

Anbefaler MFP, gratis versjonen fungerer fint og de fleste norske varer er med. Husk at du må veie alt med kjøkkenvekt. Planlegg gjerne en uke fremover i tid i appen, så blir det enklere.

Lenke til kommentar

Sykt bra kjørt!! En tid du kan være stolt av synes jeg.

Noen tips til en som ønsker å kjøre dette rittet (eller Jotunheimen rundt, som jo er av liiiitt lignende kaliber) neste år?

 

 

Takk!

Tips er å øve på og spise under trening. Finne ut av hva magen tåler, og gjøre den vant til å jobbe under aktivitet. F eks for meg fant jeg ut av at å ta en bit av en bar hvert 15-20 minutt fungerer best, og så gels når det er ~1,5t til jeg er ferdig. Tar jeg gels før, rekker jeg bli dårlig i magen. Andre liker heller å spise mer hver hele time, f eks. Må finne ut hvilke gels/bars man tåler / orker i lengden.

Kanskje rart at jeg først og fremst nevner det med mat, men det er det viktigste mener jeg til slike lange aktiviteter. Så lenge man spiser godt underveis så man ikke går tom, skal man alltids komme seg igjennom. Men går man først tom, fordi man noen timer tidligere spiste for lite, er man screwed.

 

Ellers, mer sykkelspesifikt, har en endring jeg gjorde i år og er fornøyd med, vært å øke tråkkfrekvensen. Før har jeg tråkket hardere i lavere frekvens, mens nå tråkker jeg svakere men raskere. Effekten blir den samme. Forskjellen blir at ved harde tråkk, blir musklene slitne, men ved lette tråkk er det kondisen det går på, og så lenge jeg da ikke drar på meg melkesyre kan jeg holde på i det uendelige. Mediankadensen min på Vättern var da 95 rpm, mot typisk 75 rpm under lengre turer i fjor. Det er mindre belastende for knærne også. Selv i bakker spinner jeg som en tulling nå heller enn å stå oppreist og tråkke sakte.

 

Ellers, mange lengre økter. Trenger ikke sykle 300km på trening fordi man skal sykle 300km. Ingen maratonløpere løper maraton på trening heller, liksom. Men kanskje sykle noen rolige 150km turer som da varer 5-6 timer, for å kjenne på hvordan det er å holde kroppen i gang så lenge. Korte harde økter, lange rolige økter. Midt i mellom blir bare lapskaus.

 

Sånn :hmm:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har ikke løftet en vektstang på ca 5 mnd pga plutselig endring i livssituasjon. Nå har jeg lyst igjen. Hvordan burde jeg gjøre det mtp deload osv?  edit: Plan i orden og trening i gang.

Hallux valgus-tendens nevnt tidligere i tråden hjalp avlastning godt på. Har normal fot igjen, så takk for det tipset!

edit:
Padling er merkelig trening. Kan holde på i timesvis uten å merke en ting, annet enn kanskje litt tørste etter hvert, kommer inn til land og blir overrasket over hvor svett jeg faktisk er, og etter noen timer setter den deilige "tomme" følelsen jeg ofte får etter tung styrketrening inn, uten at jeg har vært oppe i den typen rå belastning på noe tidspunkt. Blir aldri helt klok på hvor mye jeg egentlig får ut av en padletur treningsmessig, men liker det.
 

Endret av Roedthaarogfregner
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Padling er ganske digg, men jeg er egentlig altfor pyse til å risikere å gå rundt midt ute på bøljan blå :p

Landkrabbe deluxe.

 

Hvordan går det med treningen folkens?

Jeg har nå kuttet i 12 uker, med gjennomsnitt på 0.66kg i uka, med mesteparten av styrken og utholdenheten intakt.

 

Er ikke der jeg ønsker å være ennå dessverre, som betyr at jeg har lagt på mindre muskelmasse enn forventet de siste 3 årene. Fortsetter hvert fall ut juli, men mulig jeg må enda lenger.

Har gått vekk fra squats de siste ukene pga trapsene nærmest forsvant og kan ikke stanga på nakkevirvlene, så tar lunges i stedet :/ Heh..

 

Ellers har jeg treningsprogrammet for neste halvår-ish klart som jeg er jævla klar for å begynne med. Og jeg har lært veldig mye det siste halvåret spesielt mtp kosthold, både pga en PT setifisering og erfaringer fra dette kuttet, så ser lyst på kommende periode i overskudd.

 

Også har jeg fått en liten åpenbaring på hvor mye stress på jobben påvirker ytelsen på trening (som gjør meg forbanna). Oppdaget dette da visse personer på jobb tok ferie og innen en halv uke gikk styrken og muskelutholdenheten opp, dette etter 10 uker på underskudd.

Lenke til kommentar

Skoene mine har tjenestegjor utmerket i sikkert 10år+ nå, imponerende kvalitet må man kunne si
Men de er modne for utskiftning.
Hva anbefales for tiden?

Skal brukes til:
- Crosstrening
- Gym/vektløfting
- Noe løping

De jeg har nå er i størrelse 44, jeg veier ca 70.

Viktig for meg å ha noe som er lett og luftig.
Hva anbefales? Pris trenger ikke bety så mye om de kan holde i flere år.

post-74970-2651284_thumb.jpg

Endret av Evelen!
Lenke til kommentar

Tror jeg ville ha gått for noen Reebook CrossFit nano’s hvis de passer foten din. Siden du skal både løpe og trene med vekter i dem, er nok crossfitsko det beste.

 

Jeg har rene løftesko som jeg elsker til generell styrketrening, men de er ubrukelige til løping, og når jeg trener markløft gjør jeg det enten i sokkelesten eller med flate sko uten oppbygning eller demping.

 

Trenger forsåvidt er nytt par jeg også.. tror jeg skal gå for et par Adidas powerlift. Har Adidas Power perfect fra før, og de har holdt i ca 6 år faktisk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...