Gå til innhold

Film: Invasjonen av Lindisfarne kloster


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg er nybegynner i faget som 13-åring, og dette er den første filmen hvor jeg har gjort mye forarbeid. Denne filmen lagde jeg sammen med tre venner i forbindelse med et skoleprosjekt om vikinger. I denne filmen er jeg manusforfatter, hovedfotograf og hovedredigerer. Klag gjerne på skuespillerne, jeg gjorde hva jeg kunne for at det skulle se litt virkelig ut. :p

 

Filmen handler om invasjonen av Lindisfarne kloster i 793 e.kr. (eller noe sånt). Der tre vikinger symboliserer en horde, 5 munker symboliserer en haug, en motorbåt symboliserer en vikingbåt, og et hus som symboliserer klosteret. :!:

 

Vikingfilmen

 

Jeg tar imot kritikk med glede!

Endret av Oleway
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Min umiddelbare dom: Genialt. :yes:

For all del, ingen i verden vil selvfølgelig kjøpe dette for å være virkelige vikinger eller noe sånt, men jeg satt med et smil rundt munnen under hele greia. Joda - en litt "billig" Melkesjokoladereklamereferanse (den reklamen er jo såpass teit at den ikke fortjener plass i et slikt emenent kunstverk). Avkapping av hoder, folk som kastes på sjøen og saltomortaler uten noen som helst grunn - Jerry Bruckheimer would be proud! 13 år? Jeg er imponert. :thumbup:

 

Så litt konstruktiv kritikk:

Naturligvis mye man kan kommentere men her er enkelte ting jeg kommer på rent umiddelbart. Som nevnt innledningsvis er det selvfølgelig ingen som vil være i nærheten av å tro at dette er ekte vikinger (noe som jo er halve moroa). Hadde dere droppet plastikkhjelmer og holdt dere inne i skauen hadde det jo blitt litt mer troverdig. Ellers er selve raidingen av "klosteret" kaotisk noe som i grunnen funker fint da det jo strengt tatt ikke er så mye av en historie uansett.

 

Lys.

Jeg gjentar lys.

Det virker som om dette åpenbart er et element dere ikke har brydd dere med i det hele tatt noe som gir bildene et blast skjær og som strengt tatt gjør at man ikke får nok fokus på hva som skjer. (Altså ikke fokus i bokstavlig forstand). Kan være vanskelig å få til utendørs, men bare noen store isoporplater som reflektorer hjelper et stykke på vei. Pass for all del på ikke å filme i motlys, hvis dere da ikke ønsker å ha silhuettbilder.

 

Redigering: Ikke forferdelig men selvfølgelig masser å hente. Pass på at det er variasjon i utsnitt (noe det jo er) spesielt når dere klipper til forskjellige vinkler i samme handling. Pass på at dere da også klipper i bevegelsen (f.eks et sverdhugg). Dette gjør at bevegelsen lurer øyet til å gå glipp av selve kuttet. Noen skikkelige nærbilder hadde heller ikke vært å forakte.

 

Ellers har jeg en personlig kjempekjepphest, av trojanske dimensjoner, denne gjelder dere så vel som mer meriterte filmskapere som Peter "kamerarunk" Jackson og Michael "look-what-I-can-do" Bay. Spør dere selv hvorfor. Hvorfor setter dere kameraet der dere gjør? Hvem ønsker dere at seeren skal identifisere seg med. "At det ser kult ut" kan nok funke en gang i blandt i en actionsekvens men skal man fortelle en historie blir dette ekstremt viktig for at tilskuerene skal ha empati med karakterene.

 

Dette ble mye fra min side, men som sagt svært imponerende som et førsteprosjekt, jeg gleder meg til neste film!

Lenke til kommentar
Redigering: Ikke forferdelig men selvfølgelig masser å hente. Pass på at det er variasjon i utsnitt (noe det jo er) spesielt når dere klipper til forskjellige vinkler i samme handling. Pass på at dere da også klipper i bevegelsen (f.eks et sverdhugg). Dette gjør at bevegelsen lurer øyet til å gå glipp av selve kuttet. Noen skikkelige nærbilder hadde heller ikke vært å forakte.

Takk for kommentaren!

