Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

tullete nettverkskabler ?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

har nettopp flyttet og det var lagt opp nettverkskabler i huset. Men fra veggkontakten er det montert to nettverkskabler som begge går til "samlingspunktet" hvor man kobler til ruteren.

Jeg får dessverre ikke internet fra den veggkontakten. Er dette fordi det er montert to ledninger i den og den da fungerer som en "spleiser" ?

 

noen tips ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan være ekstra sikkerhet som er lagt opp hvis den ene kabelen går til helv.. så kan man bare "patche" på den andre, ellers kan det være, som foreslått her før, at kablene er koblet på forskjellige pinner. Dvs, vanlig nettverk bruker bare 4 av 8 ledere, og telefon bruker bare 2! da kan man dele opp disse, men man må jo ha vett til å dele de riktig når man patcher de opp igjen da.. :)

Lenke til kommentar

hårek - tull, kan bruke telefon ledning til nettverk uten problemer. kontakten kan være RJ11 eller RJ45 i kontakten, det spiller ingen rolle for det er bare 4 ledninger som blir brukt vanligvis så det er bare å ha en RJ45 i enden som skal i nettverkskortet så går det bra.

 

Det er ikke koblet sånn at det fungerer som krysset kabel da?

Lenke til kommentar

Hva slags nettverk tenker du på, Hoax?

Jeg regner med vi snakker om 10/100 Ethernet, da trenger du CAT5. Og den veggkontakten og koblingen på bildet er definitivt ikke CAT5.

 

Det er ikke umulig at man kan få ting til å virke med CAT3 telefonkabel, men da går det nok med redusert hastighet. Det kommer helt an på utstyret man bruker, tipper det er mye utstyr som ikke tolerer slik kabling overhodet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...