Gå til innhold

Hvordan dimme fra militæret?


andnet

Anbefalte innlegg

Heh, nei du slipper ikke unna bare ved å si at du ikke vil, nytter heller ikke sultestreike eller å slutte å adlyde ordre. Å snakke med befalet ditt fungerer ikke, men hvis du faktisk vil slutte så skaffer du et møte med presten så raskt som mulig og forteller at du er deprimert, pluss i margen hvis du får klump i halsen og gråter.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjenner så evig mange som gikk til legen for å slippe, pga oppfunnede eller trivielle ting. Jeg har faktisk en helse greie som gjør at jeg kan slippe om jeg vil, men nevnte ikke denne på sesjon, noe som ga meg 9 på helse, hehe.

Med tanke på at de fleste sløser vekk enormt store deler av livet sitt på fjortisfyll eller wow, så skjønner jeg ikke at folk skyr verneplikten som pesten... Men jeg kommer sikkert til å angre på at jeg skrev dette når det er minus 20 på Setermoen...hehe

Endret av BannanMannen
Lenke til kommentar
Men jeg kommer sikkert til å angre på at jeg skrev dette når det er minus 20 på Setermoen...hehe

 

-20 er ingen ting å grue seg til. er ikke kaldt før den er under 30 blå. Når det gjelder førtidsdimmitering, er arbeidsdimmisjon noe som alltid funker fjell. Forutsettningen er at man får jobb i løpet av førstegangstjenesten, og at den er av minst et års varighet. Får man ikke jobb med et års varighet hvis man feks skal studere etter militæret å bare jobbe noen månder, så lager man seg et vikarbyrå, melder seg inn i brønnøysundregisteret, å dermed har man fast jobb med minst et års varighet å dimme til, sjøl om man bare kan bekrefte at man har noe å henge finga i feks de 2 første måndene.

Lenke til kommentar

Under rekrutten er min erfaring at 50% ikke vil være der. Så har du de ekstreme tilfelle som VIRKELIG ikke vil være der og dimmer pga alt fra dårlig rygg til psykologiske traumer og whatnot. Da sitter du igjen med en gjeng som i snitt ikke har noe i mot og være der. Du får veldig forskjellige svar, kommer egentlig ann på tidspunktet.

 

Spørr noen den første uka: "Vil du være her?"

Spørr noen på dimmedagen: "Angrer du?"

 

Får ikke så mange negative svar på sistnevnte. Var ingen i troppen min som kunne si at de angra på at de fullførte førstegangstjenesten.

 

Forøvrig er jeg for at man kan velge om man vil inn i Forsvaret. Forsvaret trenger ikke en umotivert slask som egentlig vil sitte hjemme på gutterommet, pule dama, jobbe, tjene penger osv. De vil heller ha en som faktisk er motivert for tjenesten og kan ta seg en "pause" i livet sitt.

 

Forsvaret er bra, forsvaret er fint. Du opplever mye bra i forsvaret, du får minner for livet i forsvaret. Forsvaret er ikke for alle.

Endret av Pasient
Lenke til kommentar

Har et lite spørsmål, tenkte å ta det her for å slippe å starte ny tråd.

 

Ble erklert tjenestedyktig på sesjon, men en kneskade gjorde at jeg bare fikk 5/9 på "gange", altså beina. Regner med at dette senker sjangsene mine for å bli innkalt litt.

 

Anyways, problemstillingen er som følger - kan jeg vente å se om jeg blir innkalt, for så å søke om siviltjeneste hvis jeg blir det? "Rekker" søknaden min om siviltjeneste å bli behandlet (og blir den garantert godtatt?) før jeg må inn på rekrutten?

 

Hadde satt pris på om noen viste mer om dette. Hvis det ikke fremgikk klart av innlegget mitt; jeg vil ikke i millitæret, men har ikke noe spesiellt imot siviltjeneste. Vil bare se om jeg kan slippe unna begge deler først. :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Lurer på en kjapp ting: Er for tiden inne til førstegangstjeneste i 2. bataljon og har en ganske fysisk krevende tjeneste som krever mye av kroppen. Har hele tiden hatt litt problemer med det høyre kneet mitt, og i november slo jeg det ganske hardt i hinderløypa, men fortsatte å gå på det og endte med at det ble så stort som en fotball og 2 ukers delvis sykemelding. Etter dette har jeg fått en slags klikking i kneet hver gang jeg setter meg på huk eller på kne, og det gjør bare vondere og vondere. Det hele har endt med at nå så klarer jeg ikke å sitte på huk engang uten at det gjør vondt.

