Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Pc'en slår seg av med nettverksledningen koblet i


Anbefalte innlegg

Hei

 

Sitter her med en pc som slår seg av når jeg plugger inn netterverksledningen for å få ADSL. Har formatert og instalert windows på nytt og innstalert nettverkskortet et par ganger.. Men alikavel når jeg plugger inn ledningen så kommer det en stygg skurring i høytalerne før den slår seg av..

 

Den funker flott når jeg ikke har ledningen til ADSL'en i.

 

Hva kan egentlig være problemet?

 

 

 

Hovedkortet er : Abit IC7-Max3

Cpu: P4 2.8 Ghz

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hei

 

Sitter her med en pc som slår seg av når jeg plugger inn netterverksledningen for å få ADSL. Har formatert og instalert windows på nytt og innstalert nettverkskortet et par ganger.. Men alikavel når jeg plugger inn ledningen så kommer det en stygg skurring i høytalerne før den slår seg av..

 

Den funker flott når jeg ikke har ledningen til ADSL'en i.

 

Hva kan egentlig være problemet?

 

 

 

Hovedkortet er : Abit IC7-Max3

Cpu: P4 2.8 Ghz

For meg hoeres det ut som statisk elektrisitet, putter du i nettverks kabelen mens maskinen din er paa? Prov herller aa skru av maskinen din forst, saa kobler du til netterks kabelen og starter opp maskinen.

 

Frankie

Singapore

Lenke til kommentar

Prøvde det å starte maskinen med ledningen i men det funket ikke.. Skal se om jeg får tak i et nettverkskort og prøve med det

 

EDIT* hmm, ser ut som jeg må kidnappe søsteren min sin pc og fjerne nettverkskortet der, pc'en hennes er en gammel hp minitower så det kan ta sin tid, noen andre idéer i mellom tiden?

Endret av tull91
Lenke til kommentar

tja...tydeligvis er det noe feil med enten nettverkskortet eller med kabelen/koblingen.

Høres ut som en form for forstyrrelse/kortslutning et sted

 

Vet du at ADSL koblingen fungerer?..Brukt tidligere eller med en annen maskin?

 

1: Prøv med annen maskin for å sjekke at tilkoblingen til nettet er riktig

2: Prøv med en annen nettverkskabel

3: Prøv med annet nettverkskort

 

Du kan jo også prøve å sette kortet i en annen PCI slot (hvis det ikke er innebygget), men hvis det funker uten tilkobling høres det rart ut

Lenke til kommentar
Ligner en del virus som finnes der ute på nettet i dag.

Å? vet du om noen navn jeg kunne sjekket opp? Evt. hvordan de kommer seg inn og liknende

 

Jeg prøvde med min søsters nettverkskort men det var ingen forskjell (fjernet det gamle først) men det samme skjedde nå også, pluss at det samme skjedde 2 ganger når den IKKE var koblet i. Så jeg lurer meg på om det er windows det er noe gale med :nei:

Jeg sitter nå på min far sin maskin som er tilkoblet samme switchen trådløst og alt fungerer som en drøm her. Jeg prøvde også med en annen kabel med samme resultat...begynner å bli ganske lei nå :p

Lenke til kommentar

JEg sitter aa funderer litt.

 

Etter at du har skudd av datamaskinen din, og koblet til nettverks kabelen, saa starter u opp maskinen din som vanlig. Logg inn i Windows som du altid har gjort (kabelen fremdeles koplet til).

 

Gaa til Star ->Run/Kjor -> cmd/command (trykk enter/ok)

 

Da kommer det opp et nytt dos-vindu, der skal du skrive "ipconfig /renew" (ikke inkluder ""), trykk enter.

 

skriv saa ipconfig og se om du har faatt en IP adresse. Det neste du skal gjore er (ogsaa i dos-vinduet) aa pinge hw.no/vg.no/db.no

 

ping hw.no (trykk enter)

 

"kommer du igjennom" gjor du det saa skal du kunne surfe paa nettet.

 

Frankie

Singapore

Lenke til kommentar
*sjekker kabelen* OI! Dæven!

 

 

:p

 

Frank: Jeg prøvde det du foreslo med pinging og sånt tidligere idag da jeg først fikk problemet, maskinen bare restartet :thumbdown:

Har fått høre at det kan ha noe med en IRQ konflikt å gjøre, noen som vet hvordan jeg sjekker det?

Du kan bytte plass på PCI kortene hvis du har noen..

Endret av jarmo
Lenke til kommentar

Eventuelt kan du prove aa bytte nettverks kabel fra din maskin til modemet, eventuelt byttelaane med din soster hvis hun ogsaa bruker nettverks kabel?

 

IRQ skal ikke vere noe problem, badde maskin vare og software av nyere data er som regel PnP, det du kan gjore er aa gaa inn i Device Manageren, Hoyre-klikk Min datamaskin->Options->Hardware[tab]->Device Manager, sjekk om det er noe problemet med nettverks kortet ditt.

 

Viser Windows ikke noe problem, saa er det nok en av de to tidligere nevnte forslagene; jordingsfeil eller at PSUen er for svak.

 

Jeg hiver meg ogsaa paa det med BIOS skru av WOL - Wake on-Lan. Eventuelt gaa igjennom innstillingene i BIOSen for aa se om den skrur seg av paa feilmeldinger eller noe slikt, kan jo vere en ide aa sjekke CPU temp og volten.

 

Faktisk jeg har aldri hoert om hva dette kan vere for noe saa her er det bare aa slenge opp forslag til hvordan dette kan loses.

 

Er kjempe fint hvis du kan komme tilbake igjen hvis du har klart aa fikse problemet, eventuelt hvordan :)

 

BTW: Kan du gaa til task-Manager/Oppgave behandleren aa se om det er noen prosesser der som ikke hoerer hjemme for du tar ibruk ipconfig. Det var jo for en god stund siden et virus som gjorde at maskinen ble slatt av etter aa ha vert paa nettet i rundt 10min eller noe slikt, men i din sak saa skrur den seg av hver gang du prover aa gjore noe....merkelig

 

 

Frankie

Singapore

Endret av frank_jarle
Lenke til kommentar

Har ikke klart å fikse problemet enda, har prøvd å slå av Wake on LAN, sjekket Device Manager, prøvd med fatterns trådløse 3Com og prøvde å ta ipconfig UTEN at noe var koblet i. Alt resulterte i reboot :no:

Det viser seg også at så lenge pc'en er koblet til switchen (3Com btw) med en kabel (har prøvd med 3 forskjellige) så kan pc'en reboote uavhengig av hva jeg gjør. Den har rebootet før jeg var logget inn, rett etter jeg var kommet inn, et par minutter etter jeg var kommet inn når jeg ikke gjorde noe (hadde ikke beveget på musen engang) den restarter av egen fri vilje så å si.

Dette med PSU var litt interessant...gidder du å forklare for en stakkars noob? :blush:

og DJ-JK, hvordan fikset dere den gamle pc'en

 

og siden jeg ikke har sagt det før sier jeg det nå; Jeg har Windows 2000 SP3 edition

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...