Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Gøy. Jeg følger 9 av de 10 punktene der slavisk. Den eneste froskjellen er at jeg spiser mye ris på høst/vinterhalvåret. Blir mye mindre av det på våren, da jeg blir oppblåst og litt rundt rundt magen av det.

 

Er enig i mye som står der. Spesielt sukker og hvetemel, det er helt avgjørende for meg å spise så lite som mulig av det. Blir slapp, dårlig i magen og får uren hud ved høyt inntak.

 

Mitt generelle energinivå har skutt i været etter at jeg byttet ut mye karbohydrater og sukker med nøtter, kokos, avokado, og frukt istedenfor barer og shaker osv.

 

Spiser jeg ikke rene råvarer føler jeg meg som dritt. Det tror jeg gjelder de aller fleste, bare at de ikke merker det. Da man er så vant med å føle seg dårlig at det blir normen. Snakker av erfaring da kostholdet mitt har vært relativt dårlig frem til de siste årene

Endret av Kjetil_90
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Spiser litt for lite fisk desverre, er så lei det. Drikker tran hver dag tho.

 

Men, spinat eller salat og paprika er godt til. Pluss 100g potetsalat hvis jeg vil spice det opp litt.

 

Potetsalat spiste jeg faktisk mye av i vår, da det er mye fett og relativt lite karbs. Aldri mer enn 100g pr dag tho (veldig lite, da potetsalat veier veldig my, ca 1.5 spiseskje om jeg husker riktig). Men det påvirket ihvertfall ikke magen eller formen nevneverdig.

Sier ikke at potetsalat er sunt i forhold til andre ting, men sålenge magen er flat uten luft så er jeg fornøyd ?

Endret av Kjetil_90
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Noen kommentarer til denne artikkelen med "10 matvarer du bør bytte ut"?

 

http://www.side2.no/helse/lege-ti-usunne-matvarer-du-br-bytte-ut/3422811933.html

 

Når en lege påstår at sukker er gift gidder jeg ikke lese resten av artikkelen. 

 

Blir mykje synsing og ubegrunna påstandar i sånne artiklar. og det blir mykje skremmeri med lite rot i røynda. Eg giddar ikkje argumentere for eller mot alle punktene, men kan jo ta honning som eit eksempel:

 

Honning – ikke sunnere enn vanlig sukker

 

 

Å oppfordre og hjelpe folk til å spise mindre sukker er fint, men ikke spre myten om at honning er sukkerfritt og/eller helsefremmende.

 

Når ein lege får seg til å påstå at sukker er gift, så forsvinn alt som måtte eksistere av truverd. Spesielt når nemnde lege har si eiga produktlinje i butikkene med matvarer ein sjølvsagt bør bytte til.

 

Ernæringseksperter reagerer på kostholdutsagn: - Jeg trodde Nordstrand var lege, hvordan kan hun stå inne for slike påstander?

 

For all del, folk flest hadde nok ikkje hatt vondt av mindre sukker og mjølprodukter, men det får den enkelte prøve seg fram til sjølv. Opplevd effekt av endring i kosthaldet kan like gjerne tilegnast placebo som at kroppen faktisk reagerer, men at det ein puttar i seg er avgjerande for velvære er jo riktig. Ein person som reagerer på kveitemjøl vil sjølvsagt kjenne seg betre dersom det blir eliminert eller redusert frå kosthaldet, men det betyr ikkje at alle burde gjere det same.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Men her bifalles at du (Kjetil_90) spiser slik du spiser. Jo mer man spiser fra bunnen av og mindre mat med mer kortkjeda karbs jo bedre helseeffekt har det.

Skal dog sies at på dager hvor jeg har høyt aktivitetsnivå, type 12-14 timer i fjellet eller på havet så er jeg nødt å bryte innpå snickers, cola, gifler og whatnot bare for å holde det gående. Ser dog ikke at det er ugunstig, forbruket klarer jeg bare såvidt å vedlikeholde.

Lenke til kommentar

Det står jo ved produktet

Alt fett man spiser mellomlagres som fett, så evt forbrennes hvis kroppen trenger kcal. 

Dette fettet går ut i blodet og brennes som karb/energi direkte. 

 

Da vil du spare glykogen og kunne "holde ut lenger" , passe greit for de som føler lavkarb er vegen og sliter på trening av den grunn. 

Lenke til kommentar

Har opplevd nok et vendepunkt i livet - i godt voksen alder lar jeg altså fremdeles livet fylles med små overraskelser :love:

 

Standard frokost for meg en en diger bolle med havregryn, mandler, hasselnøtter, rosiner og melk - ca 1000kcal.

 

Rosinene ble idag byttet ut med smash-kuler - smaksopplevelsen? Ubeskrivelig :love:

 

hvor mange gram havregryn pleier du å ha oppi? ^^

Lenke til kommentar

Noen kommentarer til denne artikkelen med "10 matvarer du bør bytte ut"?

 

http://www.side2.no/helse/lege-ti-usunne-matvarer-du-br-bytte-ut/3422811933.html

Ser flere allerede har svart godt. Vil tilføye mitt brev til redaktøren i norsk tidsskrift for leger:

http://tidsskriftet.no/2015/11/brev-til-redaktoren/re-livsstilsmisjonaeren

 

Har en kommentar til store endringer i kosten og når folk føler seg bedre. For uavhengig av teorigrunnlag har de fleste endringer i kosten felles at det gir et sunnere kosthold. At folk føler seg bedre, er derfor som forventet. Dette uavhengig av lavkarbo/grovkarbo/høykarbo. En kan spise sunt og usunt på både høy- og lavkarbo. En annen måte å si dette på er at dersom man ikke følger normale kriterier for å avgjøre om noe virker, så vil du aldri kunne finne noe som ikke fungerer for noen.  

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...