Gå til innhold

Hvilke porter burde være åpne?


Anbefalte innlegg

Hvilke porter i brannmuren burde være åpne på et lan? Det kommer ca 60-80 stk og vi har ca 8mbit sdsl, så folk(spesielt de uten adsl hjemme) vil nok gjerne spille litt over internett. Tenker først og fremst på Steam-porter og Warcraft, men siden det ikke kommer til å bli mulig å få åpnet porter etter att lanet har begynt må vi vite om alt som skal åpnes på forhånd.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Offtopic:

 

LAN = Local area network, er ikke meningen at man skal spille over internett når man er på LAN !

 

;)

du kunne ikke dy deg :p

ja så absolutt ! :!:

 

men, det er bra å ha internett for windows update osv ! Nei du har rett E-Ton at med internett jo bedre, men ! når man drar på LAN drar man ikke for å spille over internett ! kan man heller sitte hjemme !

 

men det er dere som tjener på det !

 

er usikker på dette med porter, prøv i internett og nettverk delen ! ;)

Lenke til kommentar

Om dere ikke har mulighet til å blocke porter etterpå bør dere absolutt ha opp en egen brannmur og få den andre branmuren til å åpne alle porter for brannmuren.

 

Det å ikke ha brannmur og koble seg inn på et bedrifts/skole-nettverk er IKKE å anbefale. Virus har veldig lett for å komme seg inn på det eksisterende nettverket, og jeg veit om bedrifter/skoler som har nektet å ha datapartyer etterpå (selv om det er andre mennesker som lover å sette opp brannmur) fordi di fikk virus forrige gangen....

Lenke til kommentar

Det er ikke noe problem å sette opp en linuxbox bak f.eks. en vanlig bredbåndsrouter og så koble en maskin bak linuxboxen og begrense porter.

 

 

Firewalling er noe som er nødvendig, og noen må da sette seg inn i det.

 

Og jeg tviler på at nettverket på skolen er så sært. Standard TCP/IP med en firewall vil jeg tro (har ikke vært borti noen steder som de har kjørt noe annet i nyere tid). Selv om det kan virke litt sært for deg, så betyr ikke det at det ikke er vanlig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...