Gå til innhold

Xp2800+ og A7N8X-DLX = VARMT!


Miss P

Anbefalte innlegg

Jeg har en AMD XP2800+ og Asus A7N8X-Deluxe (2.0) hovedkort, og jeg sliter med varmen på cpu. Nå har jeg kjørt på 133mhz x 12,5 i lengre tid fordi cpu rett og slett blir for varm til å takle noe mer. Har kjøpt en vifte til pci port nå, som blåser RETT på cpu, (da har jeg totalt 6 vifter i kabinettet!!) og det hjelper litt, så jeg kan kjøre 166 x 12,5 for øyeblikket, (det er jo faktisk å underklokke bittelitt) men den blir fremdeles snabla varm, og hvis jeg kjører litt heavy load over tid (feks Counterstrike) så blir den varm i løpet av en times tid og låser seg fullstendig. Hovedkortet står på anbefalt lista til prosessoren på AMD sin hjemmeside, men jeg har hørt litt rykter om at det er noe snusk med volten på noen av disse hovedkortene, at cpu får for mye strøm eller noe sånt? Jeg har nylig kjøpt ny cooler (Silentbreeze 462 III), jeg har 'vaska pc'en' med isopropanol og lagt på ny kjølepasta med 10% sølv i, det hjalp litt, men det hjelper ikke nok. For øyeblikket sier MBM5 at socket og diode-temp er 60 og 70 grader, det burde da være mye kaldere? Kabinettet (har ett midi Lian-Li) er ikke spess varmt heller, ligger mellom 28 og 32 grader, og det er vel ikke så mye?

 

Noen som har noen anelse om hva jeg kan finne på for å få ned tempen?

Og hva er egentlig en 'OK' temp på en sånn AMD prosessor?

Endret av Miss P
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har du kjent på kjøleblokka? Hvis du har 60-70 grader bør den være veldig varm.

Har du nyeste bios på hovedkortet? Mener å ha lest her på forumet at tempavlesningen viste feil på de eldre biosversjonene.

Har ikke kjent på blokka mens pc'en kjører nei, men jeg kan jo prøve det. Hvis den er veldig varm, hva gjør jeg da da? hehe

Har flasha bios ja, har den nyeste :thumbup:

Lenke til kommentar
Feilmontert kjøleribbe ? eller vifte ?

Kjøleribba kan bare monteres en vei på hovedkortet, det er ikke plass til å snu den, så jeg regner med den er riktig vei ja :ermm:

Det går nok an å sette den på feil vei, har sett det et par ganger.....

Har også sett at vifte har vært montert på feil vei.

 

Btw. Igloo Silent Breeze III har ingen problemer med å kjøle ned en XP 2800

hvis den er riktig montert med AS3 elns.

Endret av jarmo
Lenke til kommentar

Men uansett om jeg ikke har en NASA-StarTrek-kjøler, (jeg kjøpte den boxed, men jeg har jo bytta ut den med en kjøler som iallefall ikke er -dårlig- den er jo kobber og sånne ting og har lest kjekke anbefalinger av den) så burde jeg jo kunne kjøre cpu'en på 12,5 x 166 mhz, asså det tilsvarer 2079 mhz, og cpu'en skal jo kjøre normalt 2083? :hmm:

Hovedkortet heter jo at det bare ber om å bli overklokka, og jeg får ikke nesten underklokke maskina mi engang? Jeg blir en smule koko her :roll:

Lenke til kommentar
Hadde samme hk selv, og det løy om tempraturen. Ta å kjenn på kjøleribben om den er varm.

Jeg bruker MotherBoardMonitor 5, så tempene jeg henviser til er ikke fra bios...

Edit: Dessuten, når temperaturene stiger iflg MBM5, så fryser jo pc'en, eller slår seg av, så det er nok ikke bare tull at den er varm... Før jeg vaska og kjøpte ny kjøler så fikk jeg ikke lov å starte den omtrent på 166 mhz engang, gikk 30 sec til 1 minutt, så slo den seg av...

Endret av Miss P
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...