Gå til innhold

Ustabilt nytt AMD64 system, trenger hjelp her!


norpheus

Anbefalte innlegg

Heisann

Jeg ble den lykkelige eier av et AMD64 system i går, med følgende HW:

MSI K8N NEO Platinum

AMD64 3000+ Boxed CPU

Corsair XMS3200XL 512 MB brikke

Dette står i et Aopen H600B kabinett sammen med 3 IDE disker, en DVD-Brenner og en SATA disk + et RADEON 9500PRO skjermkort

PSU: Forton 350W som leverer 18A på 12V

 

Også til problemet, nettopp ustabilitet!

Når jeg kjører minnet på 200mhz så er pc'en totalt ubrukelig, jeg rekker såvidt å starte opp pc'en (starte opp med AV, MSN, DUmeter, Soundkontroll til integrert lydkontroller og MSI Core Center), når jeg da starter feks 3dmark 03 så fryset alt. Absolutt alt og jeg må restarte pc'en. Med minnet på 166mhz så er pc'en mer stabil, overlever en 3dmark test og noen timers spilling, ved 133mhz virker den nesten helt stabil, men hender den fryser seg, men kommer seg igjen etter et minutts tid. Fikk også nettopp en BSOD som fortalte meg om å skru av memory chaching and shadowing i BIOS, uten at jeg finner noe sånt no der..

 

Det jeg vet fra før er at skjermkortet garantert er 100% stabilt, så det kan utelukkes (det har stått sammen med min gamle HW i over et år uten noe problemer)

 

Så var det det å finne ut hva som er feil da... Først tenkte jeg at minnet var dårlig (har dessverre ikke hatt tid til å teste med memtest86, noe som skal gjøres natt til manda), men etter jeg tok ut ene disken og alle 4 kabinett viftene virka den faktisk litt mer stabil. 12v spenninga økte fra 11.79 til 11.85. Så ta tente jeg kanskje det var PSU'en som var for liten.

 

Trekker minnebrikka mye mer strøm ved 200mhz enn ved 133mhz? Er 11.85v på 12volten for lite, dvs kan føre til ustabilitet??

 

Jeg vet det sikker hadde hjupet med en memtest å vise frem, men kan noen hjelpe meg her? Er kjedlig å ha et AMD64 system som ikke er 100% stabilt! :(

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...