Jump to content
Sign in to follow this  
Nénmacil

Spørsmål relatert til vannkjøling

Recommended Posts

Jeg skal i løpet av neste uke gå til innkjøp av diverse data komponenter, blant annet et vannkjølingssett til sokkel 754. Planen er å overklokke prosessoren så langt som overhodet mulig med denne typen kjøling. Jeg har tatt en titt på flere varianter, samt satt opp forslag til flere egenkomponeterte sett. Ettersom at de egenkomponerte settene hadde en tendens til å bli dyrere enn først antatt, så velger jeg heller å gå for et ferdig oppsett denne gangen. Følgende kandidater har jeg sett på:

 

1. Asetek WaterChill Antarctica Power Kit KT12A-L30/220v-10mm Dual Radiator

2. Thermaltake Big Water

3. Titan TWC-A04

 

Hvilket av disse systemene det blir kommer litt ann på hvor komponetene skal handles fra. Men sett bort i fra dette, ønsker jeg svar på noen få spørsmål:

 

- Vil det være nødvendig å kjøle ned brikkesettet på hovedkortet med aktiv kjøling? Eller vil det holde med en passiv kjøleribbe? Jeg tenker mest på at vann temperaturen sannsynligvis vil stige en del etter å ha vært innom brikkesettet.

- Thermaltake Big Water settet har kun en vannblokk til prosessoren, jeg regner med at det vil være mulig å sette på flere blokker, men hvilke dimensjoner på tilkoblingen bruker dette settet? Vil det være forsvarlig å kjøle ned VPU og brikkesettet på hovedkortet med vannkjøling med tanke på vanntemperaturer?

Share this post


Link to post

Du kan jo altids spandere på en liten radiator til.. og kanskje ei pumpe også.. de små pumpene er lagt fra dyre :)

Størrelsen er jeg ikke sikker på.. men tror det er de småe altså, de som er hakket under 1/2" ID.. 3/8" ID altså... Men kjekt om noen kunne bekrefte/avvise dette.

Share this post


Link to post

Jeg har ingen planer om å gå til innkjøp av flere radiatorer eller pumper med det første. Det er kun snakk om evt. vannblokker til GPU/VPU og brikkesettet på hovedkortet.

Share this post


Link to post
Hva med denne til GPU...?

Jeg har tatt en titt på den nevnte vannblokken. Den virker grei den, men jeg skulle gjerne hatt et svar på om det er nødvendig å vannavkjøle brikkesettet til hovedkortet.

Share this post


Link to post

Brikkesettet på socket754-hovedkort blir ikke så varme, leste en gang hvorfor, men husker ikke helt jeg. Men det er ingenting som stopper deg, men jeg skal selv bare sette på en litt større ribbe på mitt msi k8n neo fsr.

Share this post


Link to post

Høggern har som regel noen helt ekstreme radiatorer eller varmeregistre, kan anbefale deg å ta turen innom. Du kan fint greie å lage deg selv et vannkjølingsett med topp ytelse til langt under 1000 lappen men da må du være beredt på at kanskje ikke radiatoren passer inne i pcen.

 

Mitt oppsett : Varmeregister Fra Volvo S200 med 1x120mm og 1x80mm vifte (ca 200W ) , Vanntank : 1L Aluminiums drikkeflaske perforert med nippler, Eheim 1048 Pumpe og Vannblokk : Magnum 478 (tror jeg den heter) det hele montert i en vannkanne på 10l utenfor pcen. Hadde egentlig tenkt å lage en stor plexitank, men er litt lat og har ikke akkurat et ordentlig verktøyrom så jeg lar den heller være sånn den er.

Share this post


Link to post
Brikkesettet på socket754-hovedkort blir ikke så varme, leste en gang hvorfor, men husker ikke helt jeg.

Tror det var noe med at prossessoren har NB integrert. hvis noen vil utdype dette så "feel free", jeg kjøler ihvertfall ikke mitt brikkesett og chip'en blir ikke mer enn lunka nå.

 

AMD 64 3200@2475Mhz

Share this post


Link to post

Hvis ikke chippen blir noe særlig varm, kan det faktisk virke mot sin mening å kjøle denne med samme system som Cpu, hvis Cpu-temperaturen varmer opp vannet til over chiptemperaturen, som da vil tilføre mer varme til chippen enn orginalt. Kjøleribbe m. ev. vifte på bør holde.

 

Er du begrenset til de settene der?

Share this post


Link to post

Begrensninger ligger vel egentlig i hva PS Data, Komplett og Netshop har mulighet til å selge, samt evt. Microplex. Jeg har kommet frem til at Asetek settet vil gi mye for pengene, da jeg kan få meget gode priser på dette settet.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...