Gå til innhold

AMD Cool'n'Quiet funksjonen


Arve1234567890

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Begynte plutselig å fungere!!!! :D

Flashet inn nyeste bios og så funket det.... Har prøvd å gjøre det samme før men da forsvant c'n'q funksjonen fra biosen...merkelig :hmm:

Til de som ikke får dette til:

Du må ha både prossesor ,vifte(boxed viften fungerer helt fint)og et hovedkort som understøtter dette. Jeg har AMD Athlon 64 2800+, Epox 8KDA3+ hovedkort og en minnebrikke på 256MB. For at cool'n'quiet skal fungere på mitt hovedkort kan en bare ha en minnebrikke. Prøv å ha en minnebrikke hvis du ikke får cool'n'quiet til å fungere. Hvis det no fungerer så prøver du igjen med to eller flere for å være helt sikker på at du ikke kan ha flere minnebrikker.

Hvis du har hovedkort, prossesor og vifte som understøtter dette, installerer du driver for c'n'q (finnes her og evt på cden med drivere som fulgte med hovedkortet. Installer også Power Now Dashbordet her

Deretter går du inn i biosen og setter AMD cool'n'quiet på auto eller enabled. Hvis du har en funksjon inne i biosen som heter Smart CPU fan Temperatur så sitt en temperatur på denne. Det vil gjøre at viftehastigheten vil gå ned. Jo høyere temp. jo fortere går viften ned og med en gang CPU tempen går over den angitte temp skrus viften på fullt.

Deretter flasher du inn nyeste bios(finnes noen hovedkort som ikke støtter c'n'q før bios oppdatering).

Så går du inn i kontrollpanelet og sitter strømstyringen på minimal strømstyring eller max batteri. Deretter åpner du Power Now dashbordet og ser om strømmen på viften har gått ned til 1,1V. Du kan også installere CPU-Z og PC Wizard her hvis du har lyst på mere overvåking.

Endret av Arve1234567890
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...