 

Har alltid tydeligvis hatt litt "slark" i leddene og det klikker litt både her og der, men har også fått en verre klikking i høyre ankel som gjør ganske vondt enkelte ganger.

 

Har hatt en rolig periode siden et par uker før jul nå, men nå begynner vi på en hektisk periode med mye felt og mye fysisk aktivitet, så er veldig usikker på hvordan det kommer til å gå i og med at jeg ikke klarer å være knestående eller sitte på huk engang, og at det bare blir verre.

 

Uansett så har jeg tenkt til å gå til legen med dette, men lurer da på om dette er grunn nok til å dimme? Har ikke så ekstremt lyst til å dimme, men valget står da enten mellom å bli værende her eller å dimme - har absolutt IKKE lyst til å bli flyttet til et annet sted. Noen som har noen idé om hva som skjer hvis jeg velger å gå til legen med det?

Lenke til kommentar

Du kan ende opp som velferdsass, eller forflyttes og ende opp som meg, med mp5 i hånd og hånda til lua i ett sett. Sannsynligheten er heller liten for at han velger å dimme deg, men han kan finne ut at du ikke er fysisk skikket til å være oppklarningsmann og dermed si at du må flttes til servicetroppen i ingeniør, evt. til en annen garnison.

Du må nesten dra til legen, hvis det er noe alvorlig blir det nok ikke bedre av å løpe rundt i skauen.

Lenke til kommentar

Var jo en som var plattfot her og ble dimmet på grunn av det siden han da var "feltudyktig", men jeg stortrives jo her jeg er, og er jo nettopp derfor jeg ikke har lyst til å bli flyttet til et annet sted. Enten blir jeg her eller så dimmer jeg og drar hjem til dama for å si det sånn. Er bare så redd for å gå til legen med det og finne ut at han ikke vil dimme meg og at jeg MÅ bli flyttet til et annet sted.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+891234

Seriøst, at du er så sløv at ikke husker å ha blitt innkalt i militæret, er et vektig argument for at du aldri bør utstyres med noe mer dødbringende enn en nykvesset blyant.

Lenke til kommentar

Kva er sjansen for å sleppe førstegangsteneste når eg har:

 

9000kr i faste utgifter pr mnd, som:

Renter på huslån.

Kommunale boss avgifter.

Nrk-lisens.

Straum.

Naturgass oppvarming.

Internett.

KabelTV.

Fellesutgifter til blokka eg bur i.

 

Har sjekka litt på forsvaret sine internett sider, der står det jo at forsvaret betaler alle faste utgifter.

 

Forsvaret. Økonomi

 

Er 22 år gamal og er har fagbrev som helikoptermekaniker.

Har høyrt at forsvaret manglar flymekanikara, den kan umulig være noko fordel.

Når eg ynskjer å sleppe førstegangstenensten.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Jeg er litt plattfot. da dro jeg til ortoped (fotlege) hvor jeg gikk på noen maskiner og shit. endte opp med å betale 1000 spenn for spesialsåler jeg egentlig ikke trenger

 

På sesjonen gav jeg attesten fra ortopeden på at jeg var plattfot.

 

"Ja, skjønner. Kan du løpe 300 meter?"

 

"Kan jo, men da får jeg veldig vondt"

 

"da er nok ikke førstegangstjenesten noe for deg"

 

Badabing. gikk til streng millitærmann og fikk reisepenger. så var jeg en fri mann som ikke er tjenestedyktig i fredstid :)

 

Evig digg

Lenke til kommentar

Den aller beste måten å dimme fra militæret er som følger:

 

Møt opp på innrykksdagen, gjennomfør rekrutten og vent deretter ca 8 måneder. Da får du en fin flybillett hjem, og du kan deretter leve et liv i sus og dus og aldri være redd for å bli innkalt igjen, med unntak av en ukes tid i året fram til du er 40, om du er uheldig. Denne metoden funker alltid, og har fungert for generasjon på generasjon før oss alle.

 

Garantert dimming!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...