Gå til innhold

1 død pixel


Anbefalte innlegg

Har 1 tydelig død pixel... Den er omtrent helt kvit, og er veldig merkbar når en ser på film etc, ellers er den lite plagsom...

 

Det er vel ikke mulig å få fiksa det? Har jo fortsatt angrefrist, men har lite lyst til å bruke den, er så fornøyd med pcen ellers... er bare den jævla pixelen som irriterer.... Er det veldig vanlig med døde pixler på skjermer? virker jo som om veldig mange sliter med det... :\

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Døde piksler oppfattes på hovedsakelig to måter. Enten er det helt svart i et punkt på skjermen eller så lyser konstant hvitt i et punkt. Lyser det hvitt i et punkt er det fordi en transistor kortslutter slik at den er konstant aktiv. Når et punkt ikke lyser, er det fordi at en transistor er ødelagt slik at den kan ikke skrues på. Dette vises da som et svart, manglende punkt på skjermen. Siden LCD-skjermer består av transistorer er det umulig å reparere LCD-skjermer etter ferdigproduksjon.Derfor er det viktig at du sjekker hva slags garanti som følger med.

Mer info...

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf

Skifte av skjerm koster vel rundt en 4k, så at de skifter den uten videre for deg, kan du glemme. Klarte selv å denge laderen i skjermen å drepe to piksler, men jeg ser dem ikke.

Lenke til kommentar
...det er produsenten som bestemmer at en 3-4-5 pixelfeil før du har krav på ny/reperasjon.

Det er ikke opp til produsenten å avgjøre hva som skal til før man har krav på ny/reparasjon. Dette er juristmat.

Ja, du kan jo prøve å si nøyaktig det du skrev i innlegget ditt til produsenter av bærbare pcer. Juristmat eller ikke, produsenten bestemmer i dette tilfellet. Du må ha et viss antall døde piksler før du har krav på ny eller reperasjon.

Lenke til kommentar
Skifte av skjerm koster vel rundt en 4k, så at de skifter den uten videre for deg, kan du glemme. Klarte selv å denge laderen i skjermen å drepe to piksler, men jeg ser dem ikke.

Gabriel Shear skrev jo at den ene pixelen er "veldig merkbar når en ser på film". Så det kan tydeligvis variere hvor lett det er å se døde pixler. Det er uansett forståelig at han kvier seg for å lage noe baluba av en enslig liten pixel. Det høres så lite ut, men samtidig er den tydeligvis irriterende nok...

Lenke til kommentar
Juristmat eller ikke, produsenten bestemmer i dette tilfellet. Du må ha et viss antall døde piksler før du har krav på ny eller reperasjon.

Du må være litt forsiktig med ordene "ha krav på". Dette har sikkert aldri vært prøvd for en domsstol. Det hender imidlertid at selv Høyesterett på eget initiativ tar inn saker av tilsynelatende bagatellmessig karakter. Den såkalte "fjernkontroll-dommen" er et eksempel i så måte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...