Gå til innhold

"Bro" brukket på HK?


eXZire

Anbefalte innlegg

Jada.. fikk da den nye pc'en min idag, AMD64 3400+, MSI K8N NEO Platinum hk og Zalman CNPS7000B-CU kjøler.. (++, men detta var det viktigste ;) )

 

Når jeg skulle installere Zalmanen fikk jeg ikke av bakplata på hk'et? Skal denne virkelig være montert på som standard? Virker nesten som om den er limt på? Så da fikk jeg ikke brukt standard-løsninga til Zalman, så da brukte jeg noen lengre skruer som passa greit, så nå er kjøleren på.. men går det greit? :p Virker jo som den sitter men.. sært...

 

anyways, da jeg var ferdig med det la jeg merke til en slags "bro" som stod halveis knukket og opp i lufta. var såvidt nær den, og den knakk, og er nå helt løs. Hadde tenkt til å nå prøve å fikse det med superlim ( ;) ) Men om dette IKKE funker, får jeg fortsatt nytt kort tilbake på garantien?

 

(For dere med MSI K8N Neo Platinum - "broa" er merka med C450... noen som vet hva den er god for? Er relativt nærme prosessoren, virker ganske viktig... (Er en hel haug sånne, alle rundt prosessoren.. Men Hva kan det være? Spenningsregulator? Motstand? Om det er noe jeg ikke trenger å ha, gidder jeg jo ikke lime det på igjen.. )

 

Har ikke prøvd å skru på pc'en, er redd for å svi av både ditten og datten her ;)

 

Edit: Leif.

Endret av eXZire
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du knekker av komponenter på hovedkortet ditt vil nok ikke dekkes av hverken det ene eller andre.

 

Du er nå hengitt sjappa du kjøpte fra. Ville ha tatt kontakt med dem og hørt om de kunne hjelpe. Hvis de sier nei får du finne deg noen med loddeskills og prøve å lodde den på plass igjen.

 

Eneste aber er at slike komponenter tåler _veldig_ lite varme, så vær yderst forsiktig.

 

Hvis alt dette feiler er nytt HK eneste utvei.

 

-KJ

Lenke til kommentar

Pakka ble åpna for en time siden, har jo ikke forandra noe på HK siden jeg åpna det, om jeg napper ut prosessor, kjøler og minne er den nøyaktig som da jeg fikk den.

 

Hvis vi bare helt hypotetisk sett sier at jeg får nytt kort slik som det er nå da, vil jeg fortsatt kunne få et nytt kort om jeg limer på greia og det fortsatt ikke funker???

Lenke til kommentar

I og med at du har montert kortet med kjøler etc. så stiller du svakt når du skal bevise at det ikke var du som kom borti den komponenten og brakk den av.

 

Hadde du sett det i det du åpnet pakka til kortet og ringt/mailet butikken uten å montere det ville ting ha stilt seg annerledes.

 

Fort gjort å komme borti noe med kjøleribba og slå det ut av posisjon.

 

Jeg ville som sagt ha hørt med butikken før jeg hadde gjort noe som helst mer. Hvis du limer noe på kortet er i alle fall alt som heter garanti og ansvar fjernet fra leverandørens skuldre.

 

Hvis du limer den på og leverer den tilbake som defekt vil det klassifiseres som svindel.

 

-KJ

Lenke til kommentar

Han kom, han så, han limte, han mistet all garanti. :)

 

Up yours også.

 

-KJ :whistle:

 

EDIT: Har dessuten vært borti HK med tilsvarende feil tidligere der det gikk varmgang i overgangen mellom komonenten og hovedkortet, noe som igjen økte motstanden og som til slutt førte til heng.

 

Så vær obs.

 

Men så lenge det virker så er jo alt bra.

Endret av jevel
Lenke til kommentar

Vi får vel snart en post fra eXzire alla : Hjelp pc starter ikke, eller Oi det lukter svidd, hjelp!!!

 

Exzire : Du har faktisk fått gode råd fra jevel med tanke på at det sannsynligvis er du som har feilmontert kjøleløsningen og dermed vært uheldig og brekt denne broa, og du har jo nå sagt adjø til garantien din, er du såpass frekk at du går til butikken hvis det oppstår problemer med hk så fortjener du å bli tatt i liminga di!

Endret av Malvado
Lenke til kommentar

Nr 1: Denne motstanden/gjenstanden hadde ikke metall i endene, og kunne dermed ikke loddes.

Nr 2: Brukte lim som er varmebestandig og isolerende.

Nr 3: Ingen feilmontering her, denne var løs, og datt av ved å være nær den.

Nr 4: Ville ha PC'en nå, og bare nå :p Er seff min skyld nå om den delen blir fucka, men who cares? Dere burde ihvertfall ikke, min pc, mitt hk, my loss om det skjer noe :p

Lenke til kommentar

Komponenter merket Cxxx er nesten i alle tilfeller kondensatorer (C=capacitor).

På et hovedkort vil de i nesten alle tilfeller bli brukt til filtrering av forsyningsspenning til IC'er (integrated circuit). De fleste IC'er bruker 5V forsyningsspenning, noen 3.3v etc, dette blir forsynt av power supplyen i PC'en. PSU'en gir aldri helt "ren" likestrøm i tillegg plugger 5Volten opp mye støy fra andre komponenter i PC'en, dette har blitt værre ettersom frekvensene en PC oppererer på har økt dramatisk (GHz). 5Volten går sikkert til et titals IC'er som hver har en kondensator for støydemping alle disse står i parrallell. Det som vil avgjøre om løsningen din med lim virker (du kan like godt la være å lime) er om det sitter kondensatorer til andre IC'er nærmed nok til å dempe for denne også. Jo lenger baner strømmen må gå på kortet jo mere støy. En kondensator har den egenskapen at den slipper gjennom vekselsstrøm og blokkerer likestrøm, ved å sette en kondensator mellom 5V og jord vil støy, ripple etc gå til jord mens 5Volten slipper forbi. Dette er en veldig forenklet forklaring på en kondensator. Sansynligvis har produsentene av HK en stor sikkerhetsmargin så jeg tror dette går bra? Lykke til. :tease:

Lenke til kommentar

Ah, endelig en som snakke litt sense ;) Virker som om det går bra nå, om limet funka eller ei vil vel kanskje vise seg over tid, men om det bare er lyd en ødelagt kondensator kan endre (i den forstand) er det helt greit for meg, funker jo nå, ingen lyd fra selve HK, så jeg er fornøyd jeg ;)

 

Takk for oppklaringen twhumax! :thumbup:

Endret av eXZire
Lenke til kommentar

Fatter ikke at alle her er så vannvittig prektige. Hk produsenten taper minimalt på tilbakeleverte feilvarer. Du burde la være å lime noe som helst, kople sammen maskinen og prøve om den virker. Hvis den ikke virker sier du at du fant en løs del i esken, og krever nytt kort.

 

Deler skal ikke bare plutselig løsne på et HK.

 

Basta!!

Endret av monodonk
Lenke til kommentar

Det forstår jeg godt, men det dumme er at hvis noe annet skulle gå i stykker på et senere tidspunk så får du sannsyligvis ikke nytt kort pga at du ikke ga beskjed om den løse delen, selv om det ikke har noe som helst med den nye feilen å gjøre.

 

Men det er jo forsent å tenke på det nå - limt er limt. Gratla med nytt kort :thumbup:

 

-vannvittig treigt nett skulle tro noen hadde helt på lim-

Endret av monodonk
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...