Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Apropos loggføring. Jeg ble selv et offer på hvorfor det å føre det inn digitalt er en stor fordel. Korka på flaska var litt åpen, og vips så ble baggen fylt med vann. Sånn ca halvparten av loggboka mi ble søkkvåt.

 

Klarer nok å lese alt og evt. legge det inn. Men nå er det for mye å legge inn så det orker jeg ikke. Starter heller på ei ny bok (med påfølgende digital loggføring). Lar den andre ligge og råtne til jeg trenger den en dag. :p

Lenke til kommentar

Jeg kan også anbefale JEFIT som loggføringsapp, den kan vise grafer over fremgang, beregne 1rm og man kan enkelt se i tidligere logger/dager på hva man løftet tidligere.

Når jeg forbereder meg før 1rm prøver jeg passe på å sove nok, få i meg nok karbs i løpet av dagen, rulle/varme opp ordentlig og bare ha tankegangen "lett"

 

Ang grep så kjør alltid overhåndsgrep til man ikke orker mer og bytt til alternert grep, så holder du styrken i grepet ved like så man slipper straps. (Bruk heller magnesium)

Lenke til kommentar

Er det noko poeng i å variere på lengden av den eksentriske fasen av løftet?

 

Eg har alltid hatt eit fokus på å ha litt lengde på den eksentriske fasen, ikkje sleppe vekta ned igjen. Så kom eg til å tenke på at det kanskje hadde vore lurt å variere på det. Til dømes ein kortare på tunge løft, type 4-6 reps, og lengre på sett opp mot 12 reps. Det blir fort tungt med 4-6 reps og ein lang eksentrisk fase.

 

I tillegg variere på ROM kanskje. Ikkje låse ut på 12 reps for å halde spenn i muskelen, men låse ut på lågare reps for å ikkje slite seg heilt ut.

Lenke til kommentar

Er en ting som har irritert meg litt.

Her forleden hadde vi styrketest i gym. (3. vgs)

Kjempefornøyd med f.eks 70 kg knebøy og fikk beskjed etter 41 reps, at nå trengte jeg ikke fortsette, hadde nådd 6'er kravet for lenge siden.

Men så kommer jeg til Sit-ups med 5 kg bak hodet og bena låst i 90 grader.

Her gjør de som ikke trener styrke på fritiden rundt 10 - 20 reps. Disse klarer ikke mer enn maks 5 reps knebøy f.eks

Men når det er min tur klarer jeg ikke en eneste en? Alt bare låser seg når jeg prøver å komme over 45 grader med overkroppen.

Skal ikke skryte på meg at jeg trener noe særlig mage annet enn mark og knebøy, men dette synes jeg var veldig dårlig?

Er det noe mobilitetsgreier jeg ikke har og burde trene?

Lenke til kommentar

En liten oppdatering: Hadde som sagt markløft for første gang på onsdag og fredag kveld føler jeg meg fortsatt voldtatt i deler av skuldre, nedre rygg og anusen min føles som en stor sinna neger har vært vel .. "sinna" på meg. Det er bare helt utrolig at jeg har ekskludert denne øvelsen i frykt for å skade meg. Det er by far den tyngste øvelsen og følelsen av å gjennomføre settet var bare fantastisk. Fikk også skryt av PTen (for hva det er verdt) at jeg lærte meg teknikken bra etter det tredje settet. Søndag er det knebøy og her antar jeg at kneet mitt kommer til å tåle belastningen og forhåpentligvis så kommer jeg til å starte med knebøy i tillegg.

 

Slik det står (har bein 2 ganger i uken) så tar jeg mark den ene og knebøy den andre for å ta de to samme dag vet jeg ikke er så smart, i all fall i starten.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...