 

Jeg har tenkt til å jobbe litt mer med det når det gjelder bildeutsnitt og lys. Jeg har jo lest Jarle Leirpolls "Video i Praksis", og der stod det mye om bildeutsnitt. Jeg har etterhvert skjønt at det er veldig viktig, og glemte å tenke på å ta med det i filmen. Blanding av totaler og nærbilder er jo viktig. Tenkte også på at Olav(vikingen som kaster munken ut i vannet), kunne fått et nærbilde der han ser seg om etter munker å drepe, for eksempel... :roll:

 

Men igjen takk! Alltid en kjempehjelp med "profesjonell" tilbakemelding kontra hva jeg ellers får av klassekamerater... ;)

Lenke til kommentar

Jepp bildeutsnitt er viktig - men selve den estetiske komposisjonen (gyldne snitt etc) er jo bare første steg på veien. Det jeg er opptatt av er hva man faktisk forsøker å formidle men hvert bilde - utover det rent voyeuristiske. F.eks. kunne du ha valgt å ha et nærbilde av et av ofrene kombinert med et bilde over skulderen til samme karakter i det "Olav" hugger til - slik at du forsøker å få seeren til å identifisere seg med munken.

 

Hvis du derimot ønsker å la seeren identifisere seg med Olav kunne du starte med et nærbilde av ham i hodehøyde kombinert med et subjektivt bilde (fra Olavs ståsted) av munken i det han mottar nådestøtet.

 

Kanskje litt dårlig forklart og det fine med film er jo at du stort sett kan lære nye ting/utforske nye muligheter i det uendelige...

Lenke til kommentar

Tøft ! Synes den var veldig kult. Minner meg mye om mange filmer jeg lagde med kamerater i "gamle" dager :)

 

Jeg liker at dere ikke forsøker å gjøre den realistisk, det ville aldri ha fungert uansett. Melkesjokolade reklame referansen synes jeg kanskje ikke passet helt.

 

NickFalk og jeg er nok ikke helt enig med hensyn til Michael Bay ;) Sjelden har jeg hatt et bredere smil enn etter jeg så Armageddon :D Men ellers så er jeg enig med NickFalk i hans kommentarer.

 

Kort sagt, veldig bra første film !

Endret av freerider
Lenke til kommentar

Så flinke de er! No har kameratane mine her allereie sagt mykje bra, og eg

får då heller halde kjeft sidan eg eigentleg ikkje gidder å skrive noko særleg :)

 

Men den mangla litt innhald, - den sa liksom ikkje noko. Men eg veit korleis

de filmane blir. Eg laga mange då eg gjekk på barneskulen og ungdomsskulen,

men eg må sei filmen de har laga her er veldig god i forhold til kva me laga. -

Men no er jo teknologien komt enno lengre på dei få åra det har vore ;)

 

Altså, historie/innhold er eigentleg viktigare enn sjølve filmen, - men de treng

kanskje ikkje tenke så mykje på dét enno. ;] Er moro å starte med det

tekniske!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
jeg synts filmen var kjempe bra helt til tabbene.

de kunne dere ha spart dere for.

Vel, jeg har vært litt lat. På skolen ville en del ha med tabber, så jeg tok med dem. Så har jeg ikke giddet å fjerne dem før jeg la ut filmen på nettet. :blush:

 

Men allikevel har jeg sansen for feilene når vi ikke treffer gelenderet på verandaen.

 

EDIT: Jeg har nå fjernet tabbefilmen, noe som gjør at filmen tar mindre plass slik at den kan ha høyere kvalitet.

Endret av Oleway
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Er det bare meg eller var noe av den musikken, pluss det første dødshylet hentet fra Stronghold Crusader? (Er jo en aktiv strategispiller vet dere :D )

 

Genial film :thumbup: ! Enig i det som er blitt sagt.

Skulle forresten gjerne sett det som ble omtalt som tabbene her... :ermm:

 

TSP :)

Jaså? Du har spilt det geniale spillet du og? :!:

 

Uansett, straks jeg får tak et dyrt lydkort jeg skal kjøpe kan jeg få laget musikk med PA-anlegget. Jeg er jo primært musiker vil jeg si, men synes det er gøy med film og. Den dype pianotonen og gitaren har jo jeg spilt inn på den noe elendige kameramikrofonen, bare fordi jeg synes det låt tøft, spesielt med pianoet. Fler instrumenter blir så mye styr.

 

Ang. tabber, er jeg enig i mye som ble sagt. Jeg ser ikke bortifra at mange av tabbene var selvlagd, selv om ikke jeg var spesielt med på det. Jeg vet ikke om jeg trenger å vise deg tabbene, det er ikke noe spesielt...

 

Planlegger forresten en ny film for tiden, og da skal jeg prøve å legge mer mening i den, og lage helt egen musikk.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 1 år senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...