Gå til innhold

Problemer med Seagate 200GB S-ATA


Marasmus

Anbefalte innlegg

Jeg får lag på Seagate'en når noen laster ned filer fra meg via FTP på hastigheter fra 100-400KByte/s, og laggen viser seg gjennom hakking når jeg spiller av musikkfiler i winamp, eller når jeg ser film fra disken. Naturligvis utrolig irriterende. Ytelsen på disken ser ut til å være grei den ifølge SiSoft Sandra, som måler den til 53MB/s :(

 

Systemet består av:

 

HK: Gigabyte K8NS Pro

CPU: Athlon 64 3200+

RAM: PQI 3200 2-2-2-5 på laveste latency over hele linjen, som kjører synkront med FSB på 212Mhz.

Resten er vel neppe relevant.

 

Hjelp?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kortet ditt har 1 stk Marvell 8001 Gigabit Ethernet controller. Husker ikke om denne chipen var bra eller dårlig. Har du et ekstra kort med Ethernet kan løsningen på ditt problem være å koble nettet til denne.

 

Kortet ditt har 4 SATA kontakter og jeg tror 2 av de er tilknyttet Silicon Image sil3512 kontrolleren. Du kan prøve å sette disken over til motsatt kontroller av det den er tilkoblet nå. Installér i tilfelle driver først hvis du trenger det.

Lenke til kommentar

Har også problemer med Seagate SATA 200GB. La inn XP SP2 på den nye disken og flyttet over filmer o.l. fra de gamle diskene.

 

To ganger stoppet "Move" funksjonen opp etter å ha flyttet noen giga uten at det kom noen feilmelding.

Tredje gangen sa den at den ikke var i stand til å flytte før den tilslutt tok en uventet reboot og nå vil den ikke starte opp XP med mindre jeg kjører repair.

 

Stoler ikke 5 øre på den disken lenger. Vurderer å returnere disken og benytte angrefristen. Hovedgrunnen til å kjøpe denne var at mine to gamle Seagate PATA disker (på 40GB og 120GB) er utrolig støysvake under jobbing.

Den nye disken bråker som et uvær i forhold.

 

se også: http://forum.hardware.no/index.php?showtop...0entry2825489

Lenke til kommentar

Nå ble jeg meget positivt overrasket - dette er nemlig NØYAKTIG den samme problemstillingen som jeg sliter med om dagen! (og hei, Simen1, takk for sist om mega og SI-systemet!).

 

I min maskin hadde jeg følgende oppsett:

 

Hovedkort: Asus P4C800-E Deluxe, CPU: Prescott 3,2 GHz, 2x512 i dual channel

 

2 stk S-ATA Seagate Barracuda 160 GB, satt opp i raid 0 på ICH5R (stripe "A")

2 stk P-ATA Seagate Barracuda 160 GB, satt opp i raid 0 på Promise RAID ( stripe "B")

2 stk P-ATA Seagate Barracuda 160 GB hver for seg på ordinær IDE-kanal

2 stk eksterne disker på hhv 250 og 300 GB

 

Systemet har spilt helt fint, og alt har vært såre vel siden XP Pro sist ble reinstallert i februar 04 [hvilket er forbausende lenge synes jeg]. Maskinen er av typen som står på 24 timer i døgnet, 7 dager i uken - eneste gangen den er av er når guttungen leker med powerknappen....

 

Maskinen står med jevn last hva lesing og skriving angår, DC står for mer enn likestrøm...

 

Helt ut av det blå begynte plutselig maskinen å "fryse" en gang i mellom, varighet fra 1 til 5 sekunder. Jeg kunne høre til nå ukjente lyder fra en (eller flere) av diskene ( "vvvt..... katakk.........katakk..........vvvvvvvvvvvvt" ) Maskinen kom så tilbake til vanlig status.

 

Problemets omfang tildro seg både i hyppighet og varighet, inntil maskinen frøs fast og stod i sju steiner. Eneste løsning var svenskeknappen.

 

Jeg prøvde å bruke eliminasjonsmetoden ved å la kun en disk være tilkoplet om gangen, men klarte på denne måten ikke å fremprovosere feilen (fikk åpenbart ikke boota da OS'et ligger på ei raid0-stripe på SATA-diskene).

 

Samtlige disker er kjøpt for mindre enn et år siden, og jeg har levert reklamasjon mot selger som har gitt aksept for retur. Problemet er at jeg ikke aner hvilke(n) disk som evt er defekt - og om det er diskfeil i det hele tatt.

 

Jeg valgte videre å foreta en reinstallasjon av OS, og samtidig benytte anledningen til å fjerne alle RAID-strips. Alle diskene står nå som single, og OS er installert på en av de to S-ATA diskene.

 

Maskinen brukes nøyaktig som før, og jeg kan ikke se at problemet har løst seg. Det er registrert 2 tilfeller av frys under installasjonsprosessen av OS, men etter full install og alle winupdates etc [sP2 er ikke og skal ikke installeres] kan jeg ikke se annet enn at maskinen oppføres seg som forventet - så langt i ca 3 uker med H24s kontinuerlig DC-drift.

 

SeaTools er hentet ned og kjørt på et par av P-ATA-diskene, og begge rapporterte i utgangspunktet feil. Diskene virker derimot helt perfekt.

 

Jeg er virkelig i villrede for hva jeg skal gjøre videre, diskene [og dets innhold] trenger jeg jo - og det er i rettferdighetens navn noe drøyt å sende dem inn alle sammen!

 

Hva er galt?